Η Σπουδαιότερη Ομιλία που έγινε ποτέ_Charlie Chaplin - Ο μεγάλος δικτάτορας!


Ένα βίντεο που είχα αναρτήσει στο προηγούμενο site που έγραφα, θεωρώ ότι πρέπει να ξαναμπεί καθώς δεν υπάρχει ώστε να σας παραπέμψω να το δείτε.  Ο παλιός κινηματογράφος δίνει μαθήματα, και τα Βλεφαρίσματα προσκυνούν το μεγαλείο του μεγάλου μας κωμικού του βουβού κινηματογράφου (και όχι μόνο), Τσάρλι Τσάπλιν...

Κοιτάζοντας ταινίες του μεγάλου κωμικού του βουβού και όχι μόνο κινηματογράφου Τσάρλυ Τσάπλιν, έμεινα γοητευμένη από την σκηνή της ομιλίας που κάνει ως Χίτλερ στην ομιλούσα ταινία του: "Ο μεγάλος Δικτάτωρ".  Γυρισμένη το 1940, μιλά με λόγια διαχρονικά.  Ο ίδιος σαν καλλιτέχνης ταλαιπωρήθηκε όπως όλοι οι μεγάλοι ευεργέτες, παρουσιάζοντας ευφυέστατα τον χαρακτήρα του Σαρλώ τα χρόνια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, μέσα από την κωμωδία.

"Το συγκεκριμένο μήνυμα μας προκαλεί να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε την  ζωή μας και τον κόσμο, δεν χρειάζεται να κινήσουμε βουνά,απλά ένα  λιθαράκι ο καθένας"... λέει ο  και γω θα προσθέσω ότι όσο και να θέλουν κάποιοι να καταστρέψουν τον κόσμο ελευθερώνοντας τον εαυτό τους και υποδουλώνοντας τον απλό άνθρωπο, δεν μπορούν να το καταφέρουν, καθώς η ζωή έχει την δική της ροή και κανένας δεν μπορεί να μπει εμπόδιο.  Τα νερό σαν σταγόνα ξεκινά αλλά όταν πας να ανακάμψεις την φυσική του ροή, γίνεται χείμαρρος που καταστρέφει τα πάντα. 

Όσοι νομίζουν πως είναι Θεοί, θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον ίδιο τους τον εαυτό όταν η κακία που έχουν θα περισσεύει.  Ενώ εσείς που αναλογίζεστε για το καλό, κάντε απλά αυτό που θα θέλατε να κάνουν οι άλλοι για σας, στον διπλανό σας.







Χαμογέλα, γιατί είναι χαμένη η μέρα που δεν γέλασες





Συντάκτης: Μαρία Κάπα
Πηγή/κατασκευαστής:
Επίσημη σελίδα: http://www.youtube.com
Εμφανίσεις Υοutube: 141237