Tony Orrico - Ο άνθρωπος "σπειρογράφος" ζωγραφίζει γεωμετρικά



Τα Βλεφαρίσματα τονίζουν πάντα την προέλευση της ιδέας των Καλλιτεχνών, που έρχεται από ένα επίπεδο πέρα από την διάσταση που ζούμε.  Ο Tony Orrico,  λειτουργώντας ως ένας ανθρώπινος σπειρογράφος, σαν μέσα σε έκσταση, ζωγραφίζει παράλληλα χρησιμοποιώντας και τα δυο του χέρια, ασταμάτητα και ζωντανά τα έργα του....



Ο καλλιτέχνης Tony Orrico επί τω έργω, θυμίζει περίπλοκη άσκηση του πάνω μέρους του σώματος ή κάποιου είδους μινιμαλιστικής έκθεσης έργων τέχνης. Μετά από λίγο όμως φαίνεται η ιδιαιτερότητά του.

Ο εικαστικός καλλιτέχνης, ο οποίος έχει ονομαστεί «Ο Ανθρώπινος Σπειρογράφος», παράγει απίστευτα γεωμετρικά σχέδια χρησιμοποιώντας μόνο τα δύο του χέρια, τα οποία κουνάει σχεδόν ταυτόχρονα και με την ίδια ταχύτητα.

Η τεχνική του Tony έχει ως εξής: Παίρνει από έναν ανεξίτηλο μαρκαδόρο στο κάθε χέρι και είτε στέκεται κόντρα σε έναν τοίχο ή ξαπλώνει ή γονατίζει στο έδαφος και τεντώνοντας τα χέρια του προς τα έξω, ζωγραφίζει με κυκλικές, επαναλαμβανόμενες κινήσεις.

Η κίνησή του – εάν δηλαδή θα κινήσει ολόκληρο το σώμα του ή απλώς τους καρπούς του – εξαρτάται καθαρά από τα μοτίβα που θέλει να δημιουργήσει.

Η δημιουργία των «ζωντανών σχεδίων» του Tony μπορεί να διαρκέσει έως και τέσσερις ώρες, ενώ, σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται για μια σειρά από διμερή σχέδια, στα οποία όπως λέει "διερευνά τη χρήση του σώματός του ως εργαλείο μέτρησης, προκειμένου να παράγει γεωμετρία μέσα από την κίνηση".  Προσωπικά τα σχέδιά του πιστεύω ότι εξετάζουν το πιο δύσκολο μέρος τους σώματός μας, το μυαλό, και φυσικά θυμίζουν ακριβώς αυτό!

Τα καταπληκτικά έργα αυτού του, πραγματικά, μοναδικού καλλιτέχνη έχουν εκτεθεί σε χώρους σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Όπερας του Σύδνεϋ και του Κρατικού Θεάτρου της Νέας Υόρκης.

Παρακολουθήστε τον στα δύο βίντεο που ακολουθούν ... επί τω έργω... 






Είναι χαμένη η μέρα που δεν γέλασες 




Συντάκτης: Μαρία Κάπα
Πηγή/κατασκευαστής: asterakiaa.blogspot.gr/
Επίσημη σελίδα: youtube.com
Εμφανίσεις Υοutube:   7967  /   52787