Το ίδρυμα Ευγενίδου ανοίγει τις πύλες του για τις νύχτες Μουσείων 19 Μαϊου 2012


Τα Βλεφαρίσματα σας προτείνουν κάτι μοναδικό για αυτό το Σαββάτο.  Το Ίδρυμα Ευγενίδου, συμμετέχει στον εορτασμό της Νύχτας Μουσείων 2012 και ανοίγει — με ελεύθερη είσοδο — τις πύλες του στο κοινό, το βράδυ του Σαββάτου 19 Μαΐου 2012.


Μια σειρά από εξαιρετικά ενδιαφέρουσες δράσεις, υπόσχονται να κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον των επισκεπτών από τις 21.00 έως τις 24:00. Συγκεκριμένα:


Σάββατο 19 Μαΐου 2012

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Nέο Ψηφιακό Πλανητάριο
Ψηφιακή Παράσταση: «Εξέλιξη»
Ώρες παραστάσεων: 21:30, 22:30 και 23:30.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας, η διανομή των οποίων θα αρχίσει στις 20:30 της ίδιας ημέρας από το ταμείο, και έως εξαντλήσεως των διαθεσίμων θέσεων.



Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας
Ώρες: 21:00 — 24:00
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας, η διανομή των οποίων θα αρχίσει στις 20:30 της ίδιας ημέρας, από το ταμείο και έως εξαντλήσεως των διαθεσίμων θέσεων.

Παρατήρηση του Κρόνου και των δακτυλίων του με τα Τηλεσκόπια της Ελληνικής Αστρονομικής Ένωσης.
Ώρες: 21:00 — 24:00
Τα τηλεσκόπια των ερασιτεχνών Αστρονόμων της Ελληνικής Αστρονομικής Ένωσης «περιμένουν» μικρούς και μεγάλους, στην είσοδο του Πλανηταρίου (Πεντέλης 11), για να τους «ταξιδέψουν» (καιρού επιτρέποντος) στον έναστρο νυχτερινό ουρανό της Αθήνας παρατηρώντας τον Κρόνο και τους εντυπωσιακούς δακτυλίους του.

Επίσης, η Ελληνική Αστρονομική Ένωση προσκαλεί τους φίλους της Ερασιτεχνικής Αστρονομίας να φέρουν τα «σκονισμένα», ξεχασμένα τηλεσκόπιά τους, ώστε να τους βοηθήσουν να τα χρησιμοποιήσουν και πάλι, για να παρατηρήσουν τον νυχτερινό ουρανό!

Έκθεση: «Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων και η Ελληνική Αστρονομία»

Ώρες: 21:00 — 24:00
To υλικό που συγκέντρωσε ο καθηγητής κύριος Ξενοφών Μουσάς, μάς ξεναγεί στα μυστικά του εντυπωσιακού Μηχανισμού των Αντικυθήρων και την Αρχαία Ελληνική Αστρονομία.

«Αείζωον Πυρ», Έκθεση Φωτογραφίας
του Γιώργου-Ομήρου Χριστάκου.
Ώρες: 21:00 — 24:00
Ο φακός του φωτογράφου παρακολουθεί την καθημερινή κίνηση και απαθανατίζει στιγμές στον χρόνο. Στις φωτογραφίες του Γιώργου Χριστάκου το ανθρώπινο σώμα –πάντα σε κίνηση– ξεφεύγει από τα όρια του χώρου και του χρόνου και μας μεταφέρει τη δύναμη και την ενέργεια που το διαπερνά. Το έντονο χρώμα και η αντίθεση φωτός και σκιάς σε συνδυασμό με την ένταση που προκαλεί στο έργο η κίνηση, προσδίδουν στα –μεγάλων διαστάσεων– έργα του Γιώργου Χριστάκου ιδιαίτερη πρωτοτυπία και ενδιαφέρον.

Καθώς όμως το πρόγραμμα του Ιδρύματος συνεχίζει και καθώς το Γνωστό Πλανητάριο είναι το καλύτερο στην γη, σας προτείνω να βρείτε καιρό και άλλες μέρες για να πάτε στις παραστάσεις.  Δείτε το πρόγραμμα για το διάστημα, 23/4 ως 27/4/2012, και δείτε και το υπόλοιπο πρόγραμμα μέχρι τις 22/7/2012.



Το Ίδρυμα Ευγενίδου βρίσκεται Λεωφ. Συγγρού 387, 175 64 Π.Φάληρο (είσοδος από Πεντέλης 11).


 Είναι χαμένη η μέρα που δεν γέλασες...




Συντάκτης:  Μαρία Κάπα
Επίσημη σελίδα: eugenfound.edu.gr/