10 Ολυμπιακά μετάλλια για τους "Ευ νόες" Έλληνες Μαθητές



Τα Βλεφαρίσματα  στον απόηχο της τραγελαφικής Ολυμπιάδας στο Λονδίνο, σας παρουσιάζουν τους Πραγματικούς Ολυμπιονίκες, που προπονούνται στον στίβο της γνώσης.... 10 Ολυμπιακά Μετάλλια έφεραν οι Έλληνες μαθητές γυμνασίων - λυκείων μας το διάστημα Ιούλιος - Αύγουστος 2012...


Την στιγμή που κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι ο Έλληνας είναι τεμπέλης, κλέφτης και καιροσκόπος, παιδιά  - μαθητές γυμνασίων και λυκείων, δίνουν αποδείξεις απτές που αποδεικνύουν το φαεινότερο...  και αποστομώνουν τους κριτές μας

Μέσα από Πανελλήνιους Διαγωνισμούς που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο, μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων σε όλη την Ελλάδα και οργανώνονται και με την ευθύνη των αντίστοιχων επιστημονικών ενώσεων και την αφιλοκερδή συμμετοχή καθηγητών, "προπονούνται" από ομάδες καθηγητών και πανεπιστημιακών σχολών, και διακρίνονται σε Πανελλήνιους, Ευρωπαϊκούς, Βαλκανικού και ακόμη διεθνής Μαθητικούς Διαγωνισμούς .

Ακούσατε τίποτα να λένε στις Ειδήσεις; Ε κάποια μικρή μνεία έγινε, αλλά τα δελτία ειδήσεων πιο πολύ έχουν ασχοληθεί με τα μπαρ της Μυκόνου, και το που έκανε μπάνιο η γνωστή τηλεοπτική παρουσιάστρια, κλπ!  Μην αλλάξουν την συνταγή....

Οι νέοι αυτοί αποτελούν το μέλλον της χώρας μας και ευελπιστούμε να δούμε για αλλαγή να τους δοθούν τα κίνητρα να μείνουν στην Ελλάδα και τα μέσα να συμβάλουν στην πνευματική, επιστημονική και, εν τέλει, στην οικονομική αναγέννηση του λαού μας και του τόπου μας.

Τα παιδιά που έφεραν τα 10 μετάλλια και επιπροσθέτως τιμητικές μνείες, σε σειρά διοργάνωσης είναι τα εξής:

  • 53η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα 2012

Διοργανώθηκε στην πόλη Mar del Plata της Αργεντινής από 4 έως 16 Ιουλίου 2012.  Η Ελλάδα συμμετείχε με ομάδα έξι μαθητών, που όλοι διακρίθηκαν. Συγκεκριμένα:

Λώλας Παναγιώτης (Τρίκαλα) Χρυσό Μετάλλιο

Δημάκης Παναγιώτης (Αθήνα) Αργυρό Μετάλλιο

Μουσάτωβ Αλέξανδρος (Αθήνα) Χάλκινο Μετάλλιο

Σκιαδόπουλος Αθηναγόρας (Ρόδος) Χάλκινο Μετάλλιο

Τσίνας Κωνσταντίνος (Τρίκαλα) Χάλκινο Μετάλλιο

Τσαμπασίδης Ζαχαρίας (Κατερίνη) Εύφημη Μνεία

Σημειώνουμε ότι η Ελλάδα κατακτά Χρυσό μετάλλιο σε Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Τους μαθητές συνόδεψαν, εκ μέρους της ΕΜΕ, ο αναπληρωτής καθηγητής του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου κ. Ανάργυρος Φελλούρης και ο μαθηματικός κ. Ευάγγελος Ζώτος.


  • 23η Παγκόσμια Ολυμπιάδα Βιολογίας 2012

Διοργανώθηκε στη Σιγκαπούρη το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουλίου 2012.  Την ελληνική αποστολή συγκροτούσαν τέσσερις μαθητές:

Κωνσταντίνος Σαμαράς (Θεσσαλονίκη) Χάλκινο Μετάλλιο

Ευφροσύνη Κορωναίου (Χαλκίδα) Έπαινος

Αγάπη Ρισσάκη (Γλυκά Νερά Αττικής)

Ειρήνη Κωνσταντινίδου (Θεσσαλονίκη)

καθώς και δύο εκπαιδευτικοί-συνοδοί, ο Παναγιώτης Στασινάκης και η Βενετία Νικήτα.

Όλοι μαζί ταξίδεψαν στη Σιγκαπούρη και διαγωνίστηκαν μαζί με διακόσιους πενήντα περίπου μαθητές και μαθήτριες από 60 χώρες.

Η προετοιμασία των μαθητών έγινε από το Βιολογικό τμήμα του Παν/μίου Αθηνών, το Βιολογικό τμήμα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και στο Ίδρυμα ΙατροΒιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών.


  
  • 43η Διεθνής Ολυμπιάδα Φυσικής 2012

Διοργανώθηκε στο Tallinn της Εσθονίας 15-22 Ιουλίου 2012.  Την ελληνική αποστολή αποτελούσαν πέντε μαθητές:
Εμμανουήλ Βουρλιώτης (Αθήνα) Χάλκινο Μετάλλιο

Φώτιος Βάγιας (Λάρισα) Τιμητική Διάκριση

Μιχαήλ Χαλκιόπουλος (Ρόδος) Τιμητική Διάκριση

Εμμανουήλ Σακαρίδης (Αθήνα) και

Σταύρος Ευθυμίου (Ρόδος)


  • 6η Διεθνής Ολυμπιάδα Αστρονομίας-Αστροφυσικής

Διοργανώθηκε στο Ρίο Ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας 4-13 Αυγούστου 2012.  Την ελληνική αποστολή αποτελούσαν πέντε μαθητές και διακρίθηκαν όλοι.

Μάνος Βουρλιώτης (Αθήνα) Αργυρό Μετάλλιο

Κρινιώ Μαρούδα (Λεχαινά Ηλείας) Χάλκινο Μετάλλιο

Ιωάννα Κούρκουλα (Αθήνα) Χάλκινο Μετάλλιο

Πάρης Τζιτζιμπάσης (Δοξάτο Δράμας) Εύφημος Μνεία

Θέμης Πράπας (Θεσσαλονίκη) Εύφημος Μνεία

Συνοδοί καθηγητές ο καθηγητής του τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ Γιάννης Σειραδάκης και ο καθηγητής του τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Λουκάς Ζαχείλης.

Περιοριζόμαστε σε Διεθνείς Ολυμπιάδες αλλά πρέπει να αναφέρουμε ότι στη διάρκεια της χρονιάς είχαμε και πολλές άλλες διακρίσεις μαθητών σε Βαλκανικές Ολυμπιάδες και άλλους περιφερειακού χαρακτήρα επιστημονικούς διαγωνισμούς. Συνολικά αποσπάσαμε ακόμη 13 μετάλλια σε διεθνείς μαθητικούς διαγωνισμούς.

Τα στοιχεία αντλήθηκαν από την εφημερίδα "Αυγή", που συγκέντρωσε δημοσιεύματα και δελτία τύπου των αντίστοιχων επιστημονικών ενώσεων: Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (ΕΜΕ), Ένωση Ελλήνων Φυσικών (ΕΕΦ), Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων (ΠΕΒ).



Από εμένα και την Ελλάδα των Ελλήνων, ένα μεγάλο ευχαριστώ και ένα μπράβο.  

Σας εύχομαι πάντα επιτυχίες, με την ελπίδα ότι θα γίνετε η βάση για την πραγματική Ελλάδα!



Είναι χαμένη η μέρα που δεν γέλασες



Συντάκτης: Μαρία Κάπα