Πόπη Χαβιάρα - Συνέντευξη 1η: Ένας έρωτας από Κούβα που καλά κρατεί!



Τα Βλεφαρίσματα ξεκινούν σήμερα μια ενότητα που αφορά παρουσιάσεις - συνεντεύξεις μελών μας.  Πρώτος σταθμός, η γεμάτη ενέργεια και γλυκύτητα, Πόπη Χαβιάρα... που λόγω των πολλών ιδιοτήτων της θα την παρουσιάσω σε 2 αφιερώματα... καθώς θα διδαχτούμε όλοι πολλά από τον δρόμο της...




 Η Πόπη Χαβιάρα είναι μια πολύ ενεργητική, πάντα χαμόγελο μητέρα, δύο υπέροχων κοριτσιών. Αλλά η ζωή της χαρακτηρίζεται από τις πολλές όμορφες πτυχές της. Η οποία έχει πάρει 2 δρόμους που θα αποδώσουμε σε 2 συνεντεύξεις.  Όσον αφορά την πτυχή "ARIEL Y SU RITMO LATINO" μας είπε σχετικά:

  • Μ. ΚάπαΣυγκρότημα "ARIEL Y SU RITMO LATINO".  Πως μπήκε αυτός ο δρόμος στην ζωή σου; 
  • Π. Χαβιάρα:  Η πρώτη πτυχή μου είναι συνδεδεμένη με το κουβανέζικο συγκρότημα RITMO LATINO, το οποίο γεννήθηκε το 2004.  Εγώ μαζί με τον σύζυγό μου Κουβανό μουσικό Αριέλ Βερμούδεζ Πέρεζ, και τον φίλο του Νάτσο, δημιουργούμε το συγκρότημα που μετονομάστηκε αργότερα στο σημερινό του όνομα ARIEL Y SU RITMO LATINO,  για να τιμήσουμε τον εμπνευστή του όμορφου σχήματος Ariel που έφυγε απρόσμενα για το μεγάλο ταξίδι....
Η λογική ήταν να βάλουμε την μέχρι τότε άγνωστη σχεδόν Κουβανέζικη μουσική και ρυθμούς στα clubs της χώρας αλλά και στη καρδιά μας.
Προσωπικά παίρνω την θέση του μάνατζερ και μαζί με τους 6 κουβανούς μουσικούς οι οποίοι παίζουν salsa, merengue, son, chacha mambo, cumbia γράφοντας έτσι τη δική τους ιστορία στα καλλιτεχνικά δρώμενα της Ελλάδας.
Από τότε μέχρι σήμερα το Κουβανέζικο συγκρότημα βρίσκεται σε πολλές εκδηλώσεις, με ιδιαίτερη έμφαση στην περίοδο του Καρναβαλιού, καθώς η κουβανέζικη μουσική  με βάση το Καρναβάλι του Ρίο είναι στα φόρτε της.
  • Μ. Κάπα: Τι ερωτεύεται κανείς στην Κούβα;
  • Π. Χαβιάρα:  ΤΑ ΠΑΝΤΑ ! Τους φιλόξενους και χαμογελαστούς ανθρώπους, το τρόπο σκέψης, το τοπίο, το παραδοσιακό φαγητό , το mojito , τη crystal (Παραδοσιακή μπύρα), τα κουβανέζικα πούρα και πάνω απ' όλα το χορό !!!
  • Μ. ΚάπαΤι σημαίνει για σένα μουσική;
  • Π. Χαβιάρα:  Η χαρτογράφηση της καρδιάς σε νότες.
  • Μ. ΚάπαΠοια φράση θα ήθελες να θυμούνται και να ακολουθούν τα παιδιά σου όταν μεγαλώσουν;
  • Π. Χαβιάρα:  Με τα παιδιά μου συζητάμε πολύ και για τα πάντα.  Θα ήθελα να μπορούν να θυμούνται όλα όσα τις έχουν εντυπωσιάσει σε σχέση με τις συζητήσεις μας αλλά και που νομίζουν ότιι θα είναι χρήσιμα στη ζωή τους για να γίνουν καλλίτεροι άνθρωποι.
Δε ξέρω τι θα θυμούνται αλλά ξέρω τι δεν θα ήθελα ποτέ να ξεχάσουν ...ότι είναι τα παιδιά της αγάπης . Είναι τα παιδιά του έρωτα της μαμάς και του μπαμπά.
Νομίζω από αγάπη και έρωτα , ξεκινάνε ΤΑ ΠΑΝΤΑ.
  • Μ. ΚάπαΑν σου ζητούσαν κάτι να προσφέρεις στην κοινωνία, τι θα σκεφτόσουν να κάνεις;
  • Π. Χαβιάρα:  Μου αρέσουν τα πράγματα ουσίας και αποτελέσματος και όχι τα ΘΑ και τα πολλά λόγια. Μακάρι να μπορούσα να έλυνα τα προβλήματα σίτισης και υγείας όλου το κόσμου. Αυτό όμως που μπορώ να κάνω απλόχερα είναι ,να είμαι ουσιαστικά σε όποιον με χρειάζεται σε προσωπικό επίπεδο αλλά και μέσα απο τον εθελοντισμό ,μέσω της ΜΕΡΙΜΝΑΣ, της UNESCO και της σελίδας μου στο διαδίκτυο ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΣΕ ΧΗΡΕΙΑ.
  • Μ. Κάπα: Τι προγραμματίζεις αυτόν τον καιρό;
  • Π. Χαβιάρα:  Πολλές και όμορφες εκδηλώσεις καλλιτεχνικές αλλά και εθελοντικές δράσεις μέσω των φορέων που προανέφερα.
Δείτε σχετικό βίντεο του συγκροτήματος, κλείστε τα μάτια και ερωτευτείτε!!!






Σχετικές πληροφορίες με βίντεο, εκδηλώσεις, (Καρναβάλι Ρέντη, Καρναβάλι Κορίνθου, Cubanita, Esclaye,  Art Zone, Palenque κ.α.) καθώς και on line μουσική του συγκροτήματος θα βρείτε στην σελίδα myspace.com/arielysuritmolatino


Είναι χαμένη η μέρα που δεν γέλασες...


Συντάκτης: Μαρία Κάπα