Πως να κερδίσεις ότι θέλεις με την αυτοσυγκέντρωση - Μάθημα 3 - Theron Dumont

 
Τα Βλεφαρίσματα μεριμνούν στο κέρδος που έχεις όσον αφορά την  αυτοσυγκέντρωση. Ο Theron Q. Dumont, μας κάνει το τρίτο (3) μάθημα: "Πως να κερδίσεις ότι θέλεις με την αυτοσυγκέντρωση" και δίνει την λύση μέσα από το βιβλίο με τίτλο "Η δύναμη της αυτοσυγκέντρωσης". Βρείτε τα προηγούμενα άρθρα:
 
Το απληροφόρητο άτομο ίσως πει: "Πως είναι δυνατόν να κερδίσεις οτιδήποτε, απλά και μόνο επειδή το θέλεις;"  Εγώ υποστηρίζω ότι με την αυτοσυγκέντρωση μπορείς να κερδίσεις οτιδήποτε θέλεις. Κάθε επιθυμία μπορεί να ικανοποιηθεί.  Αλλά το αν θα γίνει αυτό θα εξαρτηθεί κατά κύριο λόγο από σένα που αυτοσυγκεντρώνεσαι για να εκπληρώσεις αυτή την επιθυμία. Αν απλώς επιθυμείς κάτι, αυτό δεν αρκεί για να το κατακτήσεις.  Αν επιθυμείς μόνο κάτι, δείχνει αδυναμία και όχι πίστη ότι πράγματι θα το κατακτήσεις. Χρησιμοποίησε τόσο λίγη δύναμη του εγκεφάλου "για ματαιόδοξες φαντασιώσεις", όση όταν σκέφτεσαι κάτι ασήμαντο.  Να είσαι προσεχτικός με τις επιθυμίες σου, φτιάξε μια νοερή εικόνα αυτού που θέλεις και σταθεροποίησε τη δύναμή σου σε αυτό, μέχρι να πραγματοποιηθεί.  Μην επιτρέπεις ποτέ στον εαυτό σου να προχωρήσει χωρίς πηδάλιο ή τιμόνι.  Γνώριζε τι θέλεις να κάνεις και μόχθησε με όλη τη δύναμή σου για να το επιτύχεις.

Νιώσε ως μπορείς να καταφέρεις οτιδήποτε επιχειρήσεις.  Πολλοί επιχειρούν να κάνουν διάφορα πράγματα αλλά όταν αρχίσουν αισθάνονται ότι θα αποτύχουν και συνήθως έτσι γίνεται.  Χρειάζεται υπομονή και επιμονή για να βρεις τρόπο να πετύχεις αυτό που θέλεις.

Η ψυχή σου είναι ένα κέντρο απεριόριστης δύναμης και μπορείς να καταφέρεις ότι επιθυμήσεις.  "Θα βρω τον τρόπο ή θα φτιάξω έναν:"  Είναι το πνεύμα που κερδίζει. Γνωρίζω κάποιον που τώρα είναι πρόεδρος σε μιά μεγάλη τράπεζα.  Ξεκίνησε από την ίδια τράπεζα ως κλητήρας.  Ο πατέρας του έφτιαξε ένα κουμπί πάνω στο οποίο χάραξε ένα "Π" και το έραψε στο σακάκι του γιου του.  Του είπε: "Γιε μου, αυτό θα σου θυμίζει ότι κάποια μέρα πρέπει να γίνεις πρόεδρος στην τράπεζά σου.  Αυτή τη σκέψη θέλω να την έχεις στο μυαλό σου μέρα νύχτα.  Κάθε μέρα που θα κάνεις κάτι, θα σε φέρνει πιο κοντά στο στόχο σου". Κάθε βράδυ μετά το δείπνο του έλεγε: "Γιε μου, τι έκανες σήμερα;". Έτσι η ιδέα να γίνει πρόεδρος δεν έφευγε από το μυαλό του γιου.  Αυτοσυγκεντρωνόταν στο να γίνει πρόεδρος σε αυτή την τράπεζα και έγινε.  Είχε συμφωνήσει με τον πατέρα του να μην πει σε κανέναν τι ρόλο έπαιζε αυτό το "Π".  Οι φίλοι του τον κορόιδευαν και προσπαθούσαν να βρουν τι σήμαινε αυτό το κουμπί, αλλά δεν τα κατάφεραν, μέχρι που ο ίδιος έγινε πρόεδρος και τότε τους είπε το μυστικό.

Μην σπαταλάς τις διανοητικές σου δυνάμεις και την ενέργειά σου σε επιθυμίες και άσκοπα όνειρα.  Συγκεντρώσου να κάνεις κάτι πραγματικά αξιόλογο.  Το άτομο που μένει προσκολλημένο σε κάτι, δεν είναι αυτός που θα αποτύχει.  Όταν αυτοσυγκεντρώνεσαι στον εσωτερικό κόσμο της θέλησης, αφυπνίζεις τα μέσα εκείνα και τις δυνάμεις της σκέψης που, όταν χρησιμοποιηθεί στη δουλειά, εξασφαλίζει διαρκή αποτελέσματα.

Μέχρι να γίνεις ικανός για αυτό, δεν έχει φτάσει το όριο στη χρήση των δυνάμεών σου.  Το σύμπαν είναι συνυφασμένο με μουριές δυνάμεις.  Φτιάχνεις τη δική σου θέση και το αν είναι η όχι σημαντική εξαρτάται από σένα.   Ότι είναι σωστό, είναι δυνατό.  Αυτό που είναι απαραίτητο θα γίνει αναπόφευκτα.  Αν κάτι είναι σωστό, είναι καθήκον του να το κάνεις, ακόμη και αν όλος ο κόσμος πιστεύει ότι είναι λάθος.  Λέγε μόνο: "Μπορείς. Θα το κάνεις. Πρέπει.".  Αν το καταλάβεις αυτό, τα υπόλοιπα είναι εύκολα.

"Οι στενοχώριες και οι ευθύνες της ζωής ας πέσουν βροχηδόν.  Είμαι έτοιμος. Η ψυχή μου είναι ακαταμάχητη.  Αντιπροσωπεύω τον άπειρο νόμο του κύρους, ή όλων των δυνάμεων.  Όσο περισσότερες οι δυσκολίες, τόσο μεγαλύτερος είναι ο θρίαμβος μέσα μου.  Όσο σκληρότερες είναι οι δοκιμασίες μου τόσο γρηγορότερα προχωρώ στην καλλιέργεια της εσωτερικής δύναμης.  Ας κάνουν όλοι λάθος για το άτομό μου.  Αυτή η εσωτερική εμπιστοσύνη είναι υπεραρκετή.  Το σωστό πρέπει να επικρατήσει. Ζητώ τη σοφία και τη δύναμη να γνωρίζω και να ακολουθώ το σωστό.  Ο ανώτερος εαυτός μου είναι γεμάτος σοφία. Και θα πετύχω."

Είναι χαμένη η μέρα που δεν γέλασες 


Πηγή/κατασκευαστής: Dr Th. Q. Dumont "Η δύναμη της αυτοσυγκέντρωσης"