Τι είναι ΒΙΑ; Μήπως πρέπει να δούμε με άλλο μάτι ένα ορισμό λέξης που θεωρούσαμε δεδομένο;Τα Bλεφαρίσματα θεώρησαν σωστό σήμερα να δημοσιεύσουν κάτι από την καθημερινότητα που ζούμε εδώ και χρόνια πια από τους δυνάστες πολιτικούς μας.  Ευχαριστώ την Ελ Ινα που μου το έστειλε, και εσάς που αναγκάζεστε να υποστείτε αυτή την καθημερινή Βία και συνεχίζετε υπομονετικά να πορεύεστε.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΒΙΑ....;

 
«Βία είναι να ξυπνάς από το χάραμα, να δουλεύεις 10 με 12 ώρες για 300 ευρώ και να μην τολμάς να πεις κουβέντα γιατί ξέρεις ότι 100 βιογραφικά περιμένουν στο γραφείο του αφεντικού σου».

«Βία είναι να είσαι άνεργος, να ψάχνεις ένα χρόνο για δουλειά και να μην σε προσλαμβάνει κανείς γιατί είσαι πάνω από τα σαράντα».

«Βία είναι να λες στα παιδιά σου ότι δεν τα πας στην θάλασσα γιατί η βενζίνη άγγιξε το 1.40 ως η φτηνότερη των ετών, και πρέπει να κάνεις περικοπές».

«Βία είναι κλείνεις ραντεβού στο ΙΚΑ για μετά από δύο μήνες και όταν πηγαίνεις ο γιατρός να είναι απών».

«Βία είναι να μην τολμάς να γυρίσεις μόνος στο σπίτι μετά τις 9».

«Βία είναι να είσαι 18 χρονών, να έχεις υποστεί του κόσμου τις μεταρρυθμίσεις, να έχεις φτύσει αίμα για να μπεις σε μια σχολή και να βγαίνεις και άνεργος και αμόρφωτος».

«Βία είναι να παρακολουθείς τα σκάνδαλα να περνούν από μπροστά σου σαν παραμύθι, να κουκουλώνονται από όλους, να μην μπαίνει κανείς φυλακή και να τελειώνουν με ένα ζήσαμε εμείς καλά και αυτοί καλύτερα».

«Βία είναι να πληρώνεις 1.40 ενώ περιμένεις μια ώρα ένα λεωφορείο ή το τραμ, που όταν φτάνει χωράς μόνο στα πόδια του οδηγού».

«Βία είναι να σε παίρνουν 20 τηλέφωνα την μέρα από εισπρακτικές εταιρίες επειδή καθυστέρησες την δόση του στεγαστικού».

«Βία είναι να κόβεις τα παιδιά από το φροντιστήριο γιατί δεν φτάνουν τα λεφτά ενώ έχεις ήδη πληρώσει για δωρεάν παιδεία».

«Βία είναι να βλέπεις τους πολιτικούς σου να τσακώνονται με μόνο γνώμονα τα ποσοστά του κόμματος τους ενώ εσύ αγωνιάς για το μέλλον των παιδιών σου».

«Βία είναι  ενώ σου ζητούν να πληρώσεις επίδομα αλληλεγγύης να διαβάζεις ότι οι εφορίες έχουν να κάνουν ελέγχους και να εισπράξουν από το 1995».

«Βία είναι να είσαι 45 χρονών, να δουλεύεις και να πληρώνεις μια ζωή και να καταντήσεις να ζεις από την σύνταξη των γονιών».

«Βία είναι το παραμύθιασμα από τα μέσα ενημέρωσης που συγκαλύπτουν ή αποκαλύπτουν ανάλογα με τα deal που γίνονται κάτω από το τραπέζι και τις επιχορηγήσεις».

«Βία είναι να πληρώνεις επειδή έχεις παιδιά, ενώ σε όλη την Ευρώπη το να κάνεις παιδί επιδοτείται από το κράτος».

«Βία είναι να σου κόβουν την σύνταξη των 200 ευρώ, ενώ οι βουλευτές μας συνολικά απολαμβάνουν εκτός από την αποζημίωση των 15000 ευρώ και άνω μηνιαίως, την άνεση της Βουλευτικής Ασυλίας».

«Βία είναι να σε ληστεύουν για τρίτη φορά και το όργανο της τάξεως να σου λέει: "Μην ελπίζετe πολλά, αφού δεν ήσασταν μέσα πάλι καλά να λέτε"».

«Βία είναι να να σου στερούν το σπίτι σου που αγόρασες με κόπο, γιατί δεν πλήρωσες το χαράτσι -  τον ΕΝΦΙΑ».

«Βία είναι να σου στερούν το δικαίωμα της διαμαρτυρίας, να τρως τόνους τα χημικά και να σε αναγκάζουν σε σιωπή παρακρατικοί, αντιεξουσιαστές, δεξιοί ή αριστεροί, πληρωμένοι ή προστατευόμενοι από όπου και αν προέρχονται».

«Βία είναι να πληρώνεις 15 ευρώ διόδια για να διανύσεις μια απόσταση 100 χιλ και ταυτόχρονα να κάνεις τάμα στον Άγιο Χριστόφορο να φθάσεις ζωντανός».

«Βία είναι να βλέπεις όσους εμπλέκονται σε σκάνδαλα πάσης φύσεως να κυκλοφορούν ελεύθεροι, να παρουσιάζονται στην δικαιοσύνη όποτε θέλουν και αν τελικά παραπεμφθούν να συνεχίζουν το έργο τους μέσα από την φυλακή».

«Βία είναι να ακούς τον Πρωθυπουργό και τους βουλευτές  να ανησυχούν  για την βία μόνο όταν αγγίζει το δικό τους σπίτι και να ανακοινώνει επιτροπές στις οποίες ο κάθε βουλευτής θα πληρώνεται με 250 ευρώ/ώρα για να παραβρεθεί στην συζήτηση».

«Βία είναι να ζεις την κάθε μέρα σαν τελευταία. Όχι για να την ζήσεις στο έπακρο αλλά επειδή απλά δεν ξέρεις τι θα υπάρχει αύριο και δεν έχεις λεφτά για μεθαύριο».

αλλά θα τελειώσω πάντα με την φράση μας...

Είναι χαμένη η μέρα που δεν γέλασεςΣυντάκτης:  Μαρία Κάπα
Πηγή/κατασκευαστής: Ελ Ινα