Η δύναμη της αυτοσυγκέντρωσης - Dr Th. Q Dumont



Τα Βλεφαρίσματα σας εισάγουν στον κόσμο της αυτοσυγκέντρωσης. Ο Theron Q. Dumont ή William Walker Atkinson, μας δείχνει τον δρόμο της επιτυχίας και της ευτυχίας, συγκεντρώνοντας την προσοχή μας στο θέμα που μας απασχολεί. Στην συνέχεια θα κάνουμε 20 πρακτικά μαθήματα ώστε να τα καταφέρουμε σε αυτό.  Αλλά πρώτα πρέπει να δούμε τι πραγματευόμαστε...

 Είναι υψίστης σημασίας να μάθουμε να αυτοσυγκεντρωνόμαστε.  Για να κάνεις μια μεγάλη επιτυχία σε οτιδήποτε, πρέπει να είσαι ικανός να συγκεντρώσεις ολόκληρη τη διανοητική σου δύναμη στην ιδέα που έχεις στο μυαλό σου.  Ο άνθρωπος που είναι ικανός να αυτοσυγκεντρώνεται. Χρησιμοποιεί κάθε εποικοδομητική σκέψη και απορρίπτει τις ολέθριες.  Ο σπουδαιότερος άνθρωπος δεν θα κατάφερνε τίποτα αν του έλειπε η αυτοσυγκέντρωση.

Μην αποθαρρύνεσαι αν στην αρχή δεν είσαι σε θέση να κρατήσεις τη σκέψη σου στο θέμα για αρκετό χρόνο.  Πολύ λίγοι το μπορούν.  Είναι περίεργο, όμως είναι εύκολο να συγκεντρωθούμε σε ότι δεν είναι καλό για μας, παρά σε αυτό που είναι ωφέλιμο αυτή η τάση ξεπερνιέται όταν μάθουμε να συγκεντρωνόμαστε συνειδητά.

Αν εφαρμόσεις σωστά, κάθε μέρα μερικές ασκήσεις αυτοσυγκέντρωσης, θα ανακαλύψεις ότι σύντομα θα αναπτύξεις αυτή τη θαυμάσια δύναμη.  Έχει τεράστια σημασία να σκέφτεσαι μόνο ότι είναι ωφέλιμο.

Ο άνθρωπος είναι ένα θαυμάσιο δημιούργημα, αλλά οφείλει να καλλιεργηθεί και να εξελιχθεί πνευματικά για να είναι χρήσιμος.  Σημαντική δουλειά μπορεί να επιτελεστεί από κάθε άνθρωπο αν αυτός βρίσκεται σε εγρήγορση, ώστε να δίνει τον καλύτερο εαυτό του.  Νάνοι μπορούν να κάνουν δουλειά γιγάντων όταν έχουν μεταμορφωθεί από τη μαγική δύναμη της μεγάλης διανοητικής αυτοσυγκέντρωσης και γίγαντες να κάνουν δουλειά νάνων όταν τους λείπει αυτή η δύναμη.

Όλη η πραγματική πρόοδος πρέπει να προέρχεται από την προσωπική σου προσπάθεια.  Οι μέθοδοι της διανοητικής αυτοσυγκέντρωσης που δίνονται σε αυτή την εργασία αν εφαρμοστούν, θα σου ανοίξουν εσωτερικές λεωφόρους που θα σε φέρουν σε απίστευτα αποτελέσματα.

Για να έχεις ένα ουσιαστικό όφελος από αυτά τα μαθήματα πρέπει απλά να προσπαθείς να θυμηθείς τις ιδέες του.  Αν το κάνεις αυτό, σύντομα θα καλλιεργήσεις μια διανοητική συνήθεια αυτοσυγκέντρωσης, που θα σε βοηθήσει να διαβάζεις με συνηθισμένη ταχύτητα και να θυμάσαι όλα όσα διάβασες.  

Διαβάστε τα επόμενα κεφάλαια άρθρα, και διαπρέψτε.    

Είναι χαμένη η μέρα που δεν γέλασες 

Πηγή: Dr Th. Q Dumont, "Η δύναμη της αυτοσυγκέντρωσης"