Sonic,ο πιο γρήγορος μπλε σκατζόχοιρος


Τα Βλεφαρίσματα αποφάσισαν να ρίξουν μία ματιά σ'ένα παιχνίδι διαχρονικό που έχει επηρεάσει αρκετά το τρόπο που φτιάχνονται τα παιχνίδια.Παλιότερα δεν είχε σημασία ο χρόνος τερματισμού μίας πίστας,αλλά αυτό άλλαξε!

Μάθετε περισσότερα διαβάζοντας και τη συνέχεια. Δείτε: η πρώτη σελίδα του Sonic.

To Sonic the Hedgehog είναι ένα 2D, side-scrolling platformer,δηλαδή η οθόνη κινείται πλάγια, το οποίο επικεντρώνεται γύρω από την ικανότητά του Sonic να τρέχει με μεγάλη ταχύτητα μέσα από τα επίπεδα που ενσωματώνουν κινδύνους, πλαγιές, υψηλές πτώσεις, και loops.


Τα επίπεδα περιέχουν κινδύνους με τη μορφή των ρομπότ, στα οποία ο Δρ Robotnik,ο τρελός επιστήμονας και αντίπαλος του Sonic, έχει παγιδεύσει ζώα. Αν και καταστρέφοντας ένα ρομπότ ελευθερώνει το ζώο μέσα, αυτό δεν είναι απαραίτητο για να ολοκληρώσετε το παιχνίδι. Ο παίκτης πρέπει να αποφύγει σειρές αιχμηρών καρφιών, χαράδρες χωρίς πάτο, να συνθλιβεί από κινούμενους τοίχους ή πλατφόρμες, και πνιγμό προκειμένου να νικήσει τη πίστα.

Όταν τα περάσει όλα αυτά έρχεται αντιμέτωπος με το δόκτορα Robotnik και τις τρελές εφευρέσεις του, όπου πρέπει να νικήσει προκειμένου να συνεχίσει.Οι εφευρέσεις αυτές είναι μηχανήματα που ελέγχονται κυρίως από το Δρ. και έχουν τη μορφή αυγών! Όταν ο παίκτης καταστρέφει μία τέτοια εφεύρεση του δίνεται πρόσβαση στη επόμενη ζώνη. Το παιχνίδι αποτελείται από 6 ζώνες,χάρτες (Green Hill, Marble, Spring Yard, Labyrinth, Star Light, and Scrap Brain), η καθεμία με διαφορετικό στυλ, μουσική και αντιπάλους! Ο παίκτης είναι υποχρεωμένος να περάσει απ'όλες προκειμένου να ολοκληρώσει το παιχνίδι.
Το παιχνίδι με το γρήγορο ρυθμό του είχε προκαλέσει επανάσταση όταν βγήκε. Η ταχύτητα του Sonic ήταν τόσο γρήγορη που η κάμερα με το ζόρι ακολουθούσε το χαρακτήρα καθώς αυτός κινούνταν μέσα στη πίστα,δημιουργώντας μία μοναδική αίσθηση εγρήγορσης.Επίσης στο πάνω μέρος της οθόνης είχε ένα χρονόμετρο ακριβείας ώστε να κάνει ακόμα πιο ανταγωνιστικό το κλίμα του παιχνιδιού κάνοντας τους παίκτες να τσακώνονται για το ποιος τελείωσε πιο γρήγορα τη πίστα!

Η Sega είχε δημιουργήσει ένα διαχρονικό παιχνίδι που καθιέρωσε το γρήγορο ρυθμό όλων των επόμενων παιχνιδιών. Οι περισσότεροι άνθρωποι ξέρουν για το Sonic απ΄τα παιδικά τους χρόνια και τα παιδιά το μαθαίνουν απ'τα νέα παιχνίδια που βγαίνουν συνεχώς! Τα παιχνίδια είναι φανταστικά, γρήγορα και ιδιαίτερα διασκεδαστικά για όλους. Τα προτείνω ανεπιφύλακτα σε όλους!

Είναι χαμένη η μέρα που δεν γέλασες

Συντάκτης: Μάνος Φανής
Κατασκευαστής: Sega