Καλά Χριστούγεννα...



Τα Βλεφαρίσματα πατάνε 8 χρόνια στον αέρα των blog.... Και σας εύχονται


Καλά χριστούγεννα με υγεία και ευτυχία...




Ξημέρωσε σήμερα Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2017, παραμονή Χριστουγέννων μία μέρα διαφορετική.  Αν και για μένα τα Χριστούγεννα προμηνύαν πάντα άσχημες καταλήξεις, δεν αφήνω την καλοσύνη αυτής της μέρας να πάει χαμένη.

Σήμερα μέσα από την ζέστη των άχυρων και των ζώων γεννήθηκε ο Μεσσίας.  Σαν σήμερα ξεπρόβαλλε η ελπίδα να μας αγκαλιάσει για να ξεπροβάλει το μεγάλο μονοπάτι της Αγάπης.  Της ανιδιοτελούς εκείνης Αγάπης που χαμογελά με θέρμη σε όποιο ζωντανό αυτού του πλανήτη.

Τα πρώτα παιδάκια ξεπροβάλλανε δειλά δειλά για να πουν τα κάλαντα και το "Καληνημέρα Άρχοντες" και μαζί ξεπρόβαλλε η χαρά και η ικανοποίηση για την άγια τούτη μέρα.  Πόσες αναμνήσεις από τα δικά μου κάλαντα που τα έλεγα τότε με τον αδελφό μου με συνοδεία κιθάρας.  Πόσους δρόμους και σπίτια περάσαμε και ανοίξαν για να μας υποδεχτούν, μαζί με δίπλες, κουραμπιέδες και μελομακάρονα.  Φωτάκια να τρεμοπαίζουνε παντού και καμπανάκια που γλυκά μας θυμίζανε την γέννησή του.  Τι όμορφη τούτη η μέρα...

Και μετά το βράδυ μοσχομύριζε ο τόπος γαλοπούλα ή αρνάκι ανάλογα την όρεξη του καθενός.  Πάντα περίμενα την γέμιση που ήταν γεμάτη με κάστανα, σταφίδες και μυρωδικά και την κατάφερνα δεόντως.  Έτσι και σήμερα θα φτιάξω εγώ την γέμιση μαζί με την γαλοπούλα και θα καθίσουμε όλη η οικογένεια στο γιορτινό τραπέζι. Ε θα το ξενυχτήσουμε λίγο και θα τραγουδήσουμε μαζί τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα. Μα όλοι θα πρέπει να σκεφτόμαστε:

  1. Ακόμα κι αν η ζωή δεν είναι τέλεια, τα Χριστούγεννα μπορούν να είναι έτσι κι αλλιώς γεμάτα όμορφες στιγμές.
  2. Άγιος Βασίλης υπάρχει. Η δουλειά του είναι απλή αλλά έχει δύναμη: Διδάσκει παιδιά να πιστεύουν σε κάτι που δεν μπορούν να δουν ή να αγγίξουν. Διαβάστε αυτό το γράμμα μιας μαμάς προς την κόρη της και θα συμφωνήσετε…
  3. Η στιγμή που βλέπεις τα παιδιά σου να ξυπνάνε και τρέχουν να ανοίξουν τα δώρα που τους έφερε ο Άγιος Βασίλης είναι από τις πιο όμορφες της ζωής. Απολαύστε την!
  4. Νομίζω ότι καθώς μεγαλώνεις, η Χριστουγεννιάτικη λίστα σου μικραίνει και τα πράγματα που πραγματικά θέλεις για τις γιορτές δεν αγοράζονται με χρήματα.
  5. O Christopher Moore είπε: «Τα παιδιά βλέπουν τη μαγεία γιατί ψάχνουν για αυτήν». Βρείτε κι εσείς τη μαγεία, φέτος τα Χριστούγεννα!
  6. Και κουλουράκια και μπισκοτόσπιτα και κουραμπιέδες και μελομακάρονα  και καλεσμένοι και επίσημο γεύμα και τέλεια στολισμένο σπίτι και παιδικές παραστάσεις και ψώνια και χαρούμενοι και χαλαροί γονείς; Δεν είναι και τόσο απλό. Μετρήστε τις δυνάμεις σας και κάντε μόνο όσα αντέχετε. Καλύτερα λίγα και καλά παρά ΟΛΑ, αν πρόκειται να καταλήξετε να ξεφωνίζετε από τα νεύρα και την κούραση.
  7. Θυμηθείτε και σεις τα Χριστούγεννα των παιδικών σας χρόνων. Ποιες ήταν οι καλύτερες σας αναμνήσεις; Τι γέμιζε την καρδιά σας; Τι έχετε κρατήσει; Αυτά είναι που αξίζει να επαναλάβετε…

Εύχομαι λοιπόν και γω ευημερία....

Καλά Χριστούγεννα σε όλο τον κόσμο... με αγάπη



Είναι χαμένη η μέρα που δεν γέλασες

Συντάκτης: Μαρία Κάπα