Τα ποτά του καρναβαλιού !!





Το τριώδιο άνοιξε και Τα Βλεφαρίσματα σου προσφέρουν τον απόλυτο τρόπο να παραδοθείς στον ξέφρενο ρυθμό του.

Να πιείς ένα απο τα παρακάτω κοκτέιλ της παλιάς σχολής 
  (old-school).



Ξεκινάμε με το old fashioned (ολντ φάσιοντ) - για τους έμπειρους



1 κύβο ζάχαρης
10-15 σταγόνες angostura (ανγκοστούρα)
1 κουταλιά νερό
1 μεζούρα μπέρμπον (44ml)

Βάλτε σε χαμηλό ποτήρι για ουίσκι τη ζάχαρη, ρίξτε την angostura και το νερό και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί.
Ρίξτε 2-3 παγάκια και το μπέρμπον. 
Γαρνίρετε με μισή φέτα λεμόνι, μισή φέτα πορτοκάλι και ένα κερασάκι περασμένο σε οδοντογλυφίδα.
Ανακατέψτε , σερβίρετε.




Συνεχίζουμε δυναμικά με το mind julep (μιντ τζούλεπ)- πολύ καλή εναλακτική λύση αντί για mohito



4 φυλλαράκια μέντας
1 κουταλιά ζάχαρη 
1 1/2 μεζούρα ουίσκι ή μπέρμπον

Βάλτε σε ψηλό ποτήρι τη μέντα με τη ζάχαρη και τρίψτε καλά  με ένα κουτάλι.
Γεμίστε το ποτήρι με θρυμματισμένο πάγο και προσθέστε το ουίσκι.
Αν θέλετε να το κάνετε πιο ελαφρύ προσθέστε σόδα.
Γαρνίρετε με φύλλα μέντας.
Ανακατέψτε , σερβίρετε.



Ένα κοκτέιλ που μαρτυράει την καταγωγή του, το Bronx (μπρόνξ) - παλιό, καλό και άγριο.


1/4 γλυκό βερμούτ
1/4 ξερό βερμούτ
1/2 τζιν
1/2 χυμό πορτοκάλι (φρεσκοστυμένος κατα προτίμηση)

Βάλτε στο σέικερ με θρυματισμένο πάγο και στραγγίξτε σε ποτήρια κοκτέιλ.
Γαρνίρετε με 1 ρόδα πορτοκαλιού.
Σερβίρετε.




Κλείνοντας θα ήθελα να σας δείξω το pink lady (πινκ λέιντυ)- όπως και το όνομα, είναι για τους τολμηρούς.



1/4  grenadine (γρεναδίνη)
3/4 τζιν
1 ασπράδι αυγού  

Χτυπήστε στο σέικερ με θρυμματισμένο πάγο, σταγγίξτε σε ποτήρι με ζαχαρωμένα χείλη.
Αντικαταστήστε το μισό ασπράδι με 1/2 κρέμα και προσθέστε 7-8 σταγόνες χυμό λάιμ.
Γαρνίρετε με 1 κεράσι.
Σερβίρετε.




Ελπίζω να απολαύσετε αυτά τα κοκτέιλς είτε σε κάποιο μπαρ είτε στο σπίτι σας.


και ένα μικρό "μυστικό" Gibson (γκίμπσον) ονομάζεται το μαρτίνι που αντί για ελιές έχει κρεμμύδι.



Καλή σας απόλαυση!





Είναι χαμένη η μέρα που δεν γέλασες 

Συντάκτης: Ελένη Διαμαντοπούλου  -Lilly's Goods
 Lilly's Goods