Pokemon, το ατελείωτο ταξίδι



Τα Βλεφαρίσματα αποφάσισαν να ρίξουν μία ματιά στο PokemonΣτο παιχνίδι αυτό, ο παίκτης καλείται να γίνει ο υπέρτατος εκπαιδευτής! Να πιάσει και να εκπαιδεύσει όλα τα Pokemon και νικήσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα, παρόλο που είναι μόνο 10 χρονών...

Μάθετε περισσότερα διαβάζοντας και τη συνέχεια. Δείτε: η πρώτη σελίδα του Pokemon.




Τα παιχνίδια ξεκίνησαν να βγαίνουν το 1996 και έγιναν αμέσως μεγάλη επιτυχία! Από τότε έχουν βγει ακόμα περισσότερες κασέτες και έχουν φτιαχτεί συνολικά 6 γενιές Pokemon. Η κάθε γενιά αποτελείται από καινούρια τερατάκια που εμπλουτίζουν την ήδη μεγάλη ποικιλία του παιχνιδιού.
Κάθε τίτλος της σειράς ακολουθεί μία διαφορετική ιστορία αλλά όλες ακολουθούν ένα βασικό μοτίβο. Στο αντίστοιχο κόσμο κάθε φορά, όταν ένα παιδί γίνεται 10 χρονών μπορεί να ξεκινήσει ένα ταξίδι για να δει το κόσμο. Πηγαίνουν σ'ένα εργαστήριο και διαλέγουν το πρώτο τους Pokemon, που έχει μία βασική ιδιότητα φωτιά, νερό ή γρασίδι. Με σύντροφο αυτό ξεκινάνε προκειμένου να πάρουν τα 8 μετάλλια απ'τους αρχηγούς των γυμναστηρίων. Για να τα καταφέρουν αυτό όμως, πρέπει ο παίκτης να πιάσει και άλλα τερατάκια, να τα εκπαιδεύσει ώστε να ωριμάσουν, να γίνουν πιο δυνατά και να τους νικήσει σε μάχες.

Οι μάχες αυτές είναι turn-based. Δηλαδή δίνει μία εντολή την εκτελεί, μετά ο αντίπαλος δίνει μια εντολή, πάλι απ΄τη αρχή. Ανάλογα όμως τα τερατάκια που χρησιμοποιούνται μπορεί αν είναι πολύ γρήγορο κάποιο να κάνει 2 εντολές μαζί! Γιαυτό το λόγο υπάρχει και το ανάλογο είδος στρατηγικής στο παιχνίδι. Ποιο θα χρησιμοποιηθεί για κάθε περίπτωση, ένα με μεγάλη άμυνα, ένα γρήγορο, ένα με μεγάλη επίθεση;

Καθώς ο χαρακτήρας ταξιδεύει θα αντιμετωπίσει μία διαβολική οργάνωση που έχει ως στόχο την αιχμαλωσία και κακοποίηση των Pokemon ή απλά τη καταστροφή του κόσμου. Ο παίκτης θα πρέπει να τους αντιμετωπίσει με το μόνο τρόπο που λύνεται κάθε πρόβλημα στα Pokemon μάχες. Αφού νικήσει και σώσει το κόσμο, συνεχίζει για να νικήσει το πρωτάθλημα, που αποτελείται συνήθως από 6 υπερβολικά δυνατούς εκπαιδευτές που αποτελούν αληθινή δοκιμασία. Αν τα καταφέρει ξεκλειδώνει μία νέα χώρα με νέες δοκιμασίες ή ολοκληρώνει το παιχνίδι ανάλογα με το τίτλο!

Το παιχνίδι αυτό αποτελεί μέρος των παιδικών αναμνήσεων πολλών ανθρώπων. Ώρες ατελείωτες έχουν ξοδευτεί προκειμένου να πιαστούν όλα τα Pokemon και πάντα θα βρεθεί κάτι καινούριο να κάνεις. Είναι μία απ'τις καλύτερες και πιο επιτυχημένες σειρές που έχουν βγει και ποτέ δεν θα σταματήσει να είναι στις καρδιές μας!


Είναι χαμένη η μέρα που δεν γέλασες 

 Συντάκτης: Μάνος Φανής
 Kατασκευαστής: Pokemon/nintendo
 Επίσημη σελίδα: pokemon.com