Χειροποίητες Χριστουγεννιάτικες κατασκευές

 

Τα Βλεφαρίσματα μπαίνουν σιγά σιγά στο πνεύμα των Χριστουγέννων.  Και τι πιο όμορφο από το να φτιάξεις κατασκευές από ανακυκλούμενα ή φυσικά υλικά που θα στολίσουν το σπίτι σου, ή θα γίνουν σημείο συζήτησης στο Χριστουγεννιάτικο Bazaar του σχολείου σου!  Χριστουγεννιάτικες κατασκευές από τα χεράκια μας!


Για τέτοιες κατασκευές μπορείτε να πάρετε πολλές ιδέες από εδώ μέσα, αλλά βάζοντας και την δική σας φαντασία και πινελιά ώστε να τις εμπλουτίσετε.  Μπορείτε έτσι να περάσετε δημιουργικά απογεύματα με την οικογένειά σας, καθώς τα παιδιά λατρεύουν τέτοιες κατασκευές.  Ας δούμε μερικές από αυτές.

Εικόνες από βότσαλα

Το πιο οικονομικό υλικό που μπορείτε να βρείτε στην φύση είναι το βότσαλο.  Πηγαίνετε σε μια παραλία και μαζέψτε σε διάφορα σχήματα βότσαλα που θα τα τοποθετήσετε σε ένα κενό τελάρο, με όποιο υλικό εσείς θέλετε.  Βάψτε με σπρέι ένα μέρος από κιβώτιο, πάρτε μια κορνίζα, ένα κομμάτι ξύλο, και κολλήστε με σιλικόνη ή απλή ρευστή κόλλα τα βότσαλα σαν να έχετε καμβά. 
 



 Δεντράκι από γάντια

Μια έξυπνη ιδέα είναι να φτιάξετε δεντράκι από γάντια μιας χρήσης, που μπορείτε να τα βρείτε σε συσκευασία πολλών κομματιών μαζί.  Φουσκώστε τα και δέστε τα περιμετρικά ώστε να φτιάξετε το σχήμα ενός δέντρου.  Μπορείτε να τα βάψετε με σπρέι ή να τα αφήσετε έτσι, κρεμώντας μικρές χριστουγεννιάτικες μπάλες.


 Δεντράκι από μακαρόνια

Ένα άλλο οικονομικό υλικό που θα φανεί πολύ χρήσιμο για κατασκευή είναι τα μακαρόνια που μπορείτε να φτιάξετε κάδρα ή δεντράκια με αυτά, που χρωματίζοντάς τα θα δείχνουν καταπληκτικά. Εδώ θα δείτε ένα όμορφο δεντράκι, που θα λάμψει από τα χεράκια σας.

 Δεντράκι στολίδι από χαρτοπετσέτα

Μια έξυπνη ιδέα για στολίδι, ή για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας, είναι ένα δεντράκι από καλή χαρτοπετσέτα.  Προτιμήστε σε χρώμα πράσινο ή κόκκινο για να τονίσετε με το χρώμα το δεντράκι, και τοποθετήστε στην κορυφή του ένα αστεράκι από χαρτόνι, και λίγο σκοινάκι που θα κολλήσετε με κόλλα πίσω από το αστέρι μας.



 Ελαφάκια και στεφάνι από φελλο

Ο φελλός είναι ένα ακόμη υλικό που μπορεί να φανεί χρήσιμο.  Αν ανοίγετε πολλά μπουκάλια με κρασί, φροντίστε να τα μαζεύετε για να φτιάξετε όμορφες κατασκευές.  Χρησιμοποιήστε επίσης μικρά ξυλαράκια και κορδέλες για να φτιάξετε ελαφάκια, ή κολλήστε τα σε μια όμορφη κατασκευή ώστε να φτιάξετε στεφάνι.  Το αποτέλεσμα θα σας συναρπάσει!


Κεριά από κανέλα ή ξυλαράκια

Τι πιο εύκολο από το να "ντύσετε" ένα μεγάλο κερί γύρω γύρω με κανέλες ή ξυλαράκια που θα κόψετε από δέντρα.  Τυλίξτε τα κάνοντας έναν όμορφο φιόγκο από φαρδιά κορδέλα, και είναι έτοιμο. 

 Χριστουγεννιάτικες κουτάλες

Οι ξύλινες κουτάλες της κουζίνας μπορούν να γίνουν βασικό υλικό για στολίδια.  Ένα μικρό κόστος έχει η αγορά του, αλλά το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό.  Βάλτε τα παιδάκια σας να ζωγραφίσουν Άγιο Βασίλη, χιονάνθρωπο, ελαφάκι, κολλήστε και μια μυτούλα και έτοιμο!




Στεφάνι από χαρτόνι και σπιρτόκουτα

Το χαρτόνι είναι το πιο εύκολο να τροποποιηθεί και να μας δώσει όμορφα σχήματα.  Μια ιδέα είναι το παρακάτω σχέδιο με κυκλάκια που θα φτιάξετε κόβοντας και κολλώντας λωρίδες από χαρτόνι, φτιάχνοντας  διάφορα κυκλάκια.  αφού ντύσετε με χαρτοπετσέτα έγχρωμη τα σπιρτόκουτα, βάλτε τους μικρά φιογκάκια και κολλήστε τα σε μια βάση από ντυμένο πλαστικό πιάτο ή ότι βρείτε σε μορφή στεφανιού.




 Χιονάνθρωποι από κάλτσες

Χρήσιμες μπορούν να φανούν και οι κάλτσες μας. Παλιές ή μη.  Χρειάζονται επίσης μερικά κουμπιά, κανένα κλαράκι από έλατο για να τις στολίσουμε, λίγο σπάγκο, άμμο και όρεξη.  Ένα όμορφο κουκλάκι θα στολίσει το δέντρο σας.


Στολίδια από παλιά cd

Τα παλιά cd μπορούν να γίνουν πρώτη ύλη για στολίδια.  Εύκολα και με λίγη φαντασία μπορείτε να τα φτιάξετε πιατάκια που θα βάλετε πάνω βοτσαλάκια, κλαράκια, κουκουνάρια, ύφασμα και ρεσό ώστε να φτιάξουμε ότι θέλουμε.  Μπορούμε επίσης να ζωγραφίσουμε πάνω τους και να τα φτιάξουμε στολίδια για το χριστουγεννιάτικο δέντρο μας.




Χριστουγεννιάτικα πινέλα και γλαστράκια

Σίγουρα κανείς από σας δεν θα σκεφτόταν τα πινέλα, ως πρώτη ύλη για στολίδια. Το ίδιο και τα γλαστράκια που έχουμε παρατήσει κάπου.  Εύκολα με λίγες πινελιές μπορούν να γίνουν όμορφα στολίδια ή να διακοσμήσουν τον χώρο μας.  Επίσης στολίδια μπορούμε να κάνουμε κάνοντας τις κανέλες μας δεντράκι.  Βάλτε την φαντασία σας και τα υλικά είναι ο δρόμος σας για την επιτυχία. 
 


Είναι χαμένη η μέρα που δεν γέλασες