Ηλεκτρικά Αυτοκίνητα.... και μάλιστα ΕΛΛΗΝΙΚΑ!


Σίγουρα θα έχετε ακούσει πως υπάρχουν αντιδράσεις για την κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων.  Ίσως μάλιστα στις δυσοίωνες προβλέψεις για την κατασκευή τους, είχατε ακούσει ότι ενώ στους Ολυμπιακούς του 2004 υπήρχαν ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα, οι εταιρίες ενώ τους ζητήθηκε δεν τα πούλησαν στους οδηγούς αλλά προτίμησαν να τα καταστρέψουν!  Κάποιοι κατηγορούν το τραστ του Πετρελαίου γιαυτό.  Τα Βλεφαρίσματα σας ενημερώνουν πως φαίνεται ο δρόμος να ανοίγει.

Μάλιστα προγραμματίστηκε η  κατασκευή να είναι made in Greece! Υπάρχουν ήδη προσπάθειες και μάλιστα σοβαρές για την κατασκευή αλλά και μετατροπή βενζινοκίνητων αυτοκινήτων.  Ένα από αυτά είναι η προσπάθεια που ξεκίνησε στο Βιοτεχνικό Πάρκο Πτολεμαΐδας όπου θα λειτουργήσει από του χρόνου η πρώτη, μετά τέσσερις δεκαετίες, γραμμή συναρμολόγησης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη χώρα μας.  Ήδη όμως υπάρχουν 2 αδέλφια στην Μυτιλήνη που μετατρέπουν τα βενζινοκίνητα αυτοκίνητα σε ηλεκτρικά στο πλαίσιο ερευνητικού προγράμματος του ΕΜΠ, σύμφωνα με δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας.

Οι συνθήκες για ένα τέτοιο εγχείρημα στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία δείχνουν να είναι ευνοϊκές, αφού η αγορά ζητά περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ενώ με την πάροδο του χρόνου οι μικρότερες γραμμές συναρμολόγησης/παραγωγής οχημάτων κερδίζουν έδαφος.  Το κόστος βέβαια δεν είναι ιδιαίτερα μικρό, και ξεκινά από 5.000,00 ως 7.000 ,00 €

Τα δυο αδέλφια, ο Κώστας και ο Τάσος Κόρακας, έχουν ήδη μετατρέψει ένα smart και ένα Fiat Panda σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα, τα οποία όμως κινούνταν με μπαταρίες μολύβδου.

Το νέο τους «δημιούργημα» είναι ένα Citroen Saxo που από σήμερα βρίσκεται στην Αθήνα προκειμένου να περάσει από τους απαραίτητους ελέγχους στο Πολυτεχνείο, ώστε να βεβαιωθεί ότι πληροί τις απαιτούμενες προδιαγραφές.

Να αναφερθεί ότι το κόστος για 100 χλμ. σύμφωνα με τα τιμολόγια της Δ.Ε.Η. δεν είναι παραπάνω από 1,5 €!

Εννοείται ότι η Κίνα δεν θα μπορούσε να μείνει απ'έξω.  Οι κινέζικες αυτοκινητοβιομηχανίες Chery και BYD ετοιμάζονται να εισέλθουν στην αγορά των πράσινων αυτοκινήτων της Κίνας.

Δείτε το σχετικό βίντεο.


Συντάκτης: Μαρία Κάπα
Πηγή/κατασκευαστής: econews.gr/
Επίσημη σελίδα:  econews.gr/     youtube.com/                         
Εμφανίσεις Υοutube: 1857