The Secret - Το μυστικό της ευτυχίας


Χτες βράδυ ο φίλος και συνακροατής στις φιλοσοφικές μου αναζητήσεις, Κώστας, μου χάρισε ένα dvd που έγραφε πάνω: "The Secret" (το μυστικό)Βλεφάρισα με ιδιαίτερη περιέργεια τον τίτλο και αστειεύτηκα μαζί του.  "Αυτό είναι για σένα.  Νομίζω ότι θα το βρεις ιδιαίτερα ενδιαφέρον" μου είπε...


Τα Βλεφαρίσματα γυρίζουν .... και βλεφάρουν τα πάντα.  Και καθώς ο συγκεκριμένος άνθρωπος είναι και ο ίδιος εξαιρετικός ερευνητής, ήμουν σίγουρη ότι κάτι πολύ ενδιαφέρον θα προέκυπτε.

Έβαλα το dvd και παρακολούθησα την εξιστόρηση της συγγραφέως του βιβλίου και δημιουργού του ομώνυμου φίλμ.  Όλα ξεκίνησαν μετά από μια χρονιά που είχε πολύ άσχημα γεγονότα. Θανάτους των δικών της, απώλεια της εργασίας της, μοναξιά. Κάτι βέβαια που μου θυμίζει τον μύθο του σπηλαίου του Πλάτωνα.  Πρέπει να περάσεις από μεγάλες δοκιμασίες για να απαγκιστρωθείς, από τα δεσμά του σημερινού κατεστημένου.  Έπεσε στα χέρια της ένα παλιό βιβλίο 100 χρόνων "The Science of Getting Rich" του Wallace Wattles.  Και ξαφνικά άλλαξαν όλα στην ζωή της.  Άρχισε την έρευνα αν αυτά που γράφει μέσα ευσταθούν, και κατέληξε να φτιάξει μια επιχείρηση με σκοπό να αφυπνίσει τον κόσμο για το μυστικό της ευτυχίας.  Έγραφε βιβλία, έφτιαξε dvd, ενώ δίνει δωρεάν το συγκεκριμένο βιβλίο καθώς  και το "Master Key System Book" του Charles F. Haanel στο site.

Δεν τρελάθηκα όμως με τον τίτλο των βιβλίων αλλά με αυτά που έλεγαν κάποιοι επιστήμονες στην κάμερα για το τι είναι η ζωή με απλά πράγματα.  

Τα  υλικά αντικείμενα ή όντα δεν είναι πραγματικά όπως τα αντιλαμβανόμαστε εμείς.  Αν βάλουμε ένα τοίχο, το χέρι μας, ένα φύλο και το δούμε μέσα από το μικροσκόπιο θα εντοπίσουμε ότι κανένα δεν έχει συμπαγή μορφή, αλλά είναι ένα σύνολο μικρότερων σωματιδίων που ενώνονται.  Εμείς αντιλαμβανόμαστε τα πάντα μέσω των δονήσεων που εκπέμπουν ώστε να μπορούμε να παίρνουμε την πληροφορία.  Όταν έχουμε κάποιες σκέψεις συμβαίνει ακριβώς το ίδιο πράγμα.  Απλά τα σωματίδια της σκέψεις, των συναισθημάτων είναι πιο ταχύ και ελίσσονται στον αιθέρα, και δεν είναι εύκολα αντιληπτά από τα σωματίδια των όντων, αλλά από την βάση τους, την καθαρή ενέργεια και τα ίδιου τύπου σωματίδια.  Όλα σαν βάση έχουν την καθαρή ενέργεια όσο πιο δυνατές και ξεκάθαρες δονήσεις έχει επηρεάζει και μεταφέρει τη πληροφορία πιο γρήγορα.

Ότι σκεφτόμαστε όμως είμαστε και έλκουμε προς εμάς:  Αν σκεφτόμαστε ότι δεν αξίζουμε, η πληροφορία περνά στον διπλανό μας ο οποίος το αντιλαμβάνεται και θεωρεί το ίδιο και κείνος.  Αν όμως είμαστε πεπεισμένοι ότι θα καταφέρουμε (ή ακόμη έχουμε ήδη καταφέρει) να πείσουμε το αφεντικό για αύξηση, θα το καταφέρουμε κιόλας.  Το θέμα είναι να το σκέφτεσαι ξεκάθαρα, ώστε να βρίσκεις και την δυνατότητα να το πετύχει.  Και τότε ξαφνικά ότι σκέφτεσαι με ένα μαγικό τρόπο γίνεται..  Χρόνος δεν υπάρχει.  Είναι πολύ "σχετικός" σε αυτή την ζωή.  Έχει να κάνει με τον χώρο που καταλαμβάνει η ανάγκη σου στην ζωή.  Αν την σκέφτεσαι 90 ή 100 τις εκατό του χρόνου σου, θα γίνει ανάλογα γρήγορα χρονικά.  Αν ασχολείσαι  1 ή 2 τις εκατό.....;

Όλο αυτό σημαίνει ότι είμαστε οι αρχιτέκτονες της ζωής μας.  Άρα:

  • Κάνουμε μια λίστα με αυτά που είμαστε ευγνώμονες (αν σκεφτόμαστε τι μας λείπει προ διαθέτουμε την έλλειψη).   
  • Να έχουμε ένα μικρό αντικείμενο σαν φυλακτό και όταν κάνουμε κακές σκέψεις να το κρατάμε στο χέρι και να θυμόμαστε μια  όμορφη στιγμή (π.χ. με το μωρό μας).  Μπορεί να είναι μια πέτρα "ευγνωμοσύνης", ένα μικρό αυτοκινητάκι κλπ.
  • Καθορίζουμε ξεκάθαρα τους στόχους μας. Πρόσεχε τι εύχεσαι.  Το τζίνι στο γνωστό παραμύθι λέει "η ευχή σου είναι διαταγή αφέντη".  Αν καταλάβει κάτι άλλο θα σου το δώσει και θα έχεις χάσει την ευχή - μαζί και τη ευτυχία.
  • Δεν ζητάμε παραπάνω από ότι χρειαζόμαστε, και όταν περισσεύουν δίνουμε. 
  • Οραματιζόμαστε σαν ταινία την θετική έκβαση του στόχου σας και πιστέψτε το ζήστε το για να συμβεί.  
Φυσικά όλα αυτά πρεσβεύουν πράγματα που έχουμε ακούσει παντού.  Η αγάπη πάνω απ' όλα.  Θετική σκέψη φέρνει θετικά αποτελέσματα...

Διαβάστε τα σχετικά βιβλία, τα οποία μπορείτε να τα κατεβάσετε σε pdf μορφή αλλά δυστυχώς μόνο στα αγγλικά  Αν θέλετε να μπείτε στο σχετικό site πατήστε παρακάτω τον σύνδεσμο.  Για να κατεβάσετε τα βιβλία πατήστε πάνω τους.

The Science of Getting Rich




 The Master Key System

 
Και ... χαμογέλα ...  


Είναι χαμένη η μέρα που δεν γέλασες


Πηγή/κατασκευαστής: thesecret.tv/ebooks.html
Επίσημη σελίδα: thesecret.tv/