Devil's chocolate cake ... διαβολικά σοκολατένιο


Τα Βλεφαρίσματα σήμερα σας παρουσιάζουν ένα αφράτο κέικ σοκολάτας, τόσο κολασμένα σοκολατένιο, εφάμιλο ενός σουφλέ και ταυτόχρονα απίστευτα εύκολο στην παρασκευή που θα τρελαθείτε.



Υλικά
  • 2 φλυτζάνια ζάχαρη
  • 1 3/4 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι baking powder & 1 κουταλάκι soda
  • 2 βανίλιες
  • 3/4 φλυτζανιού κακάο άγλυκο
  • 2 αυγά
  • 1/2 φλυτζάνι λάδι
  • 1 φλυτζάνι γάλα
  • 1 φλυτζάνι καυτό νερό
Διαδικασία
Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη εκτός του καυτού νερού και ανακατεύουμε καλά με έναν αυγοδάρτη ή μίξερ χειρός, μόλις ενωθούν τα υλικά προσθέτουμε και το καυτό νερό και ανακατεύουμε γρήγορα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά στους 170 βαθμούς.
Παρατηρήσεις
  • Το νερό πρέπει να προστεθεί λίγο-λίγο στο μείγμα καθώς είναι καυτό και μπορεί να ψήσει τα αυγά αν δεν το ανακατέψουμε γρήγορα.  Το μείγμα μας μετά την προσθήκη του νερού θα είναι πολύ ρευστό, μην φοβηθείτε.
  • Το κέικ δεν πρέπει να παραψηθεί, για να είναι αφράτο και λίγο υγρό.
  • Το κέικ φουσκώνει πολύ στο ψήσιμο αλλά μόλις το βγάλετε από το φούρνο θα κάτσει λίγο.
  • Μπορείτε να ψήσετε το κέικ και σε θήκες για μάφινς αλλά να μειώσετε τον χρόνο ψησίματος σε 25 λεπτά με 1/2 ώρα.
  • Είναι φοβερός ο συνδυασμός του με παγωτό.
Δοκιμάστε το. 


Καλή επιτυχία!
Είναι χαμένη η μέρα που δεν γέλασες

Συντάκτης: Donna Cook