Ο Καταρράκτης της Φωτιάς - Ένα μοναδικό δημιούργημα της φύσης στο Εθνικού Πάρκου Yosemite στις Η.Π.Α.Τα Βλεφαρίσματα συγκλονίστηκαν από τις μοναδικές φωτογραφίες του καταρράκτη "Αλογοουρά" (Horsetail Fall), του καταρράκτη που χύνει φωτιά... αντί για νερό!

Είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά θεάματα του εθνικού πάρκου Yosemite των Ηνωμένων Πολιτειών στην Πολιτεία της Καλιφόρνια. Είναι διάσημο για την εμφάνισή του που μοιάζει να έχει πιάσει φωτιά, όταν αντανακλά την πορτοκαλί λάμψη του ηλιοβασιλέματος στα μέσα έως τα τέλη Φεβρουαρίου.

Για να δείτε την "Αλογοουρά" το Φθινόπωρο, μπορείτε να πάτε οι πιο τολμηροί στο πάρκο στην περιοχή El Capitan για πικ-νικ ή στην προσέλευση ακριβώς ανατολικά της χώρο για πικνίκ. Μπορείτε να δείτε τον καταρράκτη από το δρόμο.

 

Η μοναδική αυτή θέαση του καταρράκτη οφείλεται στην αντανάκλαση του ηλιακού φωτός, όταν αυτό χτυπά τον καταρράκτη με συγκεκριμένη κλίση. Είναι αρκετά σπάνιο καθώς μπορεί να παρατηρηθεί μόνο για ένα διάστημα 2 εβδομάδων στα τέλη Φεβρουαρίου.  Ο καταρράκτης πάντως είναι ενεργός από τον Δεκέμβριο ως τον Απρίλιο.

Για να απαθανατίσουν αυτές τις ειδυλλιακές εικόνες οι φωτογράφοι πρέπει να είναι υπομονετικοί καθώς συχνά πρέπει να προσπαθούν για χρόνια για να παρατηρήσουν το φαινόμενο. Ο λόγος είναι ότι χρειάζεται να συμπέσουν δύο φυσικά φαινόμενα την ίδια χρονική στιγμή και επιπλέον τύχη.


Αρχικά πρέπει να υφίσταται ο καταρράκτης, καθώς το νερό του δημιουργείται από το λιώσιμο του χιονιού στην κορυφή του βουνού. Το χιόνι λιώνει κυρίως κατά τον Ιανουάριο με αποτέλεσμα πολλές φορές να μην υπάρχει αρκετό χιόνι και επομένως νερό το Φεβρουάριο.

Επίσης ήλιος θα πρέπει να βρίσκεται σε ένα συγκεκριμένο σημείο του ουρανού ώστε το φως να πέφτει στο νερό με τη  σωστή γωνία. Αυτό συμβαίνει μόνο κατά το σούρουπο το Φεβρουάριο.


Τέλος θα πρέπει να μην υπάρχουν σύννεφα ή άλλο εμπόδιο στον ήλιο. Κάποιοι ήταν αρκετά τυχεροί για να απολαύσουμε τις φωτογραφίες τους

Απολαύστε το σχετικό βίντεο...
Είναι χαμένη η μέρα που δεν γέλασες...Συντάκτης: Μαρία Κάπα
Πηγή/κατασκευαστής:   travel.gr/   , 
Επίσημη σελίδα: nps.gov/yose/
Εμφανίσεις Υοutube: 275111