ΝΕΡΟ: πίνοντας το στη σωστή ώρα μεγιστοποιεί την αποτελεσματικότητά στο ανθρώπινο σώμα!


Τα Βλεφαρίσματα και φυσικά πολλοί από σας έχουμε κατά καιρούς ακούσει ότι πρέπει να πίνουμε πολύ νερό καθημερινά και ειδικά στα πλαίσια μιας δίαιτας απώλειας βάρους. Συστήνεται μάλιστα η κατανάλωση τουλάχιστον 8-10 ποτηριών νερού την ημέρα!


 Πρόσφατα, πραγματοποιήθηκε μια έρευνα στο πανεπιστήμιο της Virginia στις Η.Π.Α. , που επιβεβαίωσε ότι η κατανάλωση νερού πριν από κάθε γεύμα μπορεί να βοηθήσει άτομα που κάνουν δίαιτα να χάσουν περισσότερο βάρος. Στην μελέτη συμμετείχαν 48 άτομα που ξεκίνησαν μια δίαιτα απώλειας βάρους. Οι μισοί από αυτούς κατανάλωναν πριν από κάθε γεύμα 2 ποτήρια νερό ακολουθώντας το διαιτολόγιο τους κανονικά, ενώ οι υπόλοιποι απλώς ακολουθούσαν τη δίαιτά τους χωρίς να πίνουν νερό πριν τα γεύματα. Μετά από 12 εβδομάδες όσοι έπιναν νερό πριν το γεύμα είχαν χάσει περίπου 7 kg κατά μέσο όρο, ενώ όσοι δεν έπιναν νερό είχαν χάσει μόνο 5 kg περίπου.  

Το εντυπωσιακό είναι ότι η διαφορά βάρους εντοπίστηκε ακόμη και όταν σταμάτησαν την διατροφή, κατά 30%!

Είναι πιθανό η κατανάλωση νερού πριν το γεύμα να κάνει το άτομο να αισθάνεται κορεσμό με μικρότερη ποσότητα φαγητού και έτσι να καταναλώνει λιγότερες θερμίδες. Επίσης, η κατανάλωση νερού αποτρέπει το άτομο από το να καταναλώσει αναψυκτικά ή χυμούς μαζί με το φαγητό, ροφήματα δηλαδή που είναι πλούσια σε σάκχαρα και αυξάνουν την πρόσληψη θερμίδων.

Όσον αφορά την υγεία μας πρέπει να σημειωθεί επιπλέον ότι χωρίς να καταφεύγει κανείς σε υπερβολές με την κατανάλωση νερού, καλό είναι να θυμάται ότι αποτελεί έναν σημαντικό σύμμαχο και στην διατήρηση υγείας και ευεξίας.  Πίνοντας νερό στη σωστή ώρα μεγιστοποιεί την αποτελεσματικότητά στο ανθρώπινο σώμα.  Συγκεκριμένα:
  • 2 ποτήρια νερό μετά το ξύπνημα - βοηθά στην ενεργοποίηση εσωτερικών οργάνων
  • 1 ποτήρι νερό 30 λεπτά πριν από το γεύμα - βοηθάει την πέψη
  • 1 ποτήρι νερό πριν από το μπάνιο - βοηθά στην μείωση της αρτηριακής πίεσης
  • 1 ποτήρι νερό πριν πάτε για ύπνο - αποφεύγεται εγκεφαλικό επεισόδιο ή καρδιακή προσβολή


Συντάκτης: Μαρία Κάπα
Πηγή/κατασκευαστής: http://www.fitsn.com/el-gr/default.aspx