Δροσερή σαλάτα με πλιγούρι και έντονη μυρωδιά καλοκαιριού


Τα Βλεφαρίσματα σας παρουσιάζουν μια εκδοχή της λιβανέζικης σαλάτας ταμπουλέ, η οποία όμως μοσχοβολάει ελληνικό καλοκαίρι και τρώγεται όλο το χρόνο.


Υλικά
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 1 μέτρια ντομάτα
  • 2/3 φλ. πλιγούρι
  • χυμός 1-2 λεμονιών
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι & πιπέρι κατά βούληση
Διαδικασία
Βάζουμε το πλιγούρι σε ένα μπωλ και το μουλιάζουμε για 1/2 ώρα σε δύο φλυτζάνια καυτό νερό με λίγο αλάτι μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Το στραγγίζουμε και προσθέτουμε το κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη, την τομάτα ψιλοκομμένη σε καρέ (τετράγωνα μικρά κομμάτια), τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και το χυμό λεμονιού.

Παρατηρήσεις
Αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα πριν σερβίρουμε για να αναδειχθούν τα αρώματα.



Καλή Επιτυχία!
Είναι χαμένη η μέρα που δεν γέλασες


Συντάκτης: Donna Cook