Το Βιβλίο Γραμματικής της Ε' - ΣΤ' Δημοτικού καταστρέφει την Ελληνική Γλώσσα!



Τα Βλεφαρίσματα, πρέπει να αναφέρουν την "κυρία" Δράκαινα, ως μεγάλη υποστηρίκτρια της καταστροφής της Ελληνικής Γλώσσας!  Συνεχίζοντας την καταστροφή που ξεκίνησαν οι προκάτοχοί της με την αλλαγή του τρόπου διδασκαλίας της Αλφάβητου μας (θυμάστε Άλφα, Βήτα, Γάμα.... ξεχάστε το! Τώρα είναι Α Βου, Γου....!), αντικατέστησε τα σύμφωνα και τα φωνήεντα που μέχρι σήμερα ξέραμε με την καινούρια γραμματική που διδάσκεται στην Ε' και ΣΤ' του Δημοτικού!




Με μεγάλη έκπληξη διαπιστώσαμε πως από τον Νοέμβριο του 2011, διανεμήθηκε προς διδασκαλία, στα δημοτικά σχολεία της χώρας μας ένα καινούργιο βιβλίο γραμματικής, για την Ε΄ και ΣΤ΄ τάξη του Δημοτικού, αντικαθιστώντας την μέχρι τώρα ισχύουσα γραμματική του Μανώλη Τριανταφυλλίδη, η οποία εδιδάσκετο πλέον των 30 χρόνων. Σύμφωνα με την καινούργια γραμματική που συντάχθηκε από τους: κ. Ειρήνη Φιλιππάκη – Warburton, κ. Μιχάλη Γεωργιαφέντη, κ. Γεώργιο Κοτζόγλου και την κ. Μαργαρίτα Λουκά και εκδόθηκε από τον Οργανισμό Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων, με την ευθύνη του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, ανακαλύπτουμε πως:

  1. Τα φωνήεντα της Ελληνικής Γλώσσας είναι 5 (πέντε)!!!
  2. Τα: α, ε, ι, ο, και το ου. Καθώς και ότι τα φωνήεντα η, υ, ω έχουν καταργηθεί!!!
  3. Και τα σύμφωνα από 17, έμειναν μόνον τα 15!!! Τα ξ και ψ δεν υπάρχουν πλέον!!!
Σημειωτέον, πως στα φωνήεντα συγκαταλέγεται και ο δίφθογγος «ου», καθώς και στα σύμφωνα συμπεριλαμβάνονται τα δίψηφα σύμφωνα ντ, μπ, γκ! (θυμίζει λίγο αγγλικό αλφάβητο;) (βλέπε την παρακάτω εικόνα, μέρος του βιβλίου!)

σελ. 35-36 Βιβλίου Γραμματικής Ε'-ΣΤ' Δημοτικού

Σύμφωνα με τους συγγραφείς στον πρόλογο του βιβλίου: «Στόχος του εγχειριδίου είναι να οδηγήσει με τρόπο ευχάριστο και παιγνιώδη τους μικρούς μαθητές στην συνειδητοποίηση του συστηματικού χαρακτήρα της γλώσσας. …Τα ιδιαίτερα αυτά χαρακτηριστικά του βιβλίου Γραμματική Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού υπαγόρευσαν κάποιες απαραίτητες απλοποιήσεις αλλά και ορισμένες σημαντικές διαφοροποιήσεις από τις παραδοσιακές γραμματικές»!!!!!!!

Και παρακάτω :

«Δεν εξετάζουμε λεπτομερώς τους φθόγγους της γλώσσας μας, γιατί δεν θέλουμε να προκαλέσουμε σύγχυση σε μαθητές και δασκάλους με την ανάλυση φαινομένων αλλοφωνίας.»

Έτσι λοιπόν ο Βρασίδας, ο συμβολικός δάσκαλος του βιβλίου, ο οποίος βοηθά τον μαθητή να εξιχνιάσει τα μυστήρια της γλώσσας στις σελίδες 35 και 36 όπου γίνεται αναφορά στους φθόγγους, παρουσιάζει τα παραπάνω. Το αλφάβητό μας, τα πραγματικά φωνήεντα και σύμφωνα δεν παρουσιάζονται ξεκάθαρα πουθενά αλλού στο βιβλίο, παρά μόνον σε ένα σχέδιο τύπου ταχυμέτρου αυτοκινήτου (σελ. 39)! Όσο για τα φωνήεντα, δεν γίνεται καμία μνεία, παρά μόνον η ελλιπής αυτή αναφορά των πέντε φθόγγων! 

Για όσους θέλουν να κατεβάσουν το βιβλίο κάντε κλικ: 3dim-megar.att.sch.gr/gramm-e-st/index.html


Με την προγενέστερη Γραμματική του Μαν. Τριανταφυλλίδη, γαλουχήθηκαν γενιές Ελλήνων, που μάθανε να ομιλούνε την Ελληνική Γλώσσα. Αλλά και αλλοδαποί που γεννήθηκαν, έζησαν και σπούδασαν σε ελληνικά σχολεία, και πέτυχαν στα ελληνικά πανεπιστήμια είχαν γαλουχηθεί με την ίδια γραμματική χωρίς να δυσκολευτούν!… Εφ’ όσον οι συνθήκες δεν έχουν αλλάξει, ποιόν λόγο εξυπηρετεί η αλλαγή της κλασσικής γραμματικής σε «φωνητική» γραμματική;

Η γλώσσα μας, η αρχαιότερη όλων των λαών, τις τελευταίες δεκαετίες έχει υποστεί αλλεπάλληλους βιασμούς από τους εκάστοτε υπευθύνους, οι οποίοι εντελώς ανεύθυνα λειτουργώντας ωσάν γλωσσοπλάστες, αποφάσιζαν για την «εκλαΐκευση» της, και ταυτόχρονα την καταστροφή της!

Με τις αλλεπάλληλες αλλαγές ανά 15 – 20 χρόνια (βλέπε: αυγό ή αβγό; Ξύδι ή ξίδι; Μονοτονικό σύστημα!) οι γενιές των Ελλήνων μαθαίνουν η κάθε μία και από μια ελαφρώς διαφοροποιημένη ελληνική γραμματική, μη μπορώντας καν να παρακολουθήσουν ούτε οι γονείς τα παιδιά τους!!

Θέλω να πιστεύω πως το βιβλίο αυτό εκδόθηκε χωρίς τον ενδελεχή έλεγχο, και ως εκ τούτου, εκ παραδρομής δημοσιοποιήθηκε κάποια πρόταση κάποιου ανθέλληνα φιλόλογου, και όχι εσκεμμένα, πάρθηκε η απόφαση ενός ακόμα βιασμού της ελληνικής γλώσσας, μιας γλώσσας που τόσο διψασμένα άνθρωποι από όλο τον κόσμο προσπαθούν να κάνουν κτήμα τους.

Και ερωτώ, όχι μόνο εγώ αλλά και όλοι οι Έλληνες:

1) Δεν μας φτάνει η οικονομική κατακρήμνιση της πατρίδος μας, πρέπει να υποστούμε και την εθνική μας εξολόθρευση;

2) Πρέπει να θυσιάσουμε την γλώσσα μας για να μοιάσουμε στους Δυτικούς, για να γίνουμε αρεστοί από αυτούς; Οι οποίοι, επανήλθαν και ζητούν πλέον την ίδια μας την πατρίδα;

3) Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, το βιβλίο είχε εγκριθεί από το 2007, αλλά λόγω αντιρρήσεων δεν εκδίδετο. Υπ’ όψιν, ότι οι αποσπασμένοι δάσκαλοι στο Ινστιτούτο όταν ερωτήθηκαν σχετικώς έκριναν το βιβλίο ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!!!

4) Τι περίμεναν άραγε για να εκδώσουν αυτό το βιβλίο της Γραμματικής; Μήπως την εγκατάσταση στον υπουργικό θώκο της κ. Διαμαντοπούλου, που θεωρεί ότι «η αγγλική γλώσσα πρέπει να γίνει επίσημη γλώσσα της Ελλάδος»;;;

5) Σύμφωνα με σύγχρονες μελέτες επιστημόνων, το μονοτονικό σύστημα έφερε την δυσλεξία στην πρώτη θέση των μαθησιακών δυσκολιών, εξαιτίας της ελλείψεως βασικών κανόνων γραμματικής και τονισμού. Με τόσα πολλά παιδιά να δυσκολεύονται από την απουσία των κανόνων, σκέφτεστε τι θα συμβεί με την απουσία των φωνηέντων τα οποία ενυπάρχουν στο DNA μας από την αρχή της υπάρξεως μας στον πλανήτη;;;

Εφαρμόζοντας την νέα Γραμματική, η ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ ΘΑ ΧΑΘΕΙ και η ελληνική γλώσσα θα γίνει μια συμβατική γλώσσα όπως και τόσες άλλες.  Οι οποίες όμως διαφυλάττουν με όποιο τρόπο "αυτή" την γλώσσα που έχουν, και δεν αλλάζουν το Αλφάβητο ή τα φωνήεν ή τα σύμφωνά τους.

Ας θυμηθούμε τις ομολογίες των ιδίων των πρωταγωνιστών των προηγούμενων αλλαγών (π.χ. δηλώσεις Ράλλη) και ας αξιώσουμε να διατηρηθεί η Ελληνική γλώσσα, έτσι όπως μας παραδόθηκε, με την ετυμολογία της, με την μουσικότητα της και το βασικότερο όλων την σημασιολογία της! Γιατί το κάθε γράμμα μας έχει την βαρύτητά του, ο κάθε φθόγγος έχει την μουσικότητα του, και ο κάθε τόνος είχε την αξία του. Ας εκτιμήσουμε την ελληνική μας γλώσσα για να μας σεβαστούνε και οι εταίροι μας σαν λαό με θέληση, με δυναμισμό και με υπόσταση!

Σε αυτές τις σελίδες θα παρατηρήσετε αλλαγές και παραλείψεις που κάνουν οι συγγραφείς, έτσι ώστε το βιβλίο να τείνει να μοιάσει στην αγγλική γραμματική. Μιας και ο κύριος Βρασίδας μας κάνει εισαγωγή στα φωνήεντα και στα σύμφωνα, στην επόμενη σελίδα, λογικό θα ήταν να μας συστήσει τα (7) επτά φωνήεντα της ελληνικής γλώσσας…

Φυσικά έχει και συνέχεια το "δράμα" ή το "γελοίο" της Γραμματικής της Ε' και ΣΤ' τάξης.  Μπείτε για να το διαπιστώσετε και οι ίδιοι, ανοίγοντας τον παραπάνω σύνδεσμο.


Ευτυχώς που υπάρχει και το «ταχύμετρο» για να διδάσκονται "τελικά" τα παιδιά μας την αλφάβητο! – βέβαια, με στροβιλισμό το δίχως άλλο!  Σε άρθρο του Ιουνίου 2001 στο περιοδικό ΔΑΥΛΟΣ, απαντά ο Κώστας Σταυρόπουλος σε κάποιους αγανακτισμένους, και έχει ως επικεφαλίδα: "Το Αλφάβητο διδάσκεται αλλά... μετά την διδασκαλία του".

Δυστυχώς εντόπισα, καθώς έχω μάθει να ψάχνω τα πάντα, ότι ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΕΛΜΟΥΖΟΣ (www.syllogosdelmouzos.gr), που πρώτος ανήρτησε το τροποποιημένο από μένα άρθρο στο διαδίκτυο με τίτλο: "Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΕΠΑΦΗ”  δεν έχει προκηρύξει καμία ψηφοφορία για να αποσυρθεί το σχετικό βιβλίο της  "κυρίας" Διαμαντοπούλου, που άλλα blog έχουν αναφέρει. Αν μπείτε στην σχετική σελίδα: Βιβλίο ΓραμματικήςΕ-ΣΤ/584-q-q, θα δείτε την σχετική απόφαση του συλλόγου να μην ασχοληθεί με το θέμα, και τις παρατηρήσεις των αναγνωστών που από ενδιαφέρον μπήκαν.  Αλήθεια τι πραγματεύεται ο σύλλογος;

Θα παρακαλούσα αν υπάρχει κανείς που να ενδιαφέρεται να ξεκινήσει ένα τέτοιο θέμα, σύλλογος ή καθηγητής, είναι επιτακτική ανάγκη να το κάνει.  Εδώ μπορεί να βρει όλο το υλικό που θα χρειαστεί.

Σημείωση 9/7/2012: Το εν λόγω κείμενο που ήταν γραμμένο από συντάξαντα του Συλλόγου Δασκ.Αν.Ατ.Αλέξανδρος Δελμούζος με ενημερώσανε ότι έχει κατέβει.  Εγώ δεν το κατεβάζω αλλά το αφήνω ως έχει καθώς μάλλον κάποιοι "κοτέψανε"!  Θέλω να δω φέτος τι Γραμματική θα κάνουν αλλά οφείλω να πω πως ακούστηκαν διάφορα σχόλια. Θετικά και αρνητικά.  Είναι καιρός να σταματήσουμε να διαλύουμε έτσι εύκολα την γλώσσα μας. Ας εξετάσουν κάποιοι γιατί έχουμε τόσα "ι" και ας δουν και το λατινικό αλφάβητο να έχει και εκείνο διάφορα γράμματα που δεν προφέρονται όπως φαίνονται π.χ. η λέξη but πως ακούγεται; γιατί δεν την αλλάζουν την προφορά ως "μπουτ"; Προσωπικά πάντως συνεχίζω να γράφω το "αυγό" όπως το βλέπετε....  γιατί είμαι λίγο παλαιότερη...

Για γνώση και συμμόρφωση....


Είναι χαμένη η μέρα που δεν γέλασες 




Συντάκτης: Μαρία Κάπα
Πηγή: www.syllogosdelmouzos.gr