Τα "Φαντάσματα" του Θεόδωρου Παπαγιάννη μας αφήνουν να τα κυνηγήσουμε εμείς!

Ένα όμορφο ζευγάρι "Φαντασμάτων" του Θ. Παπαγιάννη

Τα Βλεφαρίσματα βρήκαν και κυνηγήσανε τα "Φαντάσματά" τους, στον νέο χώρο του Μουσείου Μπενάκη στην Πειραιώς, τα οποία είναι ένα όμορφο δημιούργημα του γνωστού καθηγητή και γλύπτη, Θεόδωρου Παπαγιάννη, που είχα την τύχη να συναντήσω ....




Την Πέμπτη που μας πέρασε βρέθηκα στον φιλόξενο χώρο του νέου Πολιτιστικού Κέντρου του Μουσείου Μπενάκη στον αρ. 138 της οδού Πειραιώς, η οποία αποτελεί έναν από τους βασικούς νέους άξονες ανάπτυξης της Αθήνας.  Λόγω μιας συνάντησης που είχα για άλλο σκοπό είχα την τύχη να βρεθώ στον εξωτερικό χώρο - προαύλιο του Μουσείου που βρίσκεται δίπλα στο αναψυκτήριο - καφέ του Μουσείου.  

"Τα φαντάσματά μου" του Θ. Παπαγιάννη

Έκθεση ενός ιδιαίτερου γλυπτού περιβάλλοντος με έργα του γλύπτη και ομότιμου καθηγητή της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών, Θεόδωρου Παπαγιάννη.



"Τα φαντάσματά μου" του Θ. Παπαγιάννη
 Με τριάντα υπερφυσικές ανθρώπινες φιγούρες, "τα Φαντάσματά μου", ο γλύπτης στήνει ένα σύγχρονο τραγικό χορό. Τα έργα, που είναι φιλοτεχνημένα από τα αποκαΐδια του Πολυτεχνείου (Νοέμβριος του 1993) και άλλα ανακυκλώσιμα υλικά, φτιάχνουν τον συμβολικό χορό της νεοελληνικής τραγωδίας. Στη μέση του χορού ένα ταψί με ψωμιά, διαχρονικό σύμβολο της επιβίωσης του ανθρώπου και μια πεσμένη μορφή, συμπληρώνουν το σκηνικό της έκθεσης.

Ο Θ. Παπαγιάννης με "τα Φαντάσματά του"

Η έκθεση ξεκίνησε στις 30/3/2012 και τα εκθέματα θα είναι διαθέσιμα στο κοινό μέχρι τις 6/5/2012.  Ίσα που προλαβαίνετε.   Πραγματικά αξίζει τον κόπο να την επισκεφτείτε...

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης που δημιούργησε στην γενέτηρά του στο Ελληνικό των Ιωαννίνων,  ο Άνθρωπος Θεόδωρος Παπαγιάννης.







Συντάκτης: Μαρία Κάπα

Επίσημη σελίδα: theodoros-papagiannis.gr/    /    benaki.gr/εκθεση Θ.Παπαγιάννη
Εμφανίσεις Υοutube:  679