Έλληνας εντόπισε τον κλέφτη του iPhone του με την εφαρμογή «Find My iPhone»!


iPhone, Find My Phone

Όποιος διαθέτει iPhone εδώ και καιρό μπορεί να έχει εγκατεστημένη την εφαρμογή «Find My iPhone» μέσω της οποίας μπορείς αν σου κλέψουν το αγαπημένο σου smartphone να ενεργοποιήσεις έναν δυνατό ήχο προκειμένου να εντοπίσεις τη συσκευή, να δεις σε χάρτη το ακριβές σημείο που βρίσκεται η συσκευή σου ή ακόμα και να κλειδώσεις ή να διαγράψεις όλα τα δεδομένα από αυτήν, εμφανίζοντας και ένα μήνυμα στην οθόνη της!


Το περιστατικό που θα διαβάσετε παρακάτω πρέπει να είναι το πρώτο που λαμβάνει χώρα στην Ελλάδα – προσωπικά τουλάχιστον δεν έχω διαβάσει κάτι αντίστοιχο μέχρι τώρα, δηλαδή να κλέβουν το iPhone κάποιου και αυτός να το εντοπίζει μέσω αυτής της λειτουργίας.

Ο Νίκος, λοιπόν, βρισκόταν στα Starbucks στην Κηφισιά για καφέ στις 3 Ιανουαρίου.

Κλέφτης iPhone
Φτου σου ξεφτίλα!!!!
 
Κάποια στιγμή αφαιρέθηκε και κάποιος του… βούτηξε το iPhone που είχε πάνω στο τραπέζι!  Μετά το αρχικό σάστισμα, ο Νίκος ενεργοποίησε τον δυνατό ήχο και πρόσεξε ότι ο ήχος προερχόταν από την τσέπη του κυρίου που βλέπετε στη φωτογραφία πάνω! Αμέσως τον πλησίασε και απαίτησε να του επιστρέψει το iPhone που είχε βουτήξει νωρίτερα και τώρα είχε μέσα στην τσέπη του!

Ο άγνωστος κλέφτης αρχικά αρνήθηκε ότι έχει το iPhone του Νίκου, όμως λίγα λεπτά αργότερα του επέστρεψε το iPhone όμως το θράσσος του δεν σταμάτησε εδώ, αφού γύρισε και του είπε «Τι πρόβλημα έχεις, αφού το πήρες πίσω το κινητό»! Ο Νίκος μόλις πήρε το iPhone του στα χέρια του έκραξε σε όλη την καφετέρια τον κλέφτη και αυτός έφυγε βιαστικά ντροπιασμένος από το συμβάν.
Τράβηξε μάλιστα τον κλέφτη και μια «αναμνηστική» φωτογραφία, την οποία είδα μαζί με την περιγραφή του περιστατικού στο TechInsider.

Ο κλέφτης σε αυτή την περίπτωση έφαγε μεν το «κράξιμο», αλλά γλίτωσε όσον αφορά το «ποινικό» μέρος, αφού η αστυνομία δεν εκκλήθη και η δικαιοσύνη δεν παρενέβη.

Ο Νίκος είχε προνοήσει και είχε εγκαταστήσει την εφαρμογή στο iPhone του και βρήκε άμεσα τον κλέφτη του κινητού του, ενδέχεται όμως ο επόμενος ατυχής κάτοχος iPhone ή άλλου κινητού που θα βάλει στόχο να βουτήξει ο κύριος της φωτογραφίας να μην έχει εγκατεστημένη αντίστοιχη εφαρμογή και να μην γνωρίζει γενικότερα πώς μπορεί να εντοπίσει γρήγορα το κινητό του.

Συντάκτης:  Μαρία Κάπα
Πηγή/κατασκευαστής: xblog.gr