Ελπίδα Μηναδάκη: Το ταξίδι της κόκκινης ομπρέλας



Τα Βλεφαρίσματα είχαν την τύχη να παραστούν και να μοιραστούν ένα ταξίδι στον όμορφο κόσμο των παιδιών μέσα από το "Ταξίδι της Κόκκινης Ομπρέλας" από τις εκδόσεις  Κέδρος της φίλης Ελπίδας Μηναδάκη και να ακούσουν την αφήγησή του...

Το Σάββατο 1η Ιουνίου το καινούριο παιδικό βιβλίο «Το Ταξίδι της Κόκκινης Ομπρέλας» της Ελπίδας Μηναδάκη παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στον Δημοτικό Πολυχώρο Γαλαξία Νέας Σμύρνης. Ήταν μια συγκινητική στιγμή τόσο για την συγγραφέα όσο και για το κοινό και τους μικρούς φίλους που γέμισαν την αίθουσα του Πολυχώρου και μετέδωσαν ζεστασιά και παιδικότητα. Το συγκεκριμένο βιβλίο είναι το δεύτερο της συγγραφέως και εκδόθηκε από τις Εκδόσεις Κέδρος.

Στόχος του βιβλίου είναι να φέρει κοντά το παιδί με την τέχνη με όχημα μια ομπρέλα, η οποία είναι ξεχασμένη στο μουσείο Ουφίτσι από κάποιον επισκέπτη. To βράδυ που φεύγει ο φύλακας, η ομπρέλα μπαίνει στον πίνακα «Η γέννηση της Αφροδίτης» και ανακαλύπτει έναν καινούριο κόσμο. Την ιστορία της Αφροδίτης, τον ζωγράφο Μποτιτσέλι και οτιδήποτε συμβαίνει πίσω από αυτόν. Με αυτό τον τρόπο, τα παιδιά ψυχαγωγούνται και παιδαγωγούνται, εισχωρώντας σε έναν κόσμο με πολλή τέχνη και μαγεία! Η παρουσίαση περιλάμβανε αφήγηση του παραμυθιού από την συγγραφέα ενώ η Κάνδια Μπουζιώτη, μουσικοθεραπεύτρια και η Δέσπω Βαρουδάκη, μουσικός, συνόδευσαν με τραγούδι, κρουστά και μαντολίνο, ζωντανεύοντας το παραμύθι. Τα παιδιά ανέβηκαν επί σκηνής και μίλησαν για τους δικούς τους αγαπημένους ή φανταστικούς πίνακες, απολαμβάνοντας τις επιδοκιμασίες του κοινού. Παράλληλα,  απάντησαν σε ερωτήσεις της συγγραφέως σχετικά με τον πίνακα. Ακολούθησαν θεατρικά   παιχνίδια και face painting για τα παιδιά που έδωσαν δυναμικά το παρόν τους!

Αξίζει να αναφέρουμε ότι εκτός από τις ασκήσεις, τις ερωτήσεις και το ψυχαγωγικό κομμάτι, το βιβλίο περιλαμβάνει cart-postal με τον πίνακα, ώστε να μπορούν τα παιδιά να τον ταχυδρομήσουν στους φίλους τους. Παράλληλα, η συγγραφέας, μέσα από το βιβλίο, δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να στείλουν τις δικές τους ιστορίες στην ίδια μέσω e-mail και να αξιολογηθούν απευθείας στα σχολεία τους. 



Είναι χαμένη η μέρα που δεν γέλασες