Τα Καταφύγια της Αττικής Τόμος Β - Παρουσίαση Βιβλίου του Κωνσταντίνου Κυρίμη στις 7 Ιουλίου 2017

Τα Βλεφαρίσματα σας προσκαλούν στην Παρουσίαση Βιβλιου του Κωνσταντίνου Κυρίμη - Τα Καταφύγια της Αττικής Τόμος Β', στις 7 Ιουλίου 2017 ώρα 19:30, στον Πολυχώρο του Δημαρχείου Π. Φαλήρου, Τερψιχόρης 51 και Αρτέμιδος στο Π. Φάληρο.

 
Μετά την επιτυχία του βιβλίου «ΤΑ ΚΑΤΑΦΥΓΙΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ – Μια περιήγηση στη μυστική, υπόγεια Αττική» κυκλοφορεί ο Β’ τόμος, με τίτλο «ΤΑ ΚΑΤΑΦΥΓΙΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ – ΤΟΜΟΣ Β’ – Συνεχίζοντας την περιήγηση στην μυστική, υπόγεια Αττική». Επιπρόσθετη διετής έρευνα, φέρνει στο φως 28 ακόμα καταφύγια και σας καλεί να ανακαλύψετε τις αόρατες πτυχές της πόλης.

Ο συγγραφέας, Κωνσταντίνος Κυρίμης (αρθρογράφος από το 2004 στον χώρο της Στρατιωτικής Ιστορίας), κατόπιν πολυετούς έρευνας (κυρίως επιτόπιας, αλλά και σε πλήθος αρχείων και πηγών) παρουσιάζει τον άγνωστο κόσμο των υπόγειων καταφυγίων της περιόδου 1936-1944. Όλο το παρουσιαζόμενο υλικό είναι πρωτότυπο, φωτογραφημένο και σχεδιασμένο ειδικά για τη συγκεκριμένη έκδοση.

Διασχίζοντας υπόγειες στοές και εξερευνώντας σκοτεινούς θαλάμους, ανακαλύψτε τα μυστικά και ξεδιπλώστε την ξεχασμένη ιστορία των παλαιών καταφυγίων της Αττικής.
  • Γνωστός λόφος της Αθήνας, κρύβει, επιμελώς, στο εσωτερικό του ένα επιβλητικό στρατιωτικό καταφύγιο.
  • Στο πολύβουο Κολωνάκι, οι περαστικοί βαδίζουν αμέριμνοι πάνω από μια μεταλλική σχάρα… αγνοώντας ότι ακριβώς από κάτω τους, ξεκινά η σκάλα που οδηγεί σε ένα καταφύγιο.
  • Διασχίζοντας μια μακριά και σκοτεινή στοά, οδηγούμαστε σε ένα μοναδικό, τετραώροφο καταφύγιο «ειδικής χρήσης».
  • Λίγο έξω από την Αθήνα, κατεβαίνοντας μια σειρά από απότομα, φθαρμένα σκαλοπάτια, καταλήγουμε 12 μέτρα κάτω από τη γη… στα έγκατα ενός εγκαταλειμμένου γερμανικού καταφυγίου.
  • Κάπου στον Πειραιά και πίσω από δύο βαριές θωρακισμένες πόρτες, ξεκινά μια επιβλητική, υπόγεια στοά.
  • Ένα μικρό νησί, κοντά σε μια κοσμική ακτή, είναι γεμάτο ξεχασμένα ναυτικά καταφύγια.

Αυτά είναι μερικά από τα μυστικά της «Υπόγειας Αττικής» που αποκαλύπτονται στο Β’ τόμο των «Καταφυγίων της Αττικής».

Το βιβλίο περιλαμβάνει λεπτομερή παρουσίαση των καταφυγίων, στατιστικούς πίνακες, χάρτες, τρισδιάστατες αναπαραστάσεις, δεκάδες αναλυτικά σχεδιαγράμματα και εκατοντάδες φωτογραφίες.

Δεν διατίθεται μέσω βιβλιοπωλείων και είναι διαθέσιμο αποκλειστικά μέσω του συγγραφέα, επικοινωνώντας στο e-mail kkirimis@otenet.gr .

Η επίσημη παρουσίαση του βιβλίου, τελείται υπό την αιγίδα του Δήμου Παλαιού Φαλήρου και θα γίνει την Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017 , ώρα 19:30, στον Πολυχώρο Δημαρχείου Παλαιού Φαλήρου (Τερψιχόρης 51 & Αρτέμιδος).

Το βιβλίο θα προλογίσουν :

  • Δημήτριος Χατζηλιάδης (Ταξίαρχος ε.α. , Καθηγητής Πολιτικής Προστασίας Σχολής Υπαστυνόμων),
  • Κρίστυ Εμίλιο Ιωαννίδου (Συγγραφεύς, Ερευνήτρια Ναυτικής Ιστορίας).
Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Παναγιώτης Σαββίδης (Δημοσιογράφος, Ερευνητής).

Είναι χαμένη η μέρα που δεν γέλασες