Βιογραφικό: Τι πρέπει να ξέρετε για αυτό...



Τα Βλεφαρίσματα θέλουν να βοηθήσουν εσάς να εργαστείτε.  Το πιο σημαντικό πράγμα για να το κάνετε αυτό είναι το Βιογραφικό. Πως όμως πρέπει να είναι αυτό ώστε να βάλετε τις βάσεις ώστε να σας προσλάβουν;



Τι είναι όμως το Βιογραφικό; Βιογραφικό είναι το έγγραφο που σας επιτρέπει να παρουσιάσετε τις δεξιότητες και τα προσόντα σας με τρόπο σαφή και αποτελεσματικό. Ας δούμε όμως πως μπορούμε να το κάνουμε αυτό.


  • Αρχικά θα πρέπει να μαζέψετε πληροφορίες για εσάς και να γράψετε το βιογραφικό σας στο Word ώστε να φαίνεται επαγγελματικό.  Εκεί μπορείτε να βρείτε πρότυπα βιογραφικού με επιστολόχαρτα που θα κάνουν το βιογραφικό σας να είναι πιο ελκυστικό. Τα στοιχεία που θα χρησιμοποιήσετε είναι τα ακόλουθα: 

ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ  
Ξεκινώντας από το τελευταίο σας εκπαιδευτικό ίδρυμα και πτυχίο και τελειώνοντας στο σχολείο.

ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ  
Μητρική(ές) γλώσσα(ες)
Λοιπές γλώσσες  
Επικοινωνιακές δεξιότητες  
Οργανωτικές / διαχειριστικές δεξιότητες  
Επαγγελματικές δεξιότητες  
Ψηφιακή δεξιότητα
  
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ  
Ξεκινώντας από την τελευταία σας εργασία και συνεχίζοντας στις προηγούμενες

Καλό είναι επίσης να βγάλετε μια όμορφη μικρή φωτογραφία ταυτότητας, ώστε να την περάσετε πάνω δεξιά στο επιστολόχαρτό σας.  Επίσης το Βιογραφικό σας θα πρέπει να μεταφραστεί και στα Αγγλικά, για τις εταιρίες που θα το ζητήσουν.  Το Βιογραφικό μπορεί να σας ζητηθεί να σταλεί με email.

Πρότυπο Βιογραφικού μας δίνει η εταιρία Europass και υπόδειγμα για να το φτιάξετε θα βρείτε στο λίνκ: ecv_template_el.doc


  • Γράψτε μια συνοδευτική επιστολή.
Γράψτε μια συνοδευτική επιστολή προς τον υποψήφιο εργοδότη πριν στείλετε το βιογραφικό σας. Αυτό μπορεί να γίνει με email (πάλι θα βρείτε πρότυπα σελίδων στο word), και μαζί θα στείλετε το βιογραφικό. Δείτε το παράδειγμα:


  • Ενημερώστε το Βιογραφικό σας Ψηφιακά.  
Καθώς διανύουμε την ψηφιακή εποχή θα πρέπει να ενημερώσετε το βιογραφικό σας ψηφιακά, ώστε όποιος θέλει να μπαίνει και να το βλέπει πατώντας απλά ένα λινκ.  Κατάλληλο Social Site για αυτή την δουλειά προσφέρει το site LinkedIn (πατήστε πάνω για να μπείτε)όπου θα πρέπει να εγγραφείτε και να συμπληρώσετε τα στοιχεία που θέλετε να δει ο υποψήφιος εργοδότης.  Στο LinkedIn μπορείτε επίσης να αναζητήσετε εργασία, καθώς κατακλύζεται το site από εταιρίες που ψάχνουν εργαζόμενους.  


Ελπίζω να βοηθήσαμε... Καλά αποτελέσματα!


Είναι χαμένη η μέρα που δεν γέλασες