Η Κλίμακα του Σύμπαντος ή πόσο μικροί είμαστε στην απεραντοσύνη;


Τα Βλεφαρίσματα εντοπίσανε μια εκπληκτική flash εφαρμογή, δημιούργημα των Cary and Michael Huang, των φοβερών διδύμων που θέλοντας να μας δείξουν πόσο μικροί είμαστε, φτιάξανε την Κλίμακα του Διαστήματος και την αναβαθμίσανε φέτος σε Κλίμακα του Διαστήματος 2 (The Scale of the Universe 2)...

Θα πατήσετε την εφαρμογή ScaleofUniverse2 και θα σας βγάλει στην 1η εικόνα που βλέπετε πάνω.  Στην συνέχεια μπορείτε μετακινώντας την ράβδο κύλισης να βρεθείτε από την μικρότερη ανάλυση που μπορεί να δείξει το μικροσκόπιο (10-35) εικ. 2, ως την μεγαλύτερη απόσταση που μπορεί να καλύψει οπτικά το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble   (1027 ) εικ. 3.



Scale of Universe - εικόνα 2
Scale of Universe - εικόνα3

Οι λεπτομέρειες είναι εξίσου εντυπωσιακές, και θα δείτε ότι κάνοντας κλικ σε κάθε αντικείμενο, υπάρχει σχετική λεζάντα με στοιχεία.


 
Σας παροτρύνω να μπείτε στην σχετική ιστοσελίδα των αδελφών Huang, να δείτε και άλλες εφαρμογές, οι οποίες έχουν ως στόχο την ευφυή ενδυνάμωση του εγκεφάλου, και ενημέρωση μέσα από παιχνίδι, σε θέματα χημείας, φυσικής, ζωής.  Πείτε στο παιδάκι σας να το χρησιμοποιήσει και να γυμνάσει το μυαλουδάκι του!




Είναι χαμένη η μέρα που δεν γέλασες


Συντάκτης:  Μαρία Κάπα
Πηγή/κατασκευαστής: htwins.net/scale2/
Επίσημη σελίδα: htwins.net/