Ο γρηγορότερος τρόπος να παγώσετε το ποτό σας!



Η ζέστη του καλοκαιριού πια έχει αρχίσει να μας λιώνει! Και είμαι βέβαιη πως τα Βλεφαρίσματα θα σας μεταφέρουν την πληροφορία - συνταγή της άμεσης δροσιάς..... Αλήθεια, ξέρετε ποιος είναι ο πιο γρήγορος τρόπος να παγώσετε ένα ποτό, ένα αναψυκτικό, μια μπύρα;


Την πληροφορία την πήρα από την , μέσα από τα νέα της yahoo η οποία δοκίμασε τα πάντα σε πραγματικό περιβάλλον και έβγαλε το καλύτερο αποτέλεσμα για μας.  Γνώριζα τον τρόπο αλλά βρισκόταν κάπου στο μυαλό μου χωρίς να δίνω σημασία.  Τώρα όμως που η πληροφορία αυτή είναι αναγκαία....

Ξεκίνησε λοιπόν από τα πιο κλασικά και προχώρησε.....


Ψυγείο
Ανάλογα με την αρχική θερμοκρασία που έχει το αναψυκτικό ή μπύρα σας, η ψύξη του ποτού στο ψυγείο παίρνει από 45 λεπτά έως 2 ώρες. Κοινώς.... θα νυχτώσουμε....

Καταψύκτης
Για να επιταχύνετε τη διαδικασία, μπορείτε να τυλίξετε ένα υγρό απορροφητικό χαρτί γύρω τους και να τα τοποθετήσετε έτσι στην κατάψυξη. Αυτό θα συντομεύσει τον χρόνο ψύξης - όπως 20 λεπτά. Η Φυσική σε αυτό το σημείο λόγω του υγρού απορροφητικού χαρτιού είναι αρκετά ενδιαφέρουσα. Θα λειτουργήσει με τον ίδιο τρόπο που ο ιδρώτας σε δροσίζει: Η εξάτμιση μεταφέρει τη θερμότητα μακριά από το δέρμα σας - ή μακριά από το ποτό σας. Απλά μην αφήνετε το ποτό σας να παγώσει πολύ και γίνει τελικά πάγος! Ή ακόμη χειρότερα μπορεί να γίνει μια "έκρηξη" στην κατάψυξή σας!

Αλλά, ακόμη και τα  20 λεπτά είναι μεγάλο διάστημα όταν θες κάτι κρύο να πιεις!

Βάζοντας πάγο σε νερό
Βάζοντας το ποτό σας σε ένα λεκανάκι γεμάτο με νερό και πάγο τους, το ποτό θα παγώσει πιο γρήγορα από έναν καταψύκτη. Γιατί; Επειδή το νερό μεταφέρει τη θερμοκρασία πιο εύκολα από τον αέρα. Συγκρίνετε το με το να καθίσετε σε ένα χώρο άτομα σε θερμοκρασία δωματίου 20 βαθμών κελσίου, και επίσης να καθίσετε σε μια μπανιέρα που το νερό είναι στους 20 βαθμούς κελσίου για να δείτε τι εννοώ!

Για να σιγουρευτείτε άφησα 2 κουτιά σόδας έξω σε θερμοκρασία περίπου 26 βαθμούς κελσίου. Μετά από 8 λεπτά σε παγωμένο νερό, που πήρε στους 10 βαθμούς κελσίου!. Αυτό είναι πολύ καλύτερα από ό, τι το ψυγείο ή την κατάψυξη, αλλά εξακολουθεί να μην είναι τόσο δροσερό για να είναι αναζωογονητικό. 

Η Λύση
Είχα διαβάσει ότι βάζοντας αλάτι σε παγωμένο νερό, μπορεί να παγώσει τα ποτά σας ακόμα πιο γρήγορα. Πως γίνεται αυτό; Απλή χημεία. Το θαλασσινό νερό έχει χαμηλότερο σημείο πήξεως από το γλυκό νερό (το οποίο είναι ο λόγος για το αλάτι που συχνά στους δρόμους για να αποτρέψει συνθήκες πάγου), και προσθέτετε αλάτι σε ένα μπολ με παγωμένο νερό στην πραγματικότητα, μειώνει την θερμοκρασία του νερού.

Παρόλα αυτά, εγώ έπρεπε να κάνω το τέστ για να το επιβεβαιώσω! Σίγουρα μετά από 8 λεπτά σε αλατισμένο παγωμένο νερό, τα ποτά μου έχουν θερμοκρασία μειώθηκε στο 7 βαθμούς κελσίου.  Τέλεια!!!! Φαντάζομαι ότι καταλαβαίνετε ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και την δροσιά και το αλμυρό νερό της θάλασσας, όταν θέλετε να παγώσετε τα φρούτα σας....

Στην υγειά σας!  Αχ δροσίστηκα!!!!


Δείτε το σχετικό βίντεο της news.yahoo.com/blogs/ που σας δείχνει επίσης πως να ανοίξετε μπουκάλια χωρίς ανοιχτήρι!






Είναι χαμένη η μέρα που δεν γέλασες 

Συντάκτης: Μαρία Κάπα
Πηγή/κατασκευαστής: news.yahoo.com/blogs/
Επίσημη σελίδα:  news.yahoo.com/blogs/upgrade-your-life/fastest-way-chill-drink-180054349.html