Ένα φιλικό τραπέζι.... γέννησε την ΜακαΒρωνοσαλάτα!


Τα Βλεφαρίσματα, φάγαμε με τους επίτιμους συνεργάτες μου, για ένα επαγγελματικό - αδελφικό δείπνο.... Γιατί οι καλύτερες συμφωνίες και οι μεγαλύτερες φιλίες ξεκινούν με ένα καφέ..... και τελειώνουν με γλυκό!!!! Κάπου στην μέση.... γεννήθηκε η ΜακαΒρωνοσαλάτα..... που μου έδωσε με παραλλαγή η συνάδελφός μου Δήμητρα.. Β....




Ας πούμε όμως της συνταγή.... πρώτα ξεκινάς με αγάπη ....



Συνταγή: Η ΜακαΒρωνοσαλάτα!

Υλικά
  • 1 πακέτο μακαρόνια κοφτά (μπορείτε να βάλετε και χρωματιστά) φιογκάκι ή άλλο
  • 1 βάζο αγγουράκια τουρσί
  • 4 αυγά
  • 1 μεγάλο σέλερι
  • Λάδι - μπαλσάμικο - μουσταρδα
  • 1 βάζο μαγιονέζα (για το τέλος)

Διαδικασία
Βράζουμε διαδοχικά: Μακαρόνια, Σέλερι, 4 αυγά (να γίνουν σφικτά, περίπου 10 λεπτά). Κόβουμε σε κομματάκια τετράγωνα τα αγγουράκια τουρσί.

Σε μία μεγάλη λεκάνη βάζουμε μέσα τα βρασμένα μακαρόνια (φυλάμε λίγο για στόλισμα), το σέλερι καλά κομμένο σε πολύ μικρά ή μεσαία κομματάκια, τα αγγουράκια τουρσί (κρατάμε λίγο για να στολίσουμε την πιατέλα) και κόβουμε τις άκρες των αυγών και τις φυλάμε για στόλισμα, και κάνουμε κυβάκια ή μικρά κομματάκια τα υπόλοιπα των αυγών μας.  Ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα ή με τα χέρια καλά.


Ετοιμάζουμε μετά την σάλτσα ντρέσινγ μας.... Στο βάζο από τα αγγουράκια Βάζουμε περίπου μέχρι την μέση ελαιόλαδο, μπαλσάμικό ξύδι, και λίγη μαλακή ή σκληρή μουστάρδα (εδώ είναι θέμα γούστου, εγώ πάντως έβαλα μαλακή).  Κλείνουμε το καπάκι και το κάνουμε σαν το σέικερ, χτυπάμε καλά να γίνει ομοιόμορφο! ένα μίγμα.

Στην λεκάνη μας ρίχνουμε αλατάκι - πιπεράκι κατά βούληση, ανακατεύουμε με τα χέρια.  Ανοίγουμε το βαζάκι με το μείγμα ντρέσινγκ, και το ρίχνουμε με τα υπόλοιπα υλικά μας στην λεκάνη.  Ανακατεύουμε με τα χέρια βάζοντας την αγάπη μας...

Τέλος βάζουμε το περιεχόμενο της λεκάνης σε μία μεγάλη πιατέλα σαλάτας (κατά προτίμηση στρογγυλή) και στρώνουμε τα υλικά ώστε να την καλλωπίσουμε.  Βάζουμε την μαγιονέζα και την στρώνουμε έτσι ώστε να μην φτάσει στα άκρα.  Στα άκρα όμως βάζουμε τα περισσευούμενα μακαρόνια... μετά λίγο πιο μέσα τα περισσευούμενα αγγουράκια, και τέλος παίρνουμε μία κορυφή αυγού την βάζουμε στο κέντρο και μετά κόβουμε στην μέση και τοποθετούμε τα υπόλοιπα αυγά γύρω από το κέντρο....
Κλείνουμε με λίγο βασιλικό, ή ντομάτα, ή κόκκινη πιπεριά.... στο κέντρο του κύκλου.... και 



Καλή επιτυχία, όρεξη και χώνεψη!!!!!
Είναι χαμένη η μέρα που δεν γέλασες


Συντάκτης: Μαρία Κάπα