Σπιτικό σιντριβάνι: Δύναμη χαλάρωσης και εξουδετέρωσης της κακής αντινοβολίας των ηλεκτρικών συσκευών





Τα Βλεφαρίσματα ψάξαν και βρήκαν κάτι σημαντικό.  Ένα τρόπο να καθαρίσεις τον χώρο του σπιτιού σου από την κακή ενέργεια που σου μεταφέρουν οι συσκευές που χρησιμοποιείς, και παράλληλα να δημιουργήσεις μια ευχάριστη ατμόσφαιρα μέσα στο σπίτι, ώστε να μπορείς να ξαναφορτίζεις τις μπαταρίες σου κάθε φορά που γυρνάς μετά από το τρέξιμο της ημέρας, υπάρχουν τρόποι.



Οι ειδικοί συνιστούν ήχους και εικόνες της φύσης, που ηρεμούν το σώμα και το μυαλό. Αν λοιπόν δεν βρίσκεσαι στην εξοχή (το πιθανότερο), ένα μικρό σπιτικό σιντριβάνι του εμπορίου – κατ’ εξοχήν αντικείμενο Ζεν – μπορεί να αποδειχτεί ιδανικό για χαλάρωση. Κατά τη διάρκεια των στιγμών που αφιερώνεις στον εαυτό σου, άφησε τον απαλό ήχο του νερού που ρέει αργά πάνω στα βότσαλα να σε βοηθήσει να αποδράσεις από δυσάρεστες σκέψεις και να ανακουφίσεις τον εγκέφαλό σου. Κάθισε αναπαυτικά, κλείσε τα μάτια σου και απόλαυσε!

Πηγή νερού = πηγή ηρεμίας
Το νερό είναι συμβολικά το πιο καθαρό στοιχείο και η συνεχής ανακύκλωσή του θυμίζει καθαρισμό. Είναι συνυφασμένο με τη γονιμότητα, την ευημερία, την ευελιξία και την αρμονία. Επομένως, όταν ένα εσωτερικό σιντριβάνι τοποθετηθεί σε καίριο σημείο του χώρου, μετέχει αμέσως στο ενεργειακό ισοζύγιο του σπιτιού. Η τεχνητή πηγή, πέρα από διακοσμητικό αντικείμενο, είναι και πηγή ωφέλειας, αφού μπορεί να λειτουργήσει και ως υγραντήρας (όταν λειτουργεί κλιματιστικό μέσα στο δωμάτιο), ενώ το καλοκαίρι δίνει αίσθηση δροσιάς.

Μια μικρογραφία καταρράκτη στο σπίτι
Το εσωτερικό σιντριβάνι είναι έτοιμο για εγκατάσταση αμέσως μετά την αγορά του. Απλά το συνδέεις σε μια ηλεκτρική πρίζα, το γεμίζεις με νερό και σε λίγα λεπτά απολαμβάνεις τον χαλαρωτικό ήχο του. Η συσκευή λειτουργεί με κλειστό κύκλωμα: Το νερό συνεχώς ανακυκλώνεται και μπαίνει σε κίνηση με τη βοήθεια μιας μικρής αντλίας κρυμμένης μέσα στο σιντριβάνι. Τα υλικά κατασκευής του είναι πολλά: φυσική πέτρα, κεραμικό, μέταλλο, συνθετική ρητίνη, ακρυλικό, υπάρχει ποικιλία για κάθε γούστο. Οι διαστάσεις του επίσης ποικίλλουν, με τα πιο εντυπωσιακά μοντέλα να τοποθετούνται στο πάτωμα. Κάθε πηγή έχει τη δική της προσωπικότητα: το νερό μπορεί να κυλάει απαλά επάνω σε φυσικά υλικά ή να ρέει κατακόρυφα σαν καταρράκτης, με τη μορφή υδάτινου τοίχου. Ανάλογα με το μοντέλο, μπορεί να υπάρχει έλεγχος ροής (με προσαρμογή της ταχύτητας της αντλίας) και σύστημα φωτισμού.

Εύκολο στη συντήρηση
Για τη συντήρησή του συνιστάται τακτικός καθαρισμός, σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή, ενώ προτιμάται η χρήση απιονισμένου νερού για να μην δημιουργούνται αντιαισθητικές εναποθέσεις αλάτων.  Ένα ακόμη κόλπο είναι να βάλετε χλωρίνη μέσα ώστε να αποφύγετε με μεγαλύτερη σιγουριά το συγκεκριμένο. Επειδή η στάθμη του νερού στο δοχείο μπορεί να ελαττωθεί λόγω εξάτμισης, καλό είναι να συμπληρώνεται τακτικά (για να μην φτάσει η αντλία να λειτουργεί εν κενώ).

Οι τιμές μπορεί να ξεκινούν από 20 € μέχρι 1000 € για πολύ μεγάλες κατασκευές

Συντάκτης: Μαρία Κάπα

Πηγή/κατασκευαστής: goldenmag.gr