Retry,το μεθυσμένο αεροπλανάκι!



Τα Βλεφαρίσματα αποφάσισαν να ρίξουν μία ματιά σ'ένα παιχνίδι απ'τους δημιουργούς του flappy bird.Το παιχνίδι έγινε επιτυχία απ'τη στιγμή που βγήκε, εκνευρίζοντας πολύ κόσμο. Πως κάτι τόσο επιτυχημένο είναι ταυτόχρονα τόσο μισητό;

Μάθετε περισσότερα διαβάζοντας και τη συνέχεια. Δείτε: η πρώτη σελίδα του Retry.



Το flappy bird ήταν ένα παιχνίδι που προσπαθούσες να κάνεις ένα πουλί να πετάξει ανάμεσα από εμπόδια. Όμως ο χειρισμός έκανε το παίκτη να χάνει συνεχώς και ο μόνος στόχος ήταν να περάσεις όσο περισσότερα εμπόδια γίνεται. Οι δημιουργοί του προσπαθώντας να κάνουν μία ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία έφτιαξαν το Retry για κινητά και τάμπλετ!


Στο Retry ο παίκτης ελέγχει ένα μικρό αεροπλανάκι και προσπαθεί να περάσει μέσα από εμπόδια και να φτάσει στη τελική βάση, όμως ο χειρισμός είναι σαν να πετάς μεθυσμένος! Όταν ακουμπάς την οθόνη το αεροπλανάκι πάει μπροστά και σηκώνεται το μπροστινό μέρος του και όταν την αφήνεις πέφτει.Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα αν πατάει κάποιος συνέχεια την οθόνη να κάνει σβούρες και αν όχι θα πέφτει... οδηγώντας σε πολλές προσπάθειες για να περαστεί ένα επίπεδο,καθώς είναι αδύνατο να πετάξει ευθεία!


Ο παίκτης ξεκινάει σ'ένα υπόστεγο και έχει ως σκοπό να πάει στη μεγάλη βάση χωρίς ν'αγγίξει τα τοιχώματα τις πίστας,γιατί αυτό σημαίνει να ξαναρχίσει απ'το τελευταίο υπόστεγο που βρέθηκε. Ο δύσκολος χειρισμός σημαίνει πως αυτό απαιτεί πολλές προσπάθειες, retries, εξού και το όνομα του παιχνιδιού. Έχοντας σαν αποτέλεσμα να γίνεται πολύ κουραστικό. Σε κάθε πίστα υπάρχουν γρανάζια κια νομίσματα που μπορούν να ανταλλαχτούν για μερικές διευκολύνσεις. Όπως πιο εύκολο χειρισμό, επιβράδυνση του αεροπλάνου δίνοντας περισσότερο χρόνο για αντίδραση, πρόσβαση σε υπόστεγα που ξεκινάς όταν χάνεις και άλλα πολλά. Καθώς είναι περιορισμένος ο αριθμός τους, πρέπει να γίνει οικονομία ώστε να χρησιμοποιηθούν αυτά τα προνόμια όταν χρειάζονται πραγματικά.




Ένα ακόμα θετικό στοιχείο είναι οι ποικιλία στα περιβάλλον. Όσο προχωράει το παιχνίδι ο παίκτης ξεκλειδώνει νέους κόσμους και να πάει σε νέες περιοχές. Αυτές είναι δάση, βουνά, κάστρα, σπηλιές, πάγο και πολλά άλλα. Το παιχνίδι αποκτάει μία νέα διάσταση έτσι καθώς έχει και μια λογική συνέχεια όσο ταξιδεύεις στο κόσμο.

Το παιχνίδι αυτό προσφέρει πολλές ώρες ενασχόλησης και είναι ιδιαίτερα δύσκολο. Όποιος χαίρεται με μια πρόκληση θα βρει αυτό το παιχνίδι πολύ καλό και ενδιαφέρον. Αντίθετα άνθρωποι που δεν τους αρέσουν τα δύσκολα και οι σπαζοκεφαλιές θα το βρουν ιδιαίτερα κουραστικό.Θα σταματήσουν να το παίζουν γρήγορα. Παρόλ'αυτά αξίζει προσοχή απ'όλους όσους αγαπάνε τα παιχνίδια. Το καλύτερο απ'όλα κάποιος μπορεί να το αποκτήσει δωρεάν απ΄τα μάρκετ της συσκευής του!Κατεβάστε το και αρχίστε τα Retry!!

Είναι χαμένη η μέρα που δεν γέλασες 

Συντάκτης: Μάνος Φανής
 Κατασκευαστής: Rovio
 Επίσημη σελίδα: http://www.retry-game.com