Πιράνχας στο Δέλτα του Έβρου; Ποιος θέλει νεκρό τον διάσημο υδροβιότοπο;

Τα Βλεφαρίσματα βλέπουν την  κακία σε όλο της το μεγαλείο... Αν δεν είναι ανθρώπινο χέρι δεν μπορεί να είναι τίποτα άλλο, το γεγονός που ανέφεραν τα thrakinea.gr, την προηγούμενη Κυριακή ότι πιάστηκε σε πετονιά ένα πιράνχας, όπως ανέφερε ο πρόεδρος των ερασιτεχνών αλιέων Ορεστιάδας.


Ως Πιράνχας αναφέρονται διάφορα γένη παμφάγων ψάριων που ζουν στα γλυκά νερά της Νότιας Αμερικής και κυρίως του Αμαζονίου. Τα πιράνχας χρησιμεύουν ως τροφή για τις κοινότητες των ιθαγενών στην περιοχή του Αμαζονίου.

Η Ελληνική προφορά "πιράνχας" είναι απευθείας (λανθασμένη) απόδοση της ορθογραφίας piranha, που όμως στην πραγματικότητα προφέρεται "πιράνια" ([piˈɾɐ̃ɲɐ]) στην Πορτογαλική γλώσσα, στην οποία το συμφωνικό σύμπλεγμα nh προφέρεται νι όπως στη λέξη νιάτα.

Δεν ήταν η πρώτη φορά όμως. Λέγεται ότι πριν λίγες μέρες ένας Τούρκος ψαράς έπιασε πιράνχας στο Δέλτα του Έβρου

Ο Καντίρ Οσάλ, ο οποίος, όπως δηλώνει στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων "Αναντολού", ψαρεύει εδώ και είκοσι χρόνια στον Έβρο υποστήριξε πως είναι η πρώτη φορά που συνάντησε πιράνχας στον Έβρο και ότι το ψάρι που πιάστηκε στα δίχτυα του είναι μεγέθους 45 εκατοστών.

Ο ψαράς κάλεσε τους αρμόδιους να κάνουν έρευνες, αφού τόνισε πως "αυτό μπορεί να είναι το τέλος της αλιείας στον Έβρο, αλλά και να αποτελέσει κίνδυνο και για τους ανθρώπους".

Ο Οσάλ είπε ότι το συγκεκριμένο ψάρι δεν συναντάται στην Τουρκία και ότι ενδεχομένως κάποιοι να το απελευθέρωσαν από κάποιο ενυδρείο, ενώ δεν απέκλεισε να υπάρχουν και άλλα ψάρια του είδους στο ποτάμι.

Εδώ τα Βλεφαρίσματα έχουν να πουν τούτο....   Είναι δυνατόν κάποιος να το απελευθέρωσε από κάποιο ενυδρείο, χωρίς να γνωρίζει τις συνέπειες;  Και αν είναι αλήθεια όλο αυτό, τι σκοπούς εξυπηρετεί;  Μόνο κάποιος με απώτερους σκοπούς ενάντια στην όμορφη περιοχή του υδροβιότοπου του Έβρου, θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο.... Οι σκέψεις δικές σας!


Είναι χαμένη η μέρα που δεν γέλασες


Συντάκτης:  Μαρία Κάπα
Πηγή:gr.news.yahoo.com/