Super mario bros.Ένα ταξίδι στα παρελθόν



Τα Βλεφαρίσματα αποφάσισαν να ρίξουν μία ματιά στο παρελθόν με το Super mario bros.Το παιχνίδι έχει αγκαλιάσει πολλές γενιές χωρίς, να αλλάξει σημαντικά το στυλ του. Ποιο είναι το μυστικό αυτής της επιτυχημένης σειράς;

Μάθετε περισσότερα διαβάζοντας και τη συνέχεια. Δείτε: η πρώτη σελίδα του Super mario bros.


Στο βασίλειο των μανιταριών μια μέρα έκαναν επίθεση οι κακές χελώνες και έκαναν όλους τους κάτοικους του βασιλείου αντικείμενα, πέτρες, δέντρα, τούβλα, με μάγια. Όμως τη βασίλισσα, που είναι η μόνη που μπορεί να λύσει τα μάγια, την πήρε αιχμάλωτη ο βασιλιάς των χελωνών. Ο Μάριο άκουσε για τη βασίλισσα και ξεκίνησε ένα ταξίδι για να τη βρει. Αυτή είναι η ιστορία της επιτυχημένης σειράς,αλλά δεν τελειώνει ποτέ γιατί αφού τη σώσουν, πάντα κάποιος τη ξαναπαίρνει!

Ο παίκτης παίρνει το ρόλο του Μάριο και προσπαθεί με διάφορους τρόπους να σώσει τη βασίλισσα μέσα από μία σειρά επιπέδων.Είναι ένα ταξίδι δύσκολο, αλλά κάποιος πρέπει να το κάνει! Τα επίπεδα αυτά μπορεί να βρίσκονται σε διάφορα μέρη όπως σε θάλασσα, δάση, πόλεις, κάστρα  και ότι άλλο μπορεί να φανταστείτε. Ο παίκτης ξεκινάει απ'τη αριστερή μεριά της πίστας και προσπαθεί να φτάσει στη δεξιά μεριά της. Το τέλος κάθε επιπέδου σηματοδοτείται από μία σημαία που πρέπει ν'ακουμπήσει ο χαρακτήρας για να νικήσει.

Όπλα του χαρακτήρα είναι κυρίως η γροθιά του και το χοροπηδητό του. Μ'αυτά μπορεί να αντιμετωπίσει το μεγαλύτερο μέρος των αντιπάλων του,αρκεί να τα χρησιμοποιήσει έξυπνα. Επίσης μπορεί να βρει αντικείμενα που του δίνουν έξτρα ιδιότητες, όπως το αστέρι, που δίνει τη δυνατότητα να σκοτώνει ότι αγγίζει. Ακόμα υπάρχει το μαγικό λουλούδι ,που ο Μάριο το τρώει και αποκτάει την ικανότητα να ρίχνει μπάλες φωτιάς! Καθώς και άλλες πολλές επιλογές.

Όπως είναι φυσικό κάθε ήρωας να έχει τους εχθρούς του, έτσι και ο Μάριο. Όσο παίζετε θα αντιμετωπίσετε πολλά είδη, που όλα έχουν ένα κοινό στόχο να σας σταματήσουν. Το πιο γνωστό και διαδεδομένο τερατάκι είναι το μανιτάρι. Αυτό απλά έρχεται προς το μέρος του χαρακτήρα χωρίς καμία ιδιαίτερη στρατηγική πέρα απ'τη κατά μέτωπο επίθεση. Τα πράγματα όμως ποτέ δεν είναι τόσο εύκολα. Στη συνέχεια βρίσκετε χελώνες που πετάνε, ρίχνουν τσεκούρια, κανόνια, συννεφάκια που θέλουν το κακό σας. Πουθενά δεν είστε ασφαλής... 


Το παιχνίδι αυτό αποτελεί μία δοκιμασία για όσους θέλουν να τεστάρουν τις ικανότητες τους. Καθώς  όλες οι πίστες χρειάζονται καλά αντανακλαστικά, γρήγορη σκέψη και πολύ μεγάλη υπομονή, αφού απαιτούν πάρα πολλές προσπάθειες για να τις νικήσεις. Τίποτα όμως δεν συγκρίνεται με τη χαρά να σώζεις τη πριγκίπισσα για πρώτη φορά μετά από ώρες παιχνιδιού.Το Μάριο έχει περάσει πια στη κατηγορία των κλασσικών παιχνιδιών, που όλοι των ειδών λάτρεις των παιχνιδιών πρέπει να το δοκιμάσουν σε μία απ'τις πολλές μορφές του. Οπότε αναζητήστε το, βρείτε το και αρχίστε τη δικιά σας περιπέτεια για να σώσετε το βασίλειο των μανιταριών.

Είναι χαμένη η μέρα που δεν γέλασες 

 Συντάκτης: Μάνος Φανής
 Κατασκευαστής: Nintendo