Πως η αυτοσυγκεντρωμένη σκέψη ενώνει την ανθρωπότητα - Μάθημα 5ο - Th. Dumont


Τα Βλεφαρίσματα ενώνουν το είναι μας με τον κόσμο. Ο Theron Q. Dumont, μας κάνει το Πέμπτο (5) μάθημα: "Πως η αυτοσυγκεντρωμένη σκέψη ενώνει την ανθρωπότητα" .  Μέρος από το βιβλίο με τίτλο "Η δύναμη της αυτοσυγκέντρωσης". Βρείτε τα προηγούμενα άρθρα:


 
Εξαρτάται από την δύναμή σου αν θα ικανοποιήσεις κάθε επιθυμία σου.  Η επιτυχία είναι αποτέλεσμα του τρόπου που σκέφτεσαι.  Θα σου δείξω πως να σκέφτεσαι για να είσαι πετυχημένος.

Απεριόριστη είναι η δύναμη που διαθέτεις για να σκέφτεσαι, και αυτό είναι ο κρίκος που σε συνδέει με την πυγή της παντογνωσίας.  Η επιτυχία είναι αποτέλεσμα κάποιων διαθέσεων του νου ή του τρόπου του σκέπτεσθαι.  Αυτές οι διαθέσεις μπορούν να ελεγχθούν από σένα και να παρουσιαστούν όπως εσύ θέλεις.

Εξελίχθηκες σε αυτό που είσαι από ένα ταπεινό άτομο, γιατί έχεις τη δύναμη να σκέφτεσαι.  Αυτή η δύναμη δε θα σε εγκαταλείψει, αλλά θα σε ενθαρρύνει μέχρι να φτάσεις την τελειότητα.  Καθώς εξελίσσεσαι, δημιουργείς καινούργιες επιθυμίες οι οποίες μπορούν να ικανοποιηθούν.  Η δύναμη να τις κυβερνήσεις βρίσκεται μέσα σου.  Τα εμπόδια είναι και αυτά μέσα σου, λόγω άγνοιας.

Η αυτοσυγκεντρωμένη σκέψη θα σε κάνει να συντρίβεις τα εμπόδια ενώ θα δοκιμάσει το οικοδόμημα της συνειδητής σκέψης.  Όταν το μάθεις αυτό, θα ελέγχεις της νοητικές δημιουργίες σου.  Αυτές με την σειρά τους θα βοηθήσουν στο να πλάσεις το φυσικό περιβάλλον σου και έτσι θα γίνεις κύριος των καταστάσεων.

Είναι ακριβώς το ίδιο εύκολο να περιβάλεις τη ζωή με αυτό που θέλεις όσο και με αυτό που δεν θέλεις.  Το ζήτημα είναι πόσο αποφασισμένος είσαι.  Δεν υπάρχουν τείχη που να θα σε εμπόδιζαν να αποκτήσεις αυτό που θέλεις, υπό τον όρο ότι είναι δίκαιο.  Αν διαλέξεις κάτι άδικο μπαίνεις σε αντίθεση με την παντοδυναμία του σύμπαντος και σου αξίζει να αποτύχεις.  Ενώ αν διαλέξεις κάτι που ανήκει στην σφαίρα του δίκαιου, βοηθάς τον εαυτό σου με τις προστάτιδες δυνάμεις του σύμπαντος να στεφτείς με επιτυχία.

Τα σχέδια που δεν είναι χτισμένα στην αλήθεια επίσης δίνουν παράφωνους παλμούς και είναι κατά συνέπεια αυτοκαταστροφικά.  Ποτέ μην προσπαθείς να οικοδομήσεις μέχρι να είσαι σε θέση  να φτιάξεις ένα σωστό οικοδόμημα.

Όλες οι υποθέσεις έχουν επιτυχία με τον καιρό, παρόλο που προσωρινά μπορεί να αποτύχουν.  Έτσι πρέπει να αντιμετωπίσεις τη στιγμή που όλα φαίνονται εναντίον σου.

"Όπου υπάρχει θέληση, υπάρχει τρόπος". Ο λόγος που τα πράγματα είναι έτσι, είναι ότι η θέληση μπορεί να φτιάξει έναν τρόπο, αρκεί να της δοθεί η ευκαιρία να εξασφαλίσει τη υποστήριξη των βοηθητικών δυνάμεων.  Όσο περισσότερο καλλιεργηθεί αυτή η δυνατότητα, τόσο μεγαλύτερος είναι ο δρόμος στον οποίο θα οδηγήσει.

Δεν είναι πάντα απαραίτητο να σκέφτεσαι την επιτυχία μιας επιχείρησης όταν ασχολείσαι με αυτήν.  Γιατί όταν το σώμα αδρανεί, το μυαλό είναι ελεύθερο να συλλάβει νέες ιδέες οι οποίες θα οδηγήσουν στην ευκαιρία που εσύ ψάχνεις.  Αν είσαι πραγματικά απασχολημένος κάνοντας κάτι, σκέφτεσαι στα κανάλια που προηγουμένως δημιούργησες και η δουλειά δεν χρειάζεται να ξαναγίνει.

Όταν είσαι σε κακή διάθεση, προσελκύεις σκέψεις παρόμοιας φύσης βάσει του νόμου της συγγένειας.  Γιαυτό είναι τόσο σημαντικό να κάνεις σκέψεις επιτυχούς φύσης, ώστε να προσελκύεις παρόμοιες. Οι άσχημες σκέψεις είναι καθορισμένες να φέρουν αποτυχία.

αν δεν είσαι ικανός να ελέγξεις τους φόβους σου, πες μόνο στην λανθασμένη απόφαση: "Μην διστάζεις ή μη φοβάσαι, πραγματικά δεν είμαι μόνος.  Περιβάλλομαι από αόρατες δυνάμεις που θα με βοηθήσουν να απομακρύνω της δυσμενείς συνθήκες".  Σύντομα θα έχεις περισσότερο κουράγιο.  Η διαφορά του δειλού από τον τολμηρό βρίσκεται στη θέληση και την ελπίδα του τελευταίου.  Γιαυτό, ακόμη και στην περίπτωση που δεν έχεις επιτυχία, πίστευε σε αυτήν, έλπιζε για αυτήν διεκδίκησέ την.

Το ζήτημα είναι να είσαι ικανός να ελέγχεις τις επουσιώδεις πράξεις σου, διαφορετικά αρχίζεις μια συνήθεια που θα είναι δύσκολο να την ξεπεράσεις αργότερα.  γιατί οι ικανότητές σου δεν έχουν συνηθίσει να αυτοσυγκεντρώνονται.  Αν αφήνεις το μυαλό σου να περιφέρεται όταν κάνεις ασήμαντα πράγματα, το πιθανότερο είναι να πάθει κάποια ζημιά και θα δυσκολευτεί πολύ να συγκεντρωθεί στις σημαντικές πράξεις όταν αυτό χρειαστεί.

Η θέληση δεν ενεργεί με καθαρότητα, αποφασιστικότητα και προθυμία, εκτός αν έχει εκπαιδευτεί να το κάνει.  Είναι ελάχιστοι σχετικά αυτοί που πραγματικά ξέρουν τι κάνουν σε συνεχή βάση.  Αυτό συμβαίνει, γιατί δεν παρατηρούν με αρκετή μεθοδικότητα και ακρίβεια τον εαυτό τους, ώστε να γνωρίζουν τι κάνουν.  Δεν είναι δύσκολο να ξέρεις τι κάνεις ανά πάσα στιγμή, χρειάζεται μόνο να ασκείσαι στην αυτοσυγκέντρωση με άνετη περίσκεψη και να εκπαιδεύσεις τον εαυτό σου να σκέφτεσαι καθαρά, άμεσα και αποφασιστικά.


Είναι χαμένη η μέρα που δεν γέλασες