Τέλειο τσουρέκι παγωτό



  Τα Βλεφαρίσματα θα σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε τα τσουρέκια που σας περίσσεψαν από το Πάσχα. Θα σας δώσουμε μια συνταγή για  τσουρέκι παγωτό που θα δροσίσει και θα ικανοποιήσει τον ουρανίσκο σας.


 Υλικά:
1 τσουρέκι
1φυτική σαντιγί
1 εβαπορέ γάλα
1ζαχαρούχο γάλα
1 κουτ.  γλυκού μαχλέπι
1κουτ. γλυκού μαστίχα
1 καπάκι λικέρ μαστίχα
Σιρόπι:
3 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
2 1/2 φλυτζάνια τσαγιού νερό
1 καπάκι λικέρ μαστίχα
1 κουτ γλυκού μαχλέπι

Περιγραφή:
Βάζω την φυτική σαντιγί και το εβαπορέ στην κατάψυξη για 30 λεπτά.
Βάζουμε σ´ ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά για το σιρόπι, εκτός από το λικέρ και μετράμε 8 λεπτά από την ώρα βρασμού. Στο τέλος ρίχνω και το λικέρ.
Κόβω το τσουρέκι σε φέτες και καλύπτω τον πάτο ενός ταψιού στην συνέχεια περιχύνω το σιρόπι που έχουμε ήδη φτιάξει.
Το τσουρέκι που έχει περισσέψει το κόβω πάλι σε φέτες και το ψήνω στο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να χρυσίσει στην επιφάνεια και να γίνει σαν παξιμάδι. Όταν το βγάλουμε από το φούρνο το αφήνουμε για λίγο να κατέβει η θερμοκρασία του και το χτυπάμε στο multi.
Παίρνω δυο μπολ όπου στο 1 χτυπάω την φυτική σαντιγί μέχρι να σφύξει και να στέκεται, ενώ στο δεύτερο χτυπώ το εβαπορέ μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο και να αρχίσει να σφίγγει.
Μέσα στο μπολ με το εβαπορέ ρίχνω τα μυρωδικά μου, το αλεσμένο τσουρέκι και με μια σπάτουλα ενσωματώνω την φυτική σαντιγί στο πρώτο μπολ.
Αφού ενσωματωθούν τα υλικά μου και έχω ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα, το περιχύνω στο σιροπιασμένο τσουρέκι.
Το βάζουμε στην κατάψυξη και σε πολύ λίγο χρόνο θα έχετε ένα οικονομικό, δροσιστικό και γρήγορο γλυκάκι.
Μπορείτε να το στολίσετε με φύλλα αμυγδάλου ή ότι άλλο θέλετε.

Βλεφαρίσματά μου δοκιμάστε το και θα εντυπώσιασετε τους αγαπημένους σας στα σίγουρα....


.




              Είναι χαμένη η μέρα που δεν γέλασες


   Συντάκτης: Ιωάννα Ταχίνη