Δύο Ελληνίδες ..... μπροστάρισσες, η μήνυση στην Χάγη, και η 1η ΕπιτυχίαΤα Βλεφαρίσματα οφείλουν μαζί με όλη την Ελλάδα ένα μεγάλο "Μπράβο" σε  δύο Ελληνίδες, την Όλγα Γεριτσίδου και την κόρη της Τάνυα Γεριτσίδου, οι οποίες μόνες από 10.000.000 "Ελληνες", άρχισαν έναν τιτάνιο αγώνα πριν έναν περίπου χρόνο.  Κατέθεσαν μηνύσεις κατά της κυβέρνησης Παπανδρέου στο δικαστήριο της Χάγης, για καταπάτηση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, γενοκτονία εις βάρος του ελληνικού λαού και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας..Υπέβαλαν μηνύσεις με τα αυτονόητα αιτιολογικά κατά της κυβέρνησης Παπανδρέου, την ώρα που όλοι οι "αντιπολιτευόμενοι" πολιτικοί (ο "υπερβατικός" Σαμαράς, ο "τσαμπουκάς" η Κανέλη, ο "επαναστάτης" Τσίπρας με τον "ήρωα" Γλέζο, η Παπαρήγα του λαού, ο "πατριώτης" Καρατζαφέρης) οι δικαστικοί, οι συνταγματολόγοι, οι στρατηγοί, οι μεγαλοδικηγοροι, οι μεγαλοδημοσιογράφοι και οι ανα την Ελλάδα σκατάδες, δεν τολμούσαν ούτε να κοιτάξουν στα μάτια ... τα αφεντικά. 

Μόνο δύο γυναίκες τόλμησαν. Δύο γυναίκες των οποίων τα ονόματα πρέπει να γραφτούν στην ιστορία της Ελλάδος, ανεξαρτήτως του τελικού αποτελέσματος.... Είμαι μαζί με τον Γιάννη που  έστειλε την πληροφορία σίγουρη ότι θα θέλαμε να κάνουμε και μεις μια ανάλογη πράξη, μια που λέμε ότι αγαπάμε την Ελλάδα.  Αλλά δυστυχώς καθόμαστε και παρακολουθούμε τις δυσάρεστες εξελίξεις και περιμένουμε να κάνει κάτι, κάποιος ήρωας.  

Ένα χρόνο μετά τη μήνυση των δύο Ελληνίδων,  η πρώτη δικαίωση ήλθε:
 
Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης με έγγραφό του στα αγγλικά και τα γαλλικά ανακοίνωσε, ότι ο φάκελος ανοίγει!

Την αναφορά (χρησιμοποιείται ο όρος reference) της υπόθεσης με αριθμό OTP-CR-47/12 υπογράφει ο επικεφαλής του γραφείου πληροφοριών του Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης M. P. Dillon. Η εκπαιδευτική ψυχολόγος Όλγα Γεριτσίδου και η κόρη της ψυχοπαιδαγωγός και εκδότρια Τάνυα, κατέθεσαν τη μήνυση στις 22 Μαρτίου του 2011.  Ακολούθησε μαζική αποστολή χιλιάδων email από Έλληνες από όλο τον κόσμο, με τα οποία πίεζαν τη Χάγη να πάρει θέση και να εξετάσει την υπόθεση. Σχεδόν ένα χρόνο μετά, στις 19 Μαρτίου 2012, η Χάγη με επίσημο έγγραφό της γνωστοποίησε στις κυρίες Γεριτσίδου, ότι η μήνυσή τους έχει εισαχθεί στον κατάλογο του γραφείου και θα εξετασθεί με προσοχή, όπως γίνεται ανάλογα με την περίπτωση, σύμφωνα με τις διατάξεις του Καταστατικού.

Ενημερώνει ακόμη, ότι μόλις υπάρξει απόφαση, θα ενημερωθούν εγγράφως για αυτήν καθώς και για τους λόγους της απόφασης. «Δράσαμε όλοι μαζί και φέραμε την πρώτη νίκη! Όσο και να προσπάθησαν να κωλυσιεργήσουν, όσο και αν προσπάθησαν να προβάλλουν δικαιολογίες για να μην δεσμευθούν επισήμως να τοποθετηθούν ενώπιον της διεθνούς και της Ελληνικής κοινής γνώμης  ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΤΥΧΑΝ.

Αποτελεί ιστορική πρωτιά της Ελλάδας, όπου δύο απλοί Πολίτες, με μόνη την επιταγή του άρθρου 120 του Συντάγματος, εξαναγκάζουν την κινητοποίηση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης κατά πολιτικών και κυβερνήσεων, που έχουν το θράσος να αυτοπαρουσιάζονται ως υπεράνω του Νόμου και παντοδύναμοι. "Ακόμη μια φορά στην Ιστορία η Ελλάδα πρωτοπορεί και δείχνει τον δρόμο για την Δικαιοσύνη και την πραγματική Δημοκρατία", σχολίασαν οι κυρίες Γεριτσίδου.

Βέβαια για την συνέχεια, αν κρίνουμε την απόφαση που πήραν στην υπόθεση του Δίστομου εναντίον της Γερμανίας για τις αποζημιώσεις, επιφυλάσσομαι. Αλλά οι δύο ηρωίδες - Ελληνίδες έκαναν την αρχή. Χιλιάδες άλλοι Έλληνες από όλο τον κόσμο ανταποκρίθηκαν στην κίνησή τους και έβαλαν το δικό τους «λιθαράκι» για να φτάσουμε στην πρώτη νίκη, κατακλύζοντας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της Χάγης. Ο ελληνικός λαός απαιτεί να δικαστούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά όσοι έσυραν τη χώρα στο ΔΝΤ και βύθισαν τους πολίτες στη φτώχεια και τη δυστυχία.

Έπεται συνέχεια....Είναι χαμένη η μέρα που δεν γέλασες 

Συντάκτης: Μαρία Κάπα
Πηγή/κατασκευαστής: newsview
Επίσημη σελίδα: dailymotion.com/
Εμφανίσεις βίντεο: 22248