Arrivederci Lucio....


Ακριβώς κλείνοντας τα 69 του χρόνια, έφυγε από την ζωή ο μεγάλος αυτός τραγουδοποιός, o Lucio Dala. Arrivederci Lucio, γιατί σίγουρα θα σε ξαναδούμε σε μια άλλη ζωή...  Τα Βλεφαρίσματα υποκλίνονται στην μοναδικότητα ενός μουσικού φιλοσόφου.



10.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ματζόρε της Μπολόνια -την Piazza Grande του Λούτσιο Ντάλα για να ευχηθούν στον αγαπημένο τραγουδοποιό «καλό ταξίδι».

«Χρόνια πολλά Λούτσιο» είπε ο πατέρας Μπερνάρντο Μπόσκι, ο εξομολογητής του , κατά την έναρξη της τελετής στη βασιλική του Σαν Πετρόνιο. «Σήμερα είναι 4 Μαρτίου, είναι τα γενέθλιά σου, και το ξέρουν όλοι γιατί το έχουν τραγουδήσει» συνέχισε συγκινημένος, αναφερόμενος
στο αγαπημένο τραγούδι 4 Marzo 1943 που είχε παρουσιάσει ο Ντάλα στη σκηνή του Σαν Ρέμο το 1971, και είχε τον τίτλο της ημέρας που γεννήθηκε 69 χρόνια πριν.


Φίλοι και θαυμαστές σχημάτιζαν μία τεράστια ουρά στην πλατεία Ματζόρε, την Piazza Grande, όπως την είχε ξαναβαφτίσει ο Λούτσιο Ντάλα σε επίσης από τα πιο αγαπημένα τραγούδια του που ερμήνευσε το 1972 στο Σαν Ρέμο - ένα κομμάτι ιστορικό για την Μπολόνια και τους κατοίκους της.

Πολλοί συνάδελφοι του τραγουδοποιού άφησαν ένα λουλούδι, ακριβώς τα μεσάνυχτα, όταν ο Λούτσιο Ντάλα θα συμπλήρωνε τα 69 του χρόνια. Ανάμεσά τους ο Ρενάτο Τζέρο και ο Τζοβανότι.

Η κηδεία άρχισε στις 15:30 (ώρα Ιταλίας) στη βασιλική του Σαν Πετρόνιο. Μια τελετή λιτή με μαρτυρίες φίλων του Λούτσιο Ντάλα και ανάγνωση αποσπασμάτων του Ευαγγελίου.

Ο Μάρκο Αλεμάνο, σκηνοθέτης, τραγουδιστής και φωτογράφος, που βρισκόταν εδώ και χρόνια κοντά στον Λούτσιο Ντάλα - ήταν μαζί του στο Μοντρέ την ημέρα του θανάτου του- ανέγνωσε στίχους από του τραγούδι Ι Rondini (Τα Χελιδόνια).

Φίλοι, συνεργάτες και πολιτικοί βρίσκονταν στην εκκλησία - ανάμεσά τους οι Ρενάτο Τζέρο, Τζίτζι Ντ' Αλέσιο, Πιερφερνινάντο Καζίνι, Σαμουέλε Μπερσάνι, Τζάνι Μοράντι, Τζοβανότι, Νεκ, Ορνέλα Βανόνι, Έρος Ραματζότι, Λούκα Καρμπόνι.



Συντάκτης: Μαρία Κάπα
Πηγή/κατασκευαστής:
Επίσημη σελίδα: youtube.com
Εμφανίσεις Υοutube: 10634