Βότανα και ομορφιά απ'ο τα χεράκια μας


Τα Βλεφαρίσματα κοιτούν πάντα με περίσσια αγάπη την ομορφιά την εσωτερική αλλά θα πρέπει μερικές φορές εκτός του "είσθαι" να διατηρούμε και το "φαίνεσθαι": Τι θα λέγατε να πούμε για Βότανα και ομορφια που μπορούμε να φτιάξουμε στο σπίτι μας εύκολα και φυσικά;



 Σημαντικό για το σώμα μας και το πρόσωπό μας είναι να φερόμαστε και θα τρεφόμαστε σωστά.  Πρωταρχική φροντίδα για την γενική εμφάνιση του προσώπου είναι ο κανονικός ύπνος, η αποφυγή του καφέ, του καπνού και του αλκοόλ, άφθονη χρήση λαχανικών και αφεψημάτων που διευκολύνουν το μεταβολισμό και την αποτοξίνωση του οργανισμού.  Το ίδιο ευεργετικοί είναι οι χυμοί φρούτων.

Για βαθύ καθαρισμό, ρίξετε μια φούχτα από το φυτό που θέλετε σε μια μικρή κατσαρόλα νερό που βράζει και σκύψτε από πάνω σκεπασμένες με μια πετσέτα.  Μετά από 10' σκουπιστείτε απαλά και με την πετσέτα (προσοχή όχι με τα νύχια) ζουλάτε τα σημεία με σπυράκια ή μαύρους πόρους.  Περνάτε το πρόσωπο με μια λογιόν στυπτική.  Τα φυτά που θα διαλέξετε είναι: χαμομήλι για όλα τα δέρματα, μάραθο για κανονικά, άνηθο για θαμπά, βασιλικό για μαραμένα, αλθαία για ερεθισμένα και μολόχα για τις ρυτίδες.

Στυπτική λοσιόν γίνεται αν ρίξετε ένα ποτήρη βραστό νερό σε μια κουταλι ασούπας θυμάρι και προσθέσετε χαμομήλι ή ροδόνερο για κανονικά δέρματα, χυμό λεμονιού για λιπαρά με μεγάλους πόρους και χυμό καρότου ή μαρουλιού για ξερά δέρματα.

Πήλινγκ μπορείτε να κάνετε στο σπίτι, κάθε δύο μήνες μετά το ατμόλουτρο πάνω από την κατσαρόλα για πιο βαθύ καθαρισμό.  Για λιπαρά: άργιλο και δυόσμο, για ξερά: άργιλο και τίλιο για θαμπά άργιλο και μηλόξυδο. Αφού ετοιμάσετε το εγχυμα από το φυτό που διαλέξατε το ρίχνετε λίγο-λίγο σε δύο κουταλιές της σούπας άργιλο μέχρι να γίνει πηχτή ζήμη.  Την απλώνετε στο πρόσωπο εκτός από την περιοχή των ματιών και του στόματος, μένετε 20' χωρίς να κινείστε και ξεβγάζετε καλά με χλιαρό νερό.  Μετά περνάτε μια στυπτική λοσιόν.

Για τις ρυτίδες:  Έγχυμα με δεντρολίβανο μαζί με φασκόμηλο και ροδόνερο για λοσιόν μετά τον καθαρισμό, σε κομπρέσες.  Έγχυμα από τίλι οκαι χυμό καρότου. Κομπρέσες με χυμό ροδιού.  Έγχυμα μάραθου. βράστε σε νερό ρίζες μολόχας πολλή ώρα και με την κολλώδη ουσία περάστε το πρόσωπο για 20-30' λεπτά και ξεβγάζετε με χλιαρό νερό .  Καθημερινά με χυμό σταφυλιών και ξεβγάζετε με κρύο νερό.

Για τις φακίδες:  Κομπρέσες με χυμό λεμονιού και ροδόνερου. Κομπρέσες από εγχυμα τίλιου ή δεντολίβανου ή μαιντανού ή δυόσμου.

Για το διπλοσάγονο:  Καθημερινές ασκήσεις λαιμού με κύκλους και στροφές γύρω γύρω, ελαφρά τσιμπηματάκια στο σαγόνι μέχρι να κοκκινήσει η περιοχή. Μασάζ με κρέμα από κισσό για 5 ' λεπτά, πρωί και απόγευμα. Πολλές φορές τη μέρα περνάτε το σαγόνι με στυπτικές λοσιόν από φασκόμηλο ή χυμο λεμόνι μηλόξυδο ή αγγούρι.  Κομπρέσες με χυμό ροδιού.

Και για τελείωμα, μην ξεχνάτε να αποβάλλετε το άγχος και να χαμογελάτε.  Οι ρυτίδες από το χαμόγελο είναι οι πιο ωραίες ρυτίδες...

Είναι χαμένη η μέρα που δεν γέλασες 

Συντάκτης: Μαρία Κάπα