Υγεία και φλούδα από λεμόνι - και μια απίστευτη γρανίτα λεμονιού



 Τα Βλεφαρίσματα ψάχνοντας κάτι δροσερό, θα σας ενημερώσουν για το λεμονάκι που όσο δροσερό μπορεί να φανεί μέρες όπως αυτές με καύσωνα, τόσο υγιεινό είναι και μάλιστα σε σοβαρές ασθένειες όπως ο καρκίνος. ..



Το λεμόνι πλούσιο σε βιταμίνη C, πολλές φορές πετάγεται χωρίς λόγο.  Πως όμως μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε ολόκληρο;  Πολλοί επαγγελματίες σε εστιατόρια και χώρους μαζικής εστίασης το καταναλώνουν ολόκληρο κάνοντας κάτι πάρα πολύ απλό.

Τοποθετήστε το λεμόνι στην κατάψυξη! Όταν το λεμόνι παγώσει , πάρτε τον τρίφτη σας, και τρίψτε ολόκληρο το λεμόνι (όπως τρίβουμε το λεμόνι στα γλυκά) και ρίξτε το πάνω σε όλα σας τα φαγητά, το ουίσκυ, το κρασί, την σαλάτα, τα γλυκά κ.α.

Ποιο είναι το κύριο πλεονέκτημα της χρήσης ολόκληρου του λεμονιού; (εκτός του ότι πετάτε λιγότερα σκουπίδια κι ότι βελτιώνει την γεύση σε όλα σας τα ροφήματα και φαγητά):

ΥΓΕΙΑ 
  • Οι φλούδες λεμονιού περιέχουν 5 έως 10 φορές περισσότερες βιταμίνες από ότι ο χυμός του λεμονιού και δυστυχώς εμείς αυτό το τμήμα το πετάμε….. Οι φλούδες του λεμονιού έχουν την δυνατότητα να ανανεώνουν τα κύτταρα του σώματος μας με το να εκτοπίζουν τα τοξικά στοιχεία που εισέρχονται στον οργανισμό μας από τις τροφές και το περιβάλλον.
  • Το κίτρο που περιέχει η φλούδα είναι ένα μαγικό συστατικό καθώς σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα!!!!  Το γνωρίζατε ότι είναι 10.000 φορές πιο ισχυρό από την ίδια τη χημειοθεραπεία;  
  • Τα εσπεριδοειδή έχουν στην φλούδα τους κίτρο: λεμονια, πορτοκάλια, γκρέιπφρουτ, lime κλπ. Μπορείτε όλα να τα καταναλώνετε με διαφορετικούς τρόπους. Μπορείτε να τα τρώτε ωμά, σε χυμό, σε σορμπέ, σε γλυκά κλπ.  Όμως ο ευεργετικότερος τρόπος είναι να τρίβετε την φλούδα τους στο φαγητό σας ωμή!!!! Μόνο αυτή η μέθοδος καταπολεμά όλους τους όγκους αλλά και τις κύστες στο ανθρώπινο σώμα.
  •  Η λεμονιά σαν δέντρο έχει αποδειχτεί σωτήρια για όλους τους τύπους καρκίνου! Έχει ταυτόχρονα και μια τεράστια αντιμικροβιακή δράση κυρίως ως προς τους μύκητες, βακτήρια, μικρόβια, παράσιτα, σκουλήκια.
  • Το λεμόνι ρυθμίζει άψογα την αρτηριακή πίεση και είναι φυσικό αντικαταθλιπτικό!!!! Ταυτόχρονα καταπολεμά το στρες και τις νευρικές διαταραχές.
  •  Η πηγή αυτής της πληροφορίας έρχεται από μια τεράστια φαρμακευτική εταιρία που αναφέρει πως έχουν γίνει πάνω από 20 μακροπρόθεσμα εργαστηριακά τεστ από το 1970 μέχρι και σήμερα που απέδειξαν την συντριπτική δράση κι επιτυχία του λεμονιού στην καταπολέμηση των καρκινικών κυττάρων κυρίως στο δέρμα, σε 12 τύπους καρκίνου όπως : Παχέως εντέρου, στήθους, προστάτη, πνευμόνων και παγκρέατος.
  •  Τα στοιχεία του λεμονιού έχουν 10.000 φορές ισχυρότερη δράση από την ουσία Adriamycin που χρησιμοποιείται ευρέως σε όλα τα φάρμακα χημειοθεραπείας παγκοσμίως.


Οι ασθένειες που βγάζει το σώμα μας δεν είναι απαραίτητα κληρονομικές από τα γονίδια μας αλλά μάλλον είναι αποτέλεσμα του τρόπου με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε και αντιδρούμε στο περιβάλλον μας: (Bruce Lipton Phd)


 Και η συνταγή που θα σας δροσίσει είναι η εξής:

 Γρανίτα από φλούδα λεμονιού


Συστατικά για 8-10 άτομα:
  • 1 μπλέντερ (μεγάλο - επαγγελματικό)
  • 1 ολόκληρο μεγάλο λεμόνι
  • 8 μεγάλες κουταλιές ζάχαρη (μπορείτε να βάλετε όσο θέλετε εσείς).
  • Παγάκια
Κόβουμε τις άκρες από το λεμόνι και το ρίχνουμε μέσα στο μπλέντερ.  Έπειτα ρίχνουμε τις 8 κουταλιές ζάχαρη, τις οποίες μπορείτε να αντικαταστήσετε με ασπαρτάμη, ζαχαρίνη ή άλλο γλυκαντικό, για πιο light απόλαυτση, και τέλος γεμίζουμε με παγάκια ως επάνω.  Χτυπάμε καλά.   Αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο νερό. Καθώς το μπλέντερ που θα χρησιμοποιήσετε μπορεί να είναι μικρό, καλό είναι να χωρίσετε το λεμόνι στα δύο και να κάνετε 2 γεμίσματα.

Η γεύση που αφήνει η φλούδα από το λεμόνι είναι φοβερή.  Στην υγειά σας!  

Η γρανίτα είναι συνταγή που μου έδειξε σε μάθημα ο Βισσαρίων Παρθένης στον όμορφο χώρο του Ucook.gr

Είναι χαμένη η μέρα που δεν γέλασες 

Συντάκτης: Μαρία Κάπα
Πηγή/κατασκευαστής: Άγνωστος
Επίσημη σελίδα: Ucook.gr