2048: Ένα παιχνίδι που θα κολλήσετε




Τα Βλεφαρίσματα μετράνε μέχρι το "2048".  Είναι το παιχνίδι που δεν πρέπει να λείπει από το smartphone σας...  Και σας δίνουμε τον τρόπο να το λύσετε! 

 

Το 2014 ο προγραμματιστής Gabriele Cirulli κυκλοφόρησε δωρεάν την  εφαρμογή «2048» και από τότε επικράτησε πανικός στο internet. Σκοπός του παιχνιδιού είναι σε ένα πλαίσιο 16 θέσεων (4Χ4) να μετακινείς τα τετραγωνάκια με τους αριθμούς δεξιά-αριστερά ή πάνω-κάτω. Κάθε φορά που ακουμπάνε δύο τετραγωνάκια με τον ίδιο αριθμό, γίνονται ένα, διπλασιάζοντας τον αριθμό που βρίσκεται στο τετράγωνο. Στόχος είναι να φτάσεις στο πολυπόθητο τετραγωνάκι με τον αριθμό 2048 που είναι και το περισσότερο που μπορείς να πετύχεις. Το πρόβλημα είναι ότι σε κάθε κίνηση που κάνεις, πάντα εμφανίζεται ένα επιπλέον 2 ή 4, πράγμα που σημαίνει ότι αν δεν προσέχεις τις κινήσεις σου ο πίνακας γρήγορα θα γεμίσει και θα χάσεις.

Σύντομα εμφανίστηκαν φυσικά πολλοί στο ίντερνετ που θέλουν να λένε ότι καταφέρνουν να λύσουν "εύκολα" το πρόβλημα, αλλά προσωπικά το έχω φτάσει μέχρι το 1024 και αδυνατώ να πάω παρακάτω.

Εξέλιξη αυτού του παιχνιδιού είναι  τα 36 κουτάκια (6Χ6) με τελικό το 4096 και το τεράστιο με 64 κουτάκια (8Χ8) το οποίο φτάνει στο νούμερο 8192!  Όλη η λογική φυσικά είναι μαθηματική και η συμπεριφορά του όλου παιχνιδιού μου θυμίζει κατά πολύ κύβο ρούμπικ και sudoku.

Για  τους ήδη παθιασμένους με το παιχνίδι.... έχουμε και την λύση του σε βίντεο.  Σκοπός είναι να λειτουργείτε μόνο σε δεξιά και κάτω, ενώ σε μεγάλη βία πάνω, χωρίς να πάτε ποτέ αριστερά.  Αντίστοιχα μπορείτε να παρακάμψετε όποιο  μέρος θέλετε και να χρησιμοποιήσετε τα υπόλοιπα.

 






Είναι χαμένη η μέρα που δεν γέλασες 

Συντάκτης: Μαρία Κάπα
 Πηγή: luben.tv/web/games/37669