Isang Litrong Liwanag ADVERTISEMENT - Φως για τις φτωχές γειτονιές όλου του κόσμου



Συντάκτης: Μαρία Κάπα

Τα Βλεφαρίσματα βρήκαν μια αξιόλογη εφαρμογή της Φυσικής επιστήμης, βοηθά κόσμο που αντιμετωπίζει προβλήματα επιβίωσης και όχι μόνο.  Ένα μπουκάλι πλαστικό της κόκα-κόλας, ιονισμένο νερό,, και μια πρόχειρη κατασκευή στην οροφή της καλύβας, γίνεται το φως για ανθρώπους που δεν έχουν την δυνατότητα ρεύματος.  Η συγκεκριμένη εφαρμογή χρησιμοποιείται ήδη σε πολλές φτωχές πόλεις του κόσμου, αλλά το συγκεκριμένο βίντεο είναι τραβηγμένο στην πόλη Sitio Maligaya.  Εμείς βλεφάραμε το βίντεο στο Youtube, αλλά θέλουμε να προσθέσουμε κάποιες παρατηρήσεις φοιτητών μας:


Οι φοιτητές χρησιμοποίησαν ένα μπουκάλι του ενάμιση λίτρου, το γέμισαν με νερό, πρόσθεσαν 2-3 κουταλιές χλωρίνη και το τοποθέτησαν σε ένα άνοιγμα μιας μεταλλικής οροφής. Το ηλιακό φως διαθλάται μέσα στο υγρό και δημιουργεί ακτινοβολία ισοδύναμη με 55 ή 60 βατ καθαρού λευκού φωτός. Επιπλέον, η χλωρίνη εμποδίζει τη δημιουργία άλγης, βακτηρίων και μικροοργανισμών στο νερό, ενώ τα μπουκάλια δεν θερμαίνονται και είναι σχεδιασμένα να παράγουν καθαρό φως για πέντε χρόνια.  Η χλωρίνη κάνει την εφαρμογή πιο αποτελεσματική.  Εντυπωσιακό.

Δεν ξέρω που αποσκοπεί αυτή η διαφήμιση. Μήπως είναι μια έμεση διαφήμιση προϊόντος;  Δεν ξέρω.  Απλά μου κάνει εντύπωση πως σε μένα έφτασε σε μορφή email, και με την παρατήρηση ότι μια και η Ελλάδα θα γίνει τριτοκοσμική χώρα, αυτή η εφαρμογή θα γίνει λύση για να έχουμε φως....  Τέλος πάντων...  η γνωστή και μη εξαιρετέα πάντως Coca-Cola, στο συγκεκριμένο δίνει το φως σε ανθρώπους.... εμείς που δεν είμαστε 3οκοσμικοί γιατί την πίνουμε;

  1. Σε περίπτωση εμετών στα παιδιά (ή τα μεγάλα παιδιά) προσφέρει τους πολύτιμους ηλεκτρολύτες, καθώς χωρίς αυτούς δεν υπάρχει ενέργεια στο σώμα και μπορεί να γίνει μεγάλη ζημιά.  Πολύ νερό και λίγη Coca - Cola, αναπληρώνει την υγεία του παιδιού μας άμεσα.
  2. Αν έχετε φάει πολύ .... και κάνατε δίαιτα! πιείτε μετά Coca-Cola..... τα καίει όλα! Και βοηθά να πάτε άμεσα στην τουαλέτα (!)

Απολαύστε το ....




Πηγή: 
Επίσημη σελίδα: youtube.com
Εμφανίσεις Υοutube: 1733799