Το θανάσιμο παιχνίδι της "Γαλάζιας Φάλαινας"



Τα Βλεφαρίσματα είναι τρομοκρατημένα! Ναι! Για τα παιδιά μας! Ένα νέο παιχνίδι άκρως επικίνδυνο έκανε την εμφάνισή του στην Ελλάδα. Εισαγώμενο από το εξωτερικό. Το θανάσιμο παιχνίδι της "Γαλάζιας Φάλαινας".

 

Οι κλήσεις που έχει δεχτεί τις τελευταίες ημέρες η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και την αστυνομία είναι εκατοντάδες καθώς γονείς ζητούν να μάθουν περισσότερες πληροφορίες γύρω από το άκρως επικίνδυνο παιχνίδι «Blue Whale Challenge» το οποίο ξεκίνησε το 2013 από τη Ρωσία και στις αρχές του μήνα έκανε την εμφάνισή του και στη χώρα μας.

Το πρώτο κρούσμα, το οποίο φαίνεται να σχετίζεται με τη "Γαλάζια Φάλαινα" καταγγέλθηκε στις 7 Μαΐου στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κατερίνης από τη μητέρα ενός 15χρονου κοριτσιού. Οι αστυνομικές έρευνες, παράλληλα, σχετικά με δύο ακόμη περιστατικά που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας -το ένα στη Θεσσαλονίκη και το άλλο στην Κρήτη- βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ωστόσο κανένα εξ αυτών δεν έχει καταγγελθεί επισήμως στις Αρχές.

Οπως επισημαίνει στο "Εθνος της Κυριακής" ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Γιώργος Παπαπροδρόμου, "δεν χρειάζεται πανικός". Ολες οι πληροφορίες που φτάνουν σε εμάς διερευνώνται προσεκτικά και κάθε περίπτωση εξετάζεται ξεχωριστά. Οι καταγγελίες για τη ''Γαλάζια Φάλαινα'' είναι μεμονωμένες και όλες ελέγχονται. 

Ο κόσμος δεν πρέπει να ανησυχεί». «Εχουμε δεχτεί πολλά τηλεφωνήματα από γονείς που θέλουν να ενημερωθούν και ως προς το συγκεκριμένο φαινόμενο και ως προς το πώς να συμβουλεύσουν τα παιδιά τους σχετικά με τους κινδύνους και την ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο.

Κι αυτό είναι το πιο σημαντικό, να έχουμε δηλαδή σωστή ενημέρωση, ώστε να υπάρχει πρόληψη. Ζούμε στην εποχή των νέων τεχνολογιών και δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι η χρήση του Διαδικτύου μπορεί να προσφέρει ποικίλα οφέλη στον καθένα που το χρησιμοποιεί. Το ζήτημα, ωστόσο, είναι να μην κάνουμε αλόγιστη χρήση», συνεχίζει.

Το φαινόμενο της "Γαλάζιας Φάλαινας" για το οποίο έχουν εκδοθεί ανακοινώσεις από δεκάδες αστυνομικές Αρχές ανά τον κόσμο εξαπλώθηκε πιθανόν ως αυτοδιαδιδόμενη φάρσα (hoax). Εντούτοις αρκετοί έφηβοι έπεσαν στην παγίδα της πρόκλησης των 50 ημερών που διαρκεί το εξαιρετικά απειλητικό παιχνίδι το οποίο εξελίσσεται σε διάφορες πλατφόρμες και ομάδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. "Στόχος είναι να έχουμε μία προληπτική και όχι κατασταλτική Αστυνομία. Με τη νέα πραγματικότητα όλοι είμαστε γείτονες".

Είναι χαμένη η μέρα που δεν γέλασες 


Πηγή/κατασκευαστής: ekriti.gr/ellada-koinonia/symvoyles-apo-tin-astynomia-gia-prostasia-apo-tin-galazia-falaina