Anthi fatto a mano: Οι 7 τέχνες στα ρούχα σας...





Τα Βλεφαρίσματα, πήγαν  λίγο παραπέρα  και συνάντησαν σήμερα, την φιλενάδα τους, Anthi.  Στην Ανθή κάναμε την πρόταση για το νέο μας site να μας βοηθήσει εμάς και τους αναγνώστες μας, να μεταποιούμε τα ρούχα μας μόνοι, δείχνοντας απλώς μερικούς εύκολους τρόπους. 


Ακούστε την ζωντανή συνέντευξη εδώ, ή διαβάστε την παρακάτω στις ΣυνεντεύξειςΣυνεβρέσεις ...








  •  Εγώ, η Μαρία Κάπα ήρθα στον φιλότεχνο χώρο της Ανθής, που έκανε το όνειρό της πραγματικότητα.  Ο χώρος είναι στην Καισαριανή και θα την βρείτε μέσα από τις σελίδες του fb: Anthi fatto a mano Πες μας Ανθή μου μερικά πράγματα για το επίτευγμα σου.

Á       Ονειρεύτηκα αυτή την δουλειά από παιδί.  Καθώς δεν μου άρεσε ο εαυτός μου είπα να κάνω κάτι....

  •    Καθώς ξεκινάμε τώρα πες μου τι ακριβώς πραγματεύεσαι σε αυτόν τον κόσμο.


Á           Είναι ένας χώρος τέχνης.  Στην ουσία έχω παντρέψει πολλές τέχνες μαζί.  Σχεδιάζω τα ρούχα από την αρχή, μετά επεμβαίνω εικαστικά,  είμαι υπεύθυνη διακόσμησης στον δικό μου χώρο, ή στον δικό σας, και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς γύρω από την τέχνη.

  •    Πες μου κάτι.  Από πού κατάγεσαι;

Á         Κατάγομαι από την Εύβοια. Στην αρχή ήρθα για σπουδές, αλλά και για να πραγματοποιήσω το όνειρό μου. Εδώ γνώρισα τον άνδρα μου και τελικά έμεινα και προσπάθησα να πραγματοποιήσω το όνειρό μου.

  •    Να σε ρωτήσω κάτι.  Τι ήταν αυτό που σε έσπρωξε να στήσεις αυτή την επιχείρηση.

Á              Ήθελα πάρα πολλά χρόνια να κάνω αυτή την επιχείρηση, δεν μου δόθηκε ποτέ η κατάλληλη ευκαιρία και έκανα δουλειές άσχετες.  Τα παράτησα για μια 10αετία και ασχολούμουν χωρίς να έχω τον δικό μου χώρο.  Ασχολήθηκα επαγγελματικά  με άλλο αντικείμενο.  Η καρδιά μου όμως ζούσε για αυτό.  Όσο ζούσα υποσχέθηκα στον εαυτό μου, όσο ζω και μαθαίνω θα προσπαθώ να κάνω αυτή την δουλειά.  Εγώ τόλμησα.  Έδωσα ψυχή τε και σώμα και τα κατάφερα.  Ήρθε λοιπόν και η ηλικιακή ωρίμανση, να κάνω την προσπάθειά μου σε αυτό που ήθελα να κάνω.  Εδώ και 4, 4,5 χρόνια με βοηθούς και συνεργάτες εξακολουθώ να υπάρχω και έγινα πιο δυνατή και ευτυχισμένη σε αυτό που κάνω…

  •    Πιστεύω και γω στην δύναμη του Έλληνα να σκεύτεται πράγματα και να τα πραγματοποιεί.  Σαν Ελληνίδα αγαπάω τους Έλληνες.  Σε γνώρισα από μια φίλη σου την Ευαγγελία, ένα πραγματικά χαρισματικό και καλό παιδί,.  Η δε σελίδα σου είναι πάρα πολύ όμορφη και έχεις βγάλει καταπληκτικές φωτογραφίες που θα βοηθήσουν τον ενδεχόμενο πελάτη να προσδιορίσει τον τρόπο που θα ασχοληθείς μαζί του.  Όποιος δε μπει στην σελίδα σου θα εκπλαγεί από αυτά που φτιάχνεις.  Πως όμως λέγεται η σελίδα σου, για να μπει όποιος θέλει;

Á          Η σελίδα λέγεται AnthiFattoamano.gr και θα την βρείτε στο fb και στην σελίδα Anthi fatto a mano, που σημαίνει Ανθή όλα στο χέρι (στα ιταλικά).

  •    Η Ανθή είναι λάτρης της τέχνης, και δη των 7 καλών τεχνών και πραγματεύεται άπαντες τις επτά τέχνες.  Κάτι ακόμη.  Είπες ότι εκτός από τα ρούχα ασχολείσαι και με τα σπίτια ως διακοσμήτρια.  Αν θέλει λοιπόν κάποιος να φτιάξει κάτι στο σπίτι του τι θα κάνει;  Θα πάρει τηλέφωνο εδώ, θα στείλει ένα μήνυμα στο fb; 

Á       Και τα δύο.  Θα κλείσουμε ένα ραντεβού, και γω θα πάω στον χώρο του ή της και θα προχωρήσω την διαδικασία.

  • Φαντάζομαι όμως ότι εκτός από καλλιτέχνης, επειδή είσαι άνθρωπος έχεις κι καλές τιμές;

Á     Ναι κάνω οικογενειακές, φιλικές.  Να μην τρομάξουμε τον κόσμο που ξέρουν από άλλα πράγματα στο χέρι να ζητάνε χιλιάδες €.  Εμείς είμαστε άνθρωποι, κοιτάμε και την προσωπικότητα του καθενός και αναλόγως κάνουμε τις αντίστοιχες τιμές. 

  • Να πούμε ότι η  Ανθή θα δει και τον άνθρωπο και θα κάνει τιμή σύμφωνα με το πόσο μπορεί ή όχι.  Κοιτάμε μαζί να πηγαίνει το ρούχο ή η διακόσμηση. Και κρίνουμε ανάλογα.

Á        Έτσι μπορεί ο καθένας να έχει ένα έργο τέχνης στον χώρο του χωρίς να ξοδέψει πολλά χρήματα.  Μια περιουσία.  Και σπρώχνουμε επίσης τους ανθρώπους να τολμούν και να φτιάχνουν και μόνοι τους.  Πράγμα που θα κάνουμε μέσα από την νέα στήλη που σύντομα θα κάνουμε στα Βλεφαρίσματα.  Είναι χαρά της δημιουργίας.  Όλοι μπορούν.

  • Έκανα εγώ λοιπόν προ λίγο μια πρόταση να μπεις στο blog μου να δίνεις στιλιστικές απόψεις στον κόσμο και τρόπους να φτιάξουν μόνοι τους πράγματα, σε ρούχα χρησιμοποιημένα, κάνοντας παρεμβάσεις απλές.  Δεν ξέρω πότε θα αρχίσει αλλά από τώρα μπορώ να σου πω ονομασία… ΒλεφαρίσματΑνθή!
 
  •  Και νιώθω πολύ περήφανη που σε γνώρισα.  Να πούμε όμως τώρα που θα σε βρούνε οι φίλοι μας.

Á               Θα με βρουν στον κεντρικό δρόμο της Καισαριανής, Εθνικής Αντιστάσεως 156, Καισαριανή, είναι ένα χαρακτηριστικό μικρό μαγαζάκι,  είναι εμφανές και από το χρυσό του σήμα του. Τα τηλέφωνά μου είναι: 21 0770 1187





          * Ο χώρος είναι πολύ οικείος και κερνάει και το σχετικό καφεδάκι.  Εγώ νιώθω σαν το σπίτι μου.  Θα φάω θα πιω, θα κάνω αρμένικη βίζιτα…   Πείτε δε όταν έρθετε εδώ την λέξη Βλεφαρίσματα για να σας κάνει την καλύτερη τιμή.  Μην ξεχάσετε: Κόψτε το παραπάνω σηματάκι BestBuys, δώστε το στην Ανθή όταν πάτε στο μαγαζί της και εκείνη θα σας κάνει την σχετική της έκπτωση. 

Είναι χαμένη η μέρα που δεν γέλασες 

Συντάκτης: Μαρία Κάπα