Ντόναλντ Τράμπ: Ο απρόσμενος πρόεδρος των ΗΠΑ


Τα Βλεφαρίσματα δεν θα μπορούσαν να μην κάνουν μια αναφορά στην απρόσμενη εκλογή του νέου Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τράμπ. Ναι αυτός με το καροτί μαλλί...




Ντόναλντ Τραμπ: ο νέος ένοικος του Λευκού Οίκου, ο νέος πλανητάρχης, ο νικητής των αμερικανικών εκλογών.Μπορεί να μην είχε τις πολιτικές περγαμηνές της Χίλαρι Κλίντον, ούτε την αίγλη του προκατόχου του Μπαράκ Ομπάμα όμως παίρνει στα χέρια του την τύχη των ΗΠΑ.  Είναι από σήμερα ο 45ος πρόεδρος της χώρας.

Ο Ντόναλντ Τραμπ από τη στιγμή που ανακοίνωσε ότι θα διεκδικήσει το χρίσμα των ρεπουμπλικανών για την προεδρία των ΗΠΑ, φρόντισε να αφήσει το στίγμα του.

Μπορεί να μην είχε προηγούμενη πολιτική εμπειρία, όμως σε σύντομο χρονικό διάστημα κατάφερε να ασκήσει επιρροή, υποστηρίζοντας με πάθος τις ιδέες του, ακόμη και αν αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ακόμη και τον διχασμό στις τάξεις των ρεπουμπλικανών.

Όσο λοιπόν όλοι ασχολούνταν με το πορτοκαλί μαλλί του και έδειχναν να υποστηρίζουν την Χίλαρι, καθώς οι δημοσκοπήσεις την έφερναν αρκετά μπροστά, εκείνος κατάφερε σε λίγο χρονικό διάστημα πήρε προβάδισμα στην σκέψη του Αμερικάνικου λαού. Εδώ και αρκετό καιρό είχαν κουραστεί από τις απώλειες των πολεμοχαρών Δημοκρατικών σε πολέμους και φάνηκε στο αποτέλεσμα


Όσοι δεν τον αγαπούν, λατρεύουν να τον μισούν. Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν περνά απαρατήρητος, όχι μόνο τώρα που διεκδικεί τον προεδρικό θώκο των ΗΠΑ, αλλά από όταν έκανε τα πρώτα του βήματα στον επιχειρηματικό κόσμο.

Ο ιδιόρρυθμος μεγιστάνας φροντίζει να δίνει "τροφή" και να απασχολεί συχνά την κοινή γνώμη, πότε με τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες ή με τις πολιτικές του φιλοδοξίες, κι άλλοτε με την προσωπική του ζωή και με τις ακραίες απόψεις του για ευαίσθητα κοινωνικά θέματα, όπως η οπλοκατοχή ή η μετανάστευση.



Τελευταία του επιδίωξη, ήταν να γίνει πλανητάρχης... Έχοντας πάρει το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, ο Ντόναλντ Τραμπ επιδίωξε και βγήκε νικητής στην κούρσα των αμερικανικών προεδρικών εκλογών, με αντίπαλο τη Χίλαρι Κλίντον και να γίνει κάτοικος του Λευκού Οίκου για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Είναι παρήγορο το γεγονός ότι το δεξί του χέρι θα είναι Έλληνας και αυτό μας καθησυχάζει.  Αλλά είναι ο απερίγραπτος Ντόναλντ Τραμπ και πολλά μπορούμε να περιμένουμε από κείνον.  Εγώ να πω την αλήθεια μου περιμένω αλλαγές προς το καλύτερο... για την Ελλάδα μας.  Αλλά ποτέ δεν ξέρεις.




Είναι χαμένη η μέρα που δεν γέλασες 


 Συντάκτης: Μαρία Κάπα
 Πηγή: cnn.gr/news/kosmos/story/53778/ekloges-hpa-2016-aytos-einai-o-neos-proedros