Όροι Χρήσης


Αγαπητοί φίλοι και αναγνώστες,

Ξεκίνησα να γράφω, με την λογική ενός απλού αναγνώστη, με την θεωρία ότι η πληροφορία είναι ελεύθερη, αλλά αυτός που την δέχεται πρέπει να κρίνει το περιεχόμενό της.  Ότι διαβάζουμε, ακούμε, αισθανόμαστε, μυρίζουμε, διαισθανόμαστε... είναι αποτέλεσμα των αισθήσεών μας και του νου μας, και πρέπει πάντα να είναι έτοιμα για μάχη.

Το όνομα Βλεφαρίσματα εκφράζει την αγνή καθαρή ενέργεια του νου σαν ένα όλον του σύμπαντος.  Ένας Θεός, ο θεός που πιστεύουμε που με μια ματιά, ένα κλείσιμο του ματιού, γνωρίζει και κινεί τα πάντα.

Τα περιεχόμενα του blog "Βλεφαρίσματα" αποτελούν απόψεις, αναφορές και επιλογές που βασίζονται σε πληροφόρηση, έρευνα, μελέτη. Στις περιπτώσεις που διαβάζω σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή (blog, email, site, βιβλίο, εφημερίδα ή άλλο) κάτι ενδιαφέρον, για να αποτυπώσω στον ηλεκτρονικό "μαυροπίνακα", ψάχνω όσο μπορώ το θέμα ώστε να είμαι σίγουρη για την ακρίβειά του, και περιμένω μάλιστα και κάποιο χρονικό διάστημα για να δημοσιεύσω μια αποκλειστικά σε προσωπική μου σύνθεση άποψη που βασίζεται σε προσωπικές επιλογές, εμπειρίες κι έχουν καθαρό χαρακτήρα.  Οι συνεργάτες μου εκδότες έχουν ακριβώς το ίδιο σκεπτικό με μένα, καθώς και την κατεύθυνση. 

Στην δε περίπτωση της θεματολογίας του Best Buys, φροντίζω να αγοράσω το προϊόν, να το δοκιμάσω, και να δώσω στον αναγνώστη τα υπέρ και τα κατά της συσκευής που ασχολούμαι ως προϊόν αγοράς.  Γιατί πάντα για μένα σημασία έχει ο άνθρωπος.

Οποιαδήποτε πληροφορία παρέχεται μέσα αυτές τις σελίδες δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση προτροπή για να κάνει οποιοσδήποτε οτιδήποτε, για καμία αγοραπωλησία ή κάποιον λόγο φιλονικίας με κανέναν.  Αν θελήσετε να συζητήσουμε κάτι που σας ενοχλεί, ή να μου στείλετε κάποια πληροφορία που θα θέλατε να αναρτηθεί στο blog, μπορείτε να μου γράψετε στο email του blog, ή σαν παρατήρηση σε κάποιο σχετικό δημοσίευμα.  Αν μάλιστα μου στείλετε κάτι που είναι καλό και το αναρτήσω, να ξέρετε πάντα ότι θα σας κάνω αναφορά στην αρχή του δημοσιεύματος.  

Για ότι γράψετε όμως, εγώ απλά σας παρακαλώ να σεβαστείτε τον χώρο μου, και να χειριστείτε κόσμια τον λόγο σας.


ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ
Η πληροφόρηση που δίνεται στα "Βλεφαρίσματα", δεν μπορεί να θεωρηθεί προϊόν πειρατείας, καθώς δεν πουλάω κάτι, και ενημερώνω πάντα από ποια πηγή προήλθε η πληροφορία.  Αλλά είμαστε άνθρωποι και αν κάνουμε κάποιο λάθος, και εντοπιστεί, προσωπικά όπως κάνω ακόμη και στην καθημερινότητά μου, θα ζητήσω συγνώμη και θα διορθώσω το λάθος μου.  Σε περίπτωση αγοράς κάποιου αγαθού, τονίζω και πάλι πως δεν παραπέμπω να το αγοράσετε, αλλά ενημερώνω απλά για την ύπαρξή του, καθώς τα αντικείμενα που πραγματεύομαι, είναι μοναδικά και τις περισσότερες φορές άγνωστα στο ευρύ καταναλωτικό κοινό.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
Το σήμα, τα προσωπικά κείμενα, γραφικά και κάποιες φωτογραφίες που δημοσιεύονται σε αυτή την ιστοσελίδα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του blog "Βλεφαρίσματα" είναι κατοχυρωμένα στο:
 

για λογαριασμό μου και του blog.  Δεν έχω πρόβλημα με την αντιγραφή οποιουδήποτε κείμενου, γραφικού, ή φωτογραφίας, καθώς σας είπα ότι πιστεύω στην ελεύθερη γνώση και το εννοώ.  Θα ήθελα όμως το σηματάκι μου, που είναι έργο 8 ωρών σχεδίου, να μην το πειράξετε.  Όσο για τα υπόλοιπα θα με κάνετε ιδιαίτερα ευτυχισμένη αν ασχοληθείτε μαζί τους, και τα περάσετε ως δημοσίευση, εφ' όσον μου κάνετε μια απλή αναφορά στην σελίδα. 

Κείμενα, άρθρα, γραφικά και φωτογραφίες που προέρχονται από τρίτες πηγές, ενδεχομένως να υπόκεινται σε όρους περί πνευματικής ιδιοκτησίας που όμως δεν μεταβιβάζονται από το blog "Βλεφαρίσματα" και που ενδεχομένως να κατέχει άδεια χρήσης τους, η οποία πάντα τα συνοδεύει τις εκάστοτε αναρτήσεις, με έναν ενεργό σύνδεσμο (link) όταν απαιτείται. Χρησιμοποιούνται γιατί ήταν πάρα πολύ καλά διατυπωμένα, στημένα, και χρησιμοποιούνται μόνο για να ομορφύνουν τα κείμενα - άρθρα.  Σε καμία περίπτωση δεν θα πουληθούν, ή θα γίνουν φορέας οικονομικής απολαβής.

Τα προσωπικά σας δεδομένα, που τυχόν αποστέλλονται με την εγγραφή σας στο Newsletter του "Βλεφαρίσματα"
ή μέσω προσωπικής αλληλογραφίας μαζί μου, ή απλά η ταυτότητά σας ως μέλος, δεν δίνονται σε τρίτους με κανέναν τρόπο και για κανέναν λόγο. Το θεωρώ ανάρμοστο, και καθώς η αξίες μου πάντα υπαγόρευαν να μην κάνω στον διπλανό μου, αυτό που δεν θα ήθελα να κάνουν σε μένα, το θεωρώ επίσης αδιανόητο.  Σας δίνω την προσωπική μου υπόσχεση ότι κανένας τρίτος δεν θα έχει πρόσβαση σ’ αυτά. 


ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE  
Το blog μας χρησιμοποιεί  τις διαφημίσεις της Google, σε μορφή banner, και χρησιμοποιεί τα cookies για να προβάλλει διαφημίσεις στον ιστότοπό μας. Η χρήση τους επιτρέπει στην Google να προβάλλει διαφημίσεις στους χρήστες μας, βάσει των επισκέψεών τους σε ιστοτόπους στο Διαδίκτυο. Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν να μην χρησιμοποιούνται τα cookies, κάνοντας μια επίσκεψη στην πολιτική απορρήτου των διαφημίσεων Google και του δικτύου περιεχομένου.ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΧΡΗΣΗΣ
Aν είστε blogger, ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ η αναπαραγωγή (ολική ή μερική) του περιεχομένου τoυ blog "Βλεφαρίσματα" με την προϋπόθεση να αναφέρεται η πηγή "Βλεφαρίσματα" συνοδευόμενη από σύνδεσμο (link) που να οδηγεί ηλεκτρονικά τον επισκέπτη σας στην αντίστοιχη σελίδα του blog "Βλεφαρίσματα".

ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ να χρησιμοποιήσετε έργα μου για εμπορικούς σκοπούς, να τα αλλοιώσετε, να τα τροποποιήσετε ή να δημιουργήσετε πάνω στα έργα μου ή των συνεργατών μου, χωρίς την άδειά μου.  Καθώς κάποιοι από μας είναι καλλιτέχνες, το αρχικό σχέδιο ή η ιδέα ανήκει στο blog.  Αν για οποιοδήποτε λόγω θέλετε να έχουμε μια σχετική συνεργασία, απλά ζητήστε την άδειά μας.  Δεν υπάρχει λόγος να κλέψετε, αφού θα σας το δώσουμε εμείς.

Τονίζω για δεύτερη φορά, να σεβαστείτε τον χώρο που σας φιλοξενώ.  Σε περίπτωση που κάποιος ενοχλεί κάποιο μέλος, ή χρησιμοποιεί υβριστικές εκφράσεις, ή γενικότερα η συμπεριφορά του δεν είναι η πρέπουσα, κατόπιν σχετικής έρευνας θα αποβάλλεται κατόπιν έγγραφης πληροφόρησης από το blog, ενώ οποιαδήποτε ανάρμοστα σχόλια θα διαγράφονται.

Καλό διάβασμα,
 


Μαρία Κάπα

Ευχαριστώ τον blogger ΑΑΤΟΝ και το blog του Α μπε μπα Blog.... Το μπινελικοδρόμιo, για την βοήθεια της σύνταξης του σχετικού άρθρου, με τους όρους χρήσης.  Για τους φίλους bloggers μπορείτε να τον βρείτε στο link: http://nikos63.blogspot.com/


Συντάκτης:  Μαρία Κάπα