Θα φτιάξετε Βασιλό-τρυπα ή "Βασιλόπιττα της Βασίλως";


Βλεφαρίσματα - Βασιλόπιττα

Τα Βλεφαρίσματα σας παρουσιάζουν την Βασιλόπιττά μας σε μορφή κέικ, ώστε να φάτε και να ξαναφάτε...  Δεν θα κάνετε Βασιλό-τρυπα όμως με αυτή την συνταγή, αλλά την "Βασιλόπιττα της κυρά Βασιλως", σε κανονική όμως έκδοση αλλά και  για αυτούς που δεν θέλουν ζάχαρη κανονική, με ζάχαρη σκούρα... 

Καλή Χρονιά να έχουμε όλοι, Καλό 2015!



Υλικά:
    2 φλυτζάνια ζάχαρη (ή μαύρη για την light εκδοχή)
    1 ποτήρι χλιαρό γάλα
    Ξύσμα από 1 λεμόνι (προσοχή μόνο την φλούδα όχι το λευκό του)
    1 πακέτο 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει (κρατάμε λίγο στο τέλος)
    4 αυγά που θα τα έχετε βγάλει εκτός ψυγείου  2-3 ώρες πριν
    1 βούτυρο κανονικό το οποίο θα αφήσετε να λιώσει έξω
    2 βανίλιες
    50 περίπου γραμ. αμύγδαλα ψημένα και κομμένα (υπάρχουν στο σούπερ μάρκετ έτοιμα)
    1 σακουλάκι μικρό τρούφα σοκολάτας για τους λάτρεις της σοκολάτας (προαιρετικό)
    1 νόμισμα που θα το τυλίξετε σε αλουμινόχαρτο

Βλεφαρίσματα - Ταψάκι Βασιλόπιτας

Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς πάνω κάτω, και χρησιμοποιούμε ένα μεγάλο μίξερ για να ανακατέψουμε τα υλικά.  Σε μία στρογγυλή μεταλλική φόρμα βάζουμε λίγο βούτυρο και το αλείφουμε στα τοιχώματα. και στο κάτω μέρος.  Κόβουμε μετά με ένα ψαλίδι ένα στρογγυλό χαρτί ζαχαροπλαστικής και το βάζουμε στο εσωτερικό της φόρμας για να μην κολλήσει.  Είναι θέμα όμως δικό σας αν θέλετε να το βάλετε. Στο μίξερ βάζουμε το λιωμένο βούτυρο και την ζάχαρη.

Βλεφαρίσματα - Υλικά Βασιλόπιττας


Ανακατεύουμε πολύ καλά να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού, τις βανίλιες, και έπειτα λίγο γάλα λίγο αλεύρι με μια κουτάλα... Αφήνουμε λίγο αλεύρι γιατί λέει πρέπει έτσι να κάνουμε.  Αφού ανακατέψουμε καλά βγάζουμε το μείγμα με το μπωλ και χτυπάμε σιγά σιγά ρίχνοντας μέσα το ξύσμα από τα αμύγδαλα και (το περισσότερο από την τρούφα αν βάλετε προαιρετικά) και ανακατεύουμε με την σπάτουλα. 

Βλεφαρίσματα - Βασιλόπιττα βούτυρο


Μόλις τελειώσετε ρίχνετε όλο το μείγμα μέσα στη φόρμα και ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο αμύγδαλο.  Για να γράψετε την χρονιά το 2015 (και μετέπειτα), απλά ζωγραφίστε.με την τρούφα.



Τέλος βάζετε την Βασιλόπιττα να ψηθεί στους 200 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.... μην ανοίξετε τον φούρνο όμως αν δεν έχουν περάσει τουλάχιστον 45 λεπτά

Βλεφαρίσματα - στον Φούρνο

Υ.Γ. Το νόμισμα το βάζετε είτε μαζί με το μείγμα όταν ανακατεύετε με την σπάτουλα είτε, αφού ψηθεί το βάζουμε από κάτω... εεεε μην κλέψετε!

Καλή επιτυχία 



Χαρούμενο 2015!!!!


Είναι χαμένη η μέρα που δεν γέλασες 

Συντάκτης: Μαρία Κάπα