Τεστ Alzheimer! Αν το περάσεις πες αντίο στον φόβο σου για την νόσο!


Τα Βλεφαρίσματα βρήκαν ένα ενδιαφέρον τεστ, το οποίο μπορεί να εντοπίσει την πιθανότητα εξέλιξης μιας ασθένειας που επηρεάζει συνήθως άτομα μεγάλης ηλικίας. Νόσος Αλτσχάιμερ...


\
Τι είναι όμως η νόσος Αλτχάιμερ;

Με τον όρο άνοια εννοούμε την έκπτωση των νοητικών ικανοτήτων του ατόμου, κατ’ αρχήν της μνήμης και της κρίσης, του λόγου, της προσωπικότητας με συνέπεια τη σταδιακή έκπτωση της καθημερινής λειτουργικότητας. 

Η νόσος Αλτσχάιμερ είναι η συχνότερη μορφή άνοιας (60 % του συνόλου) από την οποία πάσχουν 160.000 άνθρωποι στην Ελλάδα, 7.300.000 στην Ευρώπη και 35.000.000 σ’ όλο τον κόσμο. Εκδηλώνεται συνήθως σε άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών, σπάνια σε ηλικίες 50-65, ενώ είναι πολύ σπάνια σε ηλικίες μικρότερες των 50 ετών. 

Προκαλεί βαθμιαία εκφύλιση του εγκεφάλου και έχει ως αποτέλεσμα την πρωιούσα έκπτωση των νοητικών λειτουργιών και στα προχωρημένα στάδια και της κινητικότητας.

Άνοια, επίσης, μπορούν να προκαλέσουν τα αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια, μεγάλα και μικρά, οι όγκοι του εγκεφάλου, το AIDS, διάφορες εγκεφαλίτιδες, μεταβολικά νοσήματα, νοσήματα του θυρεοειδούς, διάφορα φάρμακα κ.ά.

Τα τελευταία χρόνια, η διάγνωση της νόσου Αλτσχάιμερ, νόσου που αφορά κυρίως στην Τρίτη Ηλικία, γίνεται με ολοένα αυξανόμενους ρυθμούς. 

Για να κάνετε το τεστ λοιπόν, χρειάζεται μόνο να μπείτε εδώ.

Θα εμφανιστεί μία σελίδα που θα πρέπει απλά να λύσετε το puzzle.  Αν το κάνετε.... θα εμφανιστεί η φωτογραφία του τίτλου, και μπορείτε να πείτε αντίο στην νόσο.... 

Χαμογελάστε.... γιατί είναι χαμένη η μέρα που δεν γέλασες.....

Συντάκτης: Μαρία Κάπα
Πηγή/κατασκευαστής: http://www.brl.ntt.co.jp/people/hara/fly.swf