Η 5η Νεμεάδα 22-24 Ιουνίου 2012 - Ζήστε πραγματικά μέσα από τον εθελοντισμό τους αγώνες!



Τα Βλεφαρίσματα σε προηγούμενο άρθρο σας ενημέρωσαν για την διεξαγωγή της 5ης Νεμεάδας 22 - 24 Ιουνίου 2012.  Είναι στην ευχάριστη θέση να σας προσκαλέσουν να την ζήσετε από μέσα, δηλώνοντας εθελοντές σε ένα θεσμό, που πραγματικά, λόγω και των δύσκολων συνθηκών που περνά η Ελλάδα μας, θα μας δώσει το Φως που χρειαζόμαστε για να βαδίσουμε...





Σας αναρτώ την σχετική επιστολή που μου εστάλη, ώστε να πάρετε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το γεγονός... μέσα από τα μέλη του Συλλόγου, και την πάντα καίρια στήριξη του Προέδρου και Πραγματικού Έλληνα, Στέφανου Γ. Μίλλερ....



Αγαπητά Μέλη και φίλοι του Συλλόγου για την Αναβίωση των Νεμέων Αγώνων, 
             Οι 22, 23 και 24 Ιουνίου και η Πέμπτη Νεμεάδα πλησιάζουν, και ακόμα περισσότερο πλησιάζει η 15η Μαΐου, ημέρα κατά την οποία θα πρέπει να γνωρίζουμε τα ονόματα όλων όσων θα τρέξουν, όπως και εκείνων που προτίθενται να βοηθήσουν ώστε αυτοί οι Αγώνες να είναι οι καλύτεροι όλων των εποχών.
              Ακολουθεί ένας κατάλογος ημερομηνιών και αντίστοιχων εργασιών και ελπίζουμε ότι θα μας βοηθήσετε όσο πιο πολύ μπορείτε. Στο τέλος του καταλόγου υπάρχει μια δήλωση συμμετοχής, την οποία μπορείτε να μας στείλετε συμπληρωμένη, είτε μέσω της ιστοσελίδας μας: http://nemeangames.org/en/join-help.html, είτε με απλό ή ηλεκτρονικό  ταχυδρομείο (info@nemeangames.org), ή να μας την υπαγορεύσετε καλώντας στο τηλέφωνο των γραφείων μας: (27460-24125), 3:30-6:30 κάθε απόγευμα (σε περίπτωση που δεν υπάρχει διαθέσιμο προσωπικό εκεί, μπορείτε να αφήσετε μήνυμα στον αυτόματο τηλεφωνητή).
           Περιμένουμε να σας δούμε σύντομα στην Νεμέα.
Για το ΔΣ του Συλλόγου
Ο Πρόεδρος                            Ο Γραμματέας

Στέφανος Γ. Μίλλερ               Νίκος Φενερλής

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ- δηλώστε συμμετοχή

           Χρειαζόμαστε τη βοήθεια όσο το δυνατόν περισσότερων ανθρώπων για διαφορετικά καθήκοντα και σε διαφορετικούς χρόνους, τόσο κατά την προετοιμασία των αγώνων, όσο και κατά τη διάρκειά τους. Ακολουθεί η περιγραφή αυτών των καθηκόντων και στο τέλος τους υπάρχει ένα δελτίο συμμετοχής, για όσους επιθυμούν να εργαστούν εθελοντικά, η τηλεφωνήστε μας στον αριθμό:  27460-24125 (κατά τις εργάσιμες ημέρες, από τις 3:30 έως τις 6:30 το απόγευμα), δηλώνοντας τον αριθμό των υπηρεσιών τις οποίες μπορείτε να προσφέρετε.

Προετοιμασίες            

  • 1. Κυριακή 2 Ιουνίου: Καθαρισμός και σκούπισμα στίβου, αποδυτηρίου, στοάς. Αυτό είναι απαραίτητο για να περιορίσει την καταπόνηση των γυμνών ποδιών των δρομέων.
  •  2. Σάββατο 9 Ιουνίου: Καθαρισμός και σκούπισμα στίβου, αποδυτηρίου, στοάς για μια ακόμα φορά. Είναι βέβαιο ότι από το προηγούμενο Σάββατο θα έχουν παραμείνει αρκετά χώματα και πετραδάκια στην επιφάνεια του στίβου.
  • 3. Δευτέρα-Τρίτη 18-19 Ιουνίου: Τοποθέτηση σκαλωσιάς στο αποδυτήριο για την προστασία των αρχαίων κιόνων, για το κρέμασμα των ρούχων των δρομέων κλπ. Αυτό θα γίνει με την επίβλεψη ντόπιων ξυλουργών, οι οποίοι χρειάζονται βοηθούς να κρατούν τη σκάλα, να τους δίνουν τα υλικά και να συμβάλλουν στην τακτοποίηση του χώρου μετά την ολοκλήρωση των εργασιών.
  •  4. Τετάρτη 20 Ιουνίου: Τοποθέτηση της τέντας του αποδυτηρίου. Χρειάζονται τουλάχιστον 30 άτομα, να τραβούν τα σχοινιά, να καρφώνουν πασσαλάκια κλπ. Η εργασία πρέπει να ξεκινήσει στις 8.00 το πρωί ώστε να προλάβει να τελειώσει στις 10.00 π.μ που, ως συνήθως, αρχίζει να φυσάει ενοχλητικά.
  • 5. Πέμπτη 21 Ιουνίου: τοποθέτηση του μηχανισμού της ύσπληγας, διαμόρφωση λευκών λωρίδων του στίβου με ασβέστη, μεταφορά-τοποθέτηση καθισμάτων και σημαιών. Χρειάζονται, κατ’ ελάχιστον, δέκα άτομα.
  •  6. Παρασκευή 22 Ιουνίου: Εφοδιασμός αποδυτηρίου με τραπέζια, πάγκους, λεκάνες για το πλύσιμο των ποδιών και πετσέτες, χιτώνες, ιμάτια, αρύβαλλους με λάδι, δάφνινα στεφάνια, ράβδους και σανδάλια για τους Ελλανοδίκες, κλπ.  Μπλουζάκια και καρφίτσες-σηματάκια για τους συμμετέχοντες. Εμφιαλωμένο  vερό για τους δρομείς στα «Βήματα του Ηρακλή».

Αγώνες – 23 Ιουνίου
Εθελοντές για τα παρακάτω καθήκοντα πρέπει να μας δηλώσουν εγκαίρως ηλικία-φύλο, όνομα και αριθμό τηλεφώνου.Όσοι δε περισσότεροι μπορέσουν, ας είναι στα γραφεία του Συλλόγου στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής 17 Ιουνίου, για εκπαίδευση.        

Αγώνες δρόμου στο Στάδιο (8 π.μ. – 4 μ.μ.) 

  • 7.  Ελλανοδίκες: φορούν μαύρο ένδυμα (ιμάτιο) σε ένδειξη πένθους για το θάνατο του μικρού Οφέλτη και κρατούν ράβδους από λυγαριά.  Αρμοδιότητες: Δύο για την απαγγελία του όρκου και τη συνοδεία των αθλητών στο στίβο. Τρεις για την υπόδειξη των διαδρόμων, τον έλεγχο της σωστής τοποθέτησης των ποδιών στη γραμμή αφετηρίας και την αποθάρρυνση άκυρων εκκινήσεων.  Τρεις  για την υπόδειξη του νικητή και την επίδοση των προσωρινών Επάθλων (ταινία στο κεφάλι, κλαδί φοίνικα). Συνολικά 8 Ελλανοδίκες ανά ηλικιακή κατηγορία ανδρών ή γυναικών δρομέων, δηλαδή:  Άνδρες Ελλανοδίκες  = 3 κατηγορίες ανδρών  Χ  8 = 24    και Γυναίκες Ελλανοδίκες = 2 κατηγορίες γυναικών   Χ  8 = 16
  • 8. Σαλπιγκτές: φορούν βυσσινί ένδυμα (χλαμύδα), σαλπίζουν «Ησυχία» πριν την αναγγελία των ονομάτων των δρομέων κάθε ομάδας και του ονόματος του/της νικητή/τριας κάθε σειράς. Ένας για κάθε κατηγορία δρομέων (5 συνολικά εκ των οποίων οι 2 μπόρουν να είναι γυναίκες). 

  • 9. Κήρυκες: φορούν μπλε ιμάτια και πρέπει να είναι δίγλωσσοι (Ελληνικά-Αγγλικά). Αναγγέλλουν τα ονόματα των δρομέων και του/της νικητή/τριας κάθε σειράς. Ένας για κάθε κατηγορία δρομέων (5 συνολικά εκ των οποίων οι 2 μπορούν να είναι  γυναίκες).

  • 10. Μαστιγοφοροι: φορούν πράσινους χιτώνες και φέρουν ράβδους. Έχουν καθήκον να τηρούν την τάξη στο πλήθος (πχ. Ησυχία κατά τις αναγγελίες, απαγόρευση καπνίσματος κλπ). Κατ’ ελάχιστον 4 ομάδες των 5 ατόμων, για όλη την ημέρα. Συνολικά 20 άτομα

  • 11. Δούλοι: φορούν κίτρινο χιτώνα.  Τέσσερις στο αποδυτήριο – βοηθούν τους δρομείς πριν και μετά τον αγώνα.  Ένας ταχυδρόμοςμεταφέρει στον κήρυκα τον «πάπυρο» με τα ονόματα των δρομέων και το όνομα του κάθε νικητή στη γραμματεία. Τέσσερις στο στίβο, δύο στη λειτουργία της ύσπληγας, δύο στην τροφοδότηση της φωτιάς του βωμού και τον εφοδιασμό των Ελλανοδικών με τα προσωρινά έπαθλα (ταινίες, κλαδιά φοίνικα) κλπ. Συνολικά 9 ανά κατηγορία δρομέων = 45 δούλοι, εκ των οποίων γυναίκες τουλάχιστον οι 8.

«Βήματα του Ηρακλή»  (4 μ.μ. – 7. μ.μ.)                      
  • 12. Ανά τρεις Ελλανοδίκες στην εκκίνηση και τον τερματισμό 
  • 13. Εννέα ελλανοδίκες στη διαδρομή 
  • 14. Εννέα δούλοι στη διαδρομή 
  • 15. Ένας δούλος στο στάδιο για τη συντήρηση της φωτιάς του βωμού 
  • 16. Ένας κήρυκας
  • 17. Ένας σαλπιγκτής

Ετοιμασία στεφανιών: 5 μ.μ.
  • 18. τουλάχιστον 8 άτομα για την ετοιμασία των στεφανιών (αγριοσέλινο στερεωμένο σε συρμάτινο κύκλο με πάνινη κορδέλα).
     
Τελετή λήξης (7. μ.μ) 

  • 19. Έξι δούλοι 
  • 20. Οκτώ μαστιγοφόροι
           
Καθαρισμοί 
  • 21. Σαββάτο, 6 μ.μ. - συλλογή σκουπιδιών  (άδεια μπουκάλια νερού κλπ) από τη διαδρομή στα «Βήματα του Ηρακλή». 
  • 22. Κυριακή,  από 10 π.μ., συλλογή των απορριμμάτων στο στάδιο – προετοιμασία για τη θεατρική παράσταση «Νεμεάδα».
  • 23. Δευτέρα, 10 π.μ., απομάκρυνση των σημαιών και της σκαλωσιάς τους,  μάζεμα των καθισμάτων, συλλογή των σκουπιδιών, άδειασμα του αποδυτηρίου. 
  • 24. Τρίτη, 8 π.μ. Απομάκρυνση τέντας και σκαλωσιάς από το αποδυτήριο.

----------------------------------------------------------------------------------

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ  ΓΙΑ  ΒΟΗΘΕΙΑ

ΟΝΟΜΑ ______________________________________
ΤΗΛΕΦΩΝΟ_________________________________
E-MAIL ______________________________________
ΗΛΙΚΙΑ_______________      ΦΥΛΟ _____________

Προσφέρομαι να βοηθήσω εθελοντικά τους Νέμεους Αγώνες στις
εργασίες-καθήκοντα  που σημειώνονται στον παραπάνω κατάλογο
με τους αριθμούς:   ______________________________
______ 

----------------------------------------------------------------------------------


Τα Βλεφαρίσματα θα βρίσκονται στους αγώνες και θα προσπαθήσουν για όσους δεν θα είναι εκεί, να σας μεταδώσουν το κλίμα, που σίγουρα θα είναι μοναδικό.  Για όσους θέλετε να βοηθήσετε, παρακαλώ να στείλετε άμεσα την συμμετοχή σας.


Είναι χαμένη η μέρα που δεν γέλασες....

Συντάκτης: Μαρία Κάπα
Πηγή/κατασκευαστής: nemeangames.org/
Επίσημη σελίδα: nemeangames.org/