Αυγούστου 06, 2012
A+ A-

Μους σοκολάτας ... με στέβια


Σήμερα τα Βλεφαρίσματα σας παρουσιάζουν μια μους σοκολάτας, εύκολη, χωρίς αυγά & με ελάχιστη ζάχαρη.  Ότι πρέπει για το καλοκαιράκι και για όσους δεν θέλουν να χρησιμοποιήσουν τη ζάχαρη, καθώς η συνταγή είναι με ζάχαρη ή με στέβια.

Υλικά
  • 200 γρ. σοκολάτα υγείας Ζωγράφος ή κουβερτούρα καλής ποιότητας (περιεκτικότητα σε κακάο >70% - έχει λίγη ζάχαρη) 
  • 100 γρ. γάλα (μπορεί να είναι και χαμηλών λιπαρών
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρευστη μορφή
  • 2 κουταλιές της σούπας στέβια ή ζάχαρη άχνη
  • Προαιρετικά προσθετουμε βανίλια ή ξύσμα πορτοκαλιού ή λικέρ αμαρέτο κλπ για μυρωδιά
Διαδικασία
Βράζουμε το γάλα και περιχύνουμε την κομμένη σοκολάτα για να λιώσει (εναλλακτικά βάζουμε μέσα στο γάλα τη σοκολάτα και τη λιώνουμε σε φούρνο μικροκυμάτων).
Ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα για να ομοιογενηθεί και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει λίγο, προσθέτουμε και ανακατεύουμε απαλά την κρέμα γάλακτος που έχουμε χτυπήσει με μίξερ ώστε να γίνει παχύρευστο σαν γιαούρτι (εκεί προσθέτουμε και την όποια ζάχαρη θα χρησιμοποιήσουμε).
Μοιράζουμε σε μπωλ και αφήνουμε στο ψυγείο να πήξει. 


  
Καλή επιτυχία!



Είναι χαμένη η μέρα που δεν γέλασες
Συντάκτης: Donna Cook