Θανάτοι 2011 και 2012 ... σπουδαίοι ανθρώποι φεύγουν (2)


Τα Βλεφαρίσματα με συνέχεια του προηγούμενου άρθρου μας "Θανάτοι 2011 και 2012 ... σπουδαίοι ανθρώποι φεύγουν (1)" θα δούμε στην συνέχεια ποιοι "φύγανε" για την ζωή μετά... από τον Ιανουάριο ως τον Αύγουστο 2012 ώστε να χαιρετήσουμε την προηγούμενη γενιά, μια την νέα ζωή για την νέα αποχή....
 

 Ας ξεκινήσουμε λοιπόν...

Ο μεγάλος σκηνοθέτης Θόδωρος Αγγελόπουλος (ανάρτηση Βλεφαρίσματα), o "σιχαμένος" Ραούφ Ντενκτάς, Τουρκοκύπριος πολιτικός, ιδρυτής και πρώτος Πρόεδρος του παράνομου κράτους της ΤΔΒΚ,ο Γιάννης Κεφαλογιάννης, υπουργός Δημοσίας Τάξεως (1989) και υπουργός Εσωτερικών (1992-93), ο τενόρος Nick Santino, τον Ιανουάριο 2012 (περισσότερα στην Wikipedia).




Ο ηθοποιός Νίκος Απέργης, αφού είχε χάσει πριν την γυναίκα του και η τρομερή Αμερικανίδα τραγουδίστρια Γουίτνεϊ Χιούστον (Άρθρο στα Βλεφαρίσματα), και σε δυστύχημα με Ελικόπτερο ο κινηματογραφιστής βραβευμένος με Oscar  Mike deGruy, μαζί με τον συγγραφέα- παραγωγό Andrew Wight σε ατύχημα με ελικόπτερο, και η μουσικός Leslie Carter,  ο Βασίλης Τσιβιλίκας, ηθοποιός,τον Φεβρουάριο 2012 (περισσότερα στην Wikipedia).








Ο ηθοποιος Νίκος Δαδινόπουλος, η Σμαρούλα Γιούλη, Ελληνίδα ηθοποιός (λίγο μετά τον θάνατο του πολυαγαπημένου της Βαγγέλη Λειβαδά) ,  ο Σοφοκλής Πέππας, η Δόμνα Σαμίου, τραγουδίστρια και ερευνήτρια της παραδοσιακής μουσικής (άρθρο στα Βλεφαρίσματα), ο λογοτέχνης Φοίβος Σταυρίδης, ο Λούτσιο Ντάλα, (άρθρο Βλεφαρίσματα) Ιταλός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός, ο Chaleo Yoovidhya που έφτιαξε το Red Bull, τον Μάρτιο 2012 (περισσότερα στην Wikipedia).






 










Το μοντέλο Γιάννα Χατζημιχάλη από καρκίνο τον Απρίλιο 2012, ο λαϊκός τραγουδιστής μας Δημήτρης Μητροπάνος, (άρθρο στα Βλεφαρίσματα), ο Ζωγράφος Thomas Kinkade, ο Δημήτρης Χριστούλας, φαρμακοποιός, αυτοκτονεί με πιστόλι στην Πλατεία Συντάγματος, διαμαρτυρόμενος για την ελληνική κρίση χρέους. τον Απρίλιο  2012 (περισσότερα στην Wikipedia).

 





Η Μαρίκα Μητσοτάκη, σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο ηθοποιός Κώστας Καρράς, ηθοποιός , ζεν πρεμιέ και βουλευτής (ΝΔ, 2000-07), η γενναία γερόντισσα Δέσποινα Αχλαδιώτη (Η Κυρά της Ρω), η Ντόνα Σάμερ, η γνωστή Αμερικανίδα τραγουδίστρια ("Bad Girls", "Hot Stuff", "Last Dance", "I Feel Love"), o Robin Gibb των Bee Gees, η Mary Kennedy, γυναίκα του Robert Kenedy Jr (η "κατάρα" των Kennedy ξαναχτυπά για 2η φορά στο άρθρο;), το μέλος των Beastie Boys Adam MCA Yauch, τον Μάιο 2012 (περισσότερα στην Wikipedia).


 

 


 


Ο ιστορικός της παιδείας Αλέξης Δημαράς, ο μεγάλος Θύμιος Καρακατσάνης, ηθοποιός και σκηνοθέτης, ο Αθηνόδωρος Προύσαλης,  ηθοποιός και η συγγραφέας Ζώρζ Σαρρή, η γνωστή ηθοποιός "Lucy" Doris Singleton,  η Nora Ephron αμερικανίδα συγγραφέας - σκηνοθέτης, ο συνθέτης επιτυχιών του Brodway Richard Adler, τον Ιούνιο 2012 (περισσότερα στην Wikipedia).



 
 

 
 

 


Ο Γιώργος Μούτσιος, ηθοποιός και τραγουδιστής (κλασικό τραγούδι), Χρήστος Τσολάκης, πανεπιστημιακός και συγγραφέας, o Sage Stallone ο γιος του Sylvester Stallone, , ο Ernest Borgnine ο βραβευμένος αμερικανός ηθοποιός με όσκαρ, ο ηθοποιός Andy Griffith, τον Ιούλιο 2012  (περισσότερα στην Wikipedia).





 

Ο Μιχάλης Μενιδιάτης,  τραγουδιστής,  ο Νιλ Άρμστρονγκ, Αμερικανός αστροναύτης, ο πρώτος άνθρωπος που πάτησε το πόδι του στο Φεγγάρι το 1969, ενώ μια κόμπρα πέθανε από δάγκωμα ... ανθρώπου τον (δείτε σχετικό άρθρο) ενώ οι θάνατοι είναι λιγότεροι σαν να πήρε και ο Χάρος άδεια τον μήνα... Αύγουστο 2012  (περισσότερα στην Wikipedia).

 
 


Μην ξεχάσουμε ότι φέτος κλείσαμε 3 χρόνια από τον θάνατο του Michael Jackson και η Farrah Fawcett




Είναι χαμένη η μέρα που δεν γέλασες 




Συντάκτης:Μαρία Κάπα
Πηγή: Διάφορα δημοσιεύματαel.wikipedia.org/   /  perezhilton.com/category/rip/