Αυτοσυγκέντρωση, η σιωπηλη δύναμη που έχει αποτελέσματα σε κάθε απασχόληση - Th. Dumont



Τα Βλεφαρίσματα μεριμνούν στο κέρδος που έχεις όσον αφορά την  αυτοσυγκέντρωση. Ο Theron Q. Dumont, μας κάνει το τέταρτο (4) μάθημα: "Αυτοσυγκέντρωση, η σιωπηλη δύναμη που έχει αποτελέσματα σε κάθε απασχόληση" και βοηθά στο θέμα της απασχόλησης.  Μέρος από το βιβλίο με τίτλο "Η δύναμη της αυτοσυγκέντρωσης". Βρείτε τα προηγούμενα άρθρα:
 
Θέλω να αντιληφθείς πόσο ισχυρή είναι η σκέψη.  Μια σκέψη φόβου άσπρισε τα μαλλιά κάποιου σε μια νύχτα.  Είπαν κάποτε σε έναν φυλακισμένο που είχε καταδικαστεί σε θάνατο, ότι αν δεχόταν να πάρει μέρος σε ένα πείραμα, και επιζούσε, θα τον άφηναν ελεύθερο.  Ο κατάδικος δέχτηκε. Ήθελαν να δουν πόσο αίμα θα μπορούσε να χάσει κανείς, κι ωστόσο να επιζήσει.  Συμφώνησαν ότι το αίμα θα έσταζε εμφανώς από ένα κόψιμο στη γάμπα του.  Το κόψιμο που του έγινε ήταν ασήμαντο, και στην ουσία δεν διέφυγε αίμα.  Το δωμάτιο ήταν σκοτεινό και ο κρατούμενος νόμιζε ότι το στάγμα που άκουγε προερχόταν πραγματικά από το πόδι του.  Το επόμενο πρωί ήταν νεκρός από νοερό φόβο.

Τα δύο παραπάνω παραδείγματα σου δίνουν μια ιδέα της δύναμης της σκέψης.  Το να αντιληφθείς στην ακρίβεια τη δύναμη της σκέψης, είναι πολύ σημαντικό για σένα.

Με τη δύναμη της αυτοσυγκεντρωμένης σκέψης μπορείς να κάνεις τον εαυτό σου ότι θέλεις.  Αν θα μελετήσεις την άχρηστη διάθεση της ανησυχίας της στενοχώριας, της αποθάρρυνσης, της απογοήτευσης, και τόσων άλλων που είναι αποτελέσματα των σκέψεών που δεν ελέγχονται, θα αντιληφθείς πόσο σημαντικός είναι ο έλεγχος των σκέψεών σου. Οι σκέψεις σε κάνουν ότι είσαι.

Βλέπεις ανθρώπους στον δρόμο και από την έκφραση του προσώπου τους αντιλαμβάνεσαι ότι σπατάλησαν την ζωή τους.  Μην ξεχνάς ότι οι σκέψεις σου φτιάχνουν το περιβάλλον σου, τους φίλους σου, και ότι εφόσον οι σκέψεις σου αλλάζουν, αλλάζουν και αυτοί.  Οι καλές σκέψεις είναι εποικοδομητικές.  Οι πονηρές ολέθριες.  Η σπουδαιότητα των σκέψεων είναι πολύτιμη.

Αν οι σκέψεις σου έχουν υψηλό ήθος, συνδέεσαι με ανθρώπους που έχουν την ίδια διανοητικότητα και είσαι ικανός να βοηθήσεις τον εαυτό σου.  Αν οι σκέψεις σου είναι πονηρές, θα βρεις πονηρούς για να συναναστραφείς που θα σε εξαπατήσουν.

Σκέψης σωστής και καλής διάθεσης θα σε φερουν σε αρμονία με ανθρώπους που αξίζουν κάτι στον κόσμο και που είναι ικανοί να σε βοηθήσουν αν θα χρειαζόταν. όπως κάνει ο καθένας σχεδόν κατά καιρούς.

Έχεις εσωτερικές συγκεντρωμένες δυνάμεις που όταν καλλιεργηθούν, θα σου φέρουν πολύ μεγαλύτερη ευτυχία από όση φαντάζεσαι.  Οι περισσότεροι άνθρωποι διανύουν τρέχοντας τη ζωής τους, διώχνοντας κυριολεκτικά όσα επιδιώκουν.  Με την αυτοσυγκέντρωση μπορείς να πραγματοποιήσεις πάρα πολλά, χωρίς μεγάλη προσπάθεια, ανατρέποντας τη ζωή σου.  

Πως να μιλάς σοφά:  Για να μιλάς σοφά, πρέπει να εξασφαλίσει μια μερική αυτοσυγκέντρωση των ικανοτήτων και δυνάμεών σου στο θέμα που χειρίζεσαι.  Ο λόγος έχει σχέση με την εστίαση των δυνάμεων του μυαλού, καθώς επισύρει τη προσοχή στο εξωτερικό, και κατά συνέπεια δύσκολα μπορεί να συγκριθεί με το βαθύ εσωτερικό του υποσυνείδητου μυαλού. όπου βαθιές σκέψεις και σιωπηλές δυνάμεις μεγάλης ισχύος αναπτύσσονται.  Είναι απαραίτητο να είσαι σιωπηλός, πριν μπορέσεις να μιλήσεις με σοφία:  Το άτομο που είναι γρήγορο και καλά ισορροπημένο και ικανό να μιλά σοφά κάτω από δύσκολες συνθήκες, είναι το άτομο που έχει εξασκηθεί στη σιωπή.  Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν ξέρουν τι είναι σιωπή και νομίζουν ότι είναι εύκολο να προχωρήσουν.  Δεν είναι έτσι.  Στην πραγματική σιωπή είσαι προσκολλημένος σε αυτό τον εσωτερικό νόμο, και οι δυνάμεις γίνονται σιωπηλές, και τα σιωπηρά αυτιά μας έχουν εναρμονιστεί.  Αυτός που επιθυμεί να ξεφύγει από την μετριότητα, ανοίγει τα εσωτερικά κανάλια της παντοδυναμίας.  Μπορείς να το κάνεις αυτό μόνο αν εφαρμόσεις επίμονα και έξυπνα την αυτοσυγκέντρωση της σκέψης.


Είναι χαμένη η μέρα που δεν γέλασες 


Πηγή/κατασκευαστής: Dr Th. Q. Dumont "Η δύναμη της αυτοσυγκέντρωσης"